Prajitura Rudy

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
medie
Prajitura Rudy

Ingrediente

  • Aluat:
  • 250 gr unt la temperatura camerei
  • 150 gr zahar
  • 1 galbenus
  • 1 praf de copt
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 esenta rom
  • 2 linguri cacao
  • 400 gr faina
  • Crema:
  • 650 gr branza de vaci
  • 3 oua
  • 250 gr zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 esenta vanilie
  • coaja rasa de la o portocala

Mod de preparare

Mai intai pregatim aluatul:

Intr-un bol am asezat untul cu galbenusul si zaharul si le-am incorporat putin.

Faina o amestecam separat cu cacaua ,zaharul vanilat si praful de copt.

Turnam acest amestec in bolul cu unt.

Adaugam si esenta si amestecam bine cu mana pana obtinem un aluat omogen.

Il impartim in doua bile ,le invelim in folie alimentara si le dam in congelator,cam pentru 10 minute cat pregatim crema.

Crema:

Separam ouale.

Albusurile le batem spuma.

Adaugam si galbenusurile,apoi zaharul treptat si mixam bine,pana ce acesta din urma se topeste.

Punem si zaharul vanilat,coaja rasa de portocala ,esenta ,iar la urma branza pe care o faramam bucatele.

Mixam la o viteza potrivita pana obtinem o crema de branza.

Scoatem bilele de aluat din congelator.

Luam o tava dreptunghiulara ,o ungem cu putina margarina si punem hartie de copt.

Luam una din bile si o dam pe razatoarea cu ochiuri mari,obtinand niste carlionti pe care ii imprastiem in toata tava.

Deasupra asezam crema de branza usor,fara sa o presam.

Deasupra radem a 2 a bucata de aluat ,acoperind bine branza.

Dam tava in cuptorul incins,la o temperatura potrivita 40-50 de minute.

Cand o scoatem ,o lasam sa se raceasca si servim.

Eu am lasat sa sa raceasca,am acoperit-o cu folie alimentara si cand am taiat-o era foarte frageda.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise