festivalul blogurilor gustoase

autor:

Fara foto

» » , , Dulciuri diverse, Prajituri, Retete de Craciun

Prajitura Raffaello

Autor: Dana Macovei (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 29 mai 2009
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Blatul: 8 albusuri se bat cu 300 de grame de zahar. Cand capata consistenta se adauga 200 de grame de nuca de cocos si 5 linguri de faina.


Se toarna amestecul intr-o tava unsa si tapetata si se da la cuptor.


Crema: 8 galbenusuri se freaca cu zahar,se adauga 4 linguri de faina si 8 linguri de lapte. amesteca bine si se fierbe pe baie de aburi pana ce se ingroasa.


Se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca. cand e rece se amesteca cu 300 de grame de unt si 2 pliculete de zahar vanilat.


Se intinde crema pe blatul racit si se presara nuca de cocos.

  • 14 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Marius Putzza Bă , 12 septembrie 2013

    scrie 200g dar este prea mult , eu am pus zahar dupa gust!!!

  • Fara foto

    ana , 01 septembrie 2013

    2oo gr

  • Fara foto

    asi , 19 iulie 2013

    cat zahar se pune in crema?

    • Fara foto

      Lupes Arseneta , 19 iulie 2013

      cat zahar se puna in crema?

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 02 februarie 2010

      Cred ca e buna.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 01 februarie 2010

      APETISANTA

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 01 februarie 2010

      Arata super bine!!!

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 30 august 2009

      Cred ca e o bunatate !!! Trebuie sa o incerc, neaparat...

    • Alexandrina

      Alexandrina (Chef de cuisine) , 29 august 2009

      Imi place! Felicitari!

    • Fara foto

      vera , 25 august 2009

      Waw... felicitari arata tare bine!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 24 august 2009

      Un deliciu...

    • Czompa

      Czompa (Chef de cuisine) , 28 iulie 2009

      Sigur e buna! Imi place nuca de cocos foarte mult.Arata foarte bine!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 28 iulie 2009

      Prajitura ta cred ca este foarte gustoasa!!

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 03 iunie 2009

      Prajitura e foarte fina dupa cum arata si dupa ingrediente.Cred ca la fel e si la gust

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

16 voturi

Ingrediente

  • Blat: 8 albusuri
  • 300 grame zahar
  • 200 grame nuca de cocos,5 linguri de faina.
  • Crema: 8 galbenusuri
  • 200 grame de zahar,4 linguri faina
  • 8 linguri de lapte
  • 300 grame unt
  • 2 plicuri de zahar vanilat.
  • 75 grame de nuca de cocos

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Dana Macovei

Budinca de paine (dupa reteta lui Jamie Oliver)

Untul la temperatura camerei se amesteca bine cu scotisoara, nucsoara, cuisoarele si coaja de portocala.

2 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Budinci

Compot de pere

Se aleg pere tari si sanatoase. Se curata de coaja si de seminte si se taie in patru. Fiecare feliuta

2 voturi    2 comentarii
1h
Conserve si muraturi

Gem asortat

Se curata merele si perele de coaja si samburi, prunele de samburi. Se dau prin masina de carne sau

2 voturi    1 comentariu
2h
Conserve si muraturi

Marius Putzza Bă

scrie 200g dar este prea mult , eu am pus zahar dupa gust!!!

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Prajituri
Placinta cu mere si dulceata de gutui

Placinta cu mere si dulceata de gutui

Pentru aluat, mixam zaharul cu uleiul pana se dilueaza zaharul, apoi adaugam apa minerala, garantul pentru aluaturi dospite si incepem

4 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri
Prajitura insiropata cu gris

Prajitura insiropata cu gris

Mai intai vom pregati siropul; punem apa, zaharul si coaja rasa de la lamaie, intr-un ibric si punem pe foc. Cand incepe sa fiarba,adaugam

9 voturi    7 comentarii
1h 25 min
Prajituri