autor:

husni

» » Prajituri

Prajitura tavalita

Autor: husni (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 04 noiembrie 2009
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Pentru blat, se freaca bine zaharul cu ouale, mierea si margarina (moale, nu topita) se freaca pina se topeste zaharul.


Se adauga apoi faina cu praful de copt si laptele. pune intr-o tava (eu am folosit tava rotunda cu diametrul de 38 de cm).


Tava se unge si se tapeteaza, se pune in cuptorul incalzit dinainte, la foc mediu, cam 35-40 minute.


Cind e gata, se lasa la racit, rece se taie in patrate de cca 4/4.


Pentru glazura, zaharul se fierbe cu cacao (cernuta) si laptele. Cind da in clocot, bine, se ia de pe foc si se pune untul bucati, dupa ce se topeste untul, se da fiecare patrat


prin glazura (unul cite unul, cu o furculita).


Se lasa putin sa se scurga, apoi se dau (se tavalesc) prin nuca de cocos.

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Dana Stefan , 03 august 2013

    adevarata reteta de tavalita! :) delicioasa

  • Fara foto

    devona , 24 ianuarie 2010

    Fata,ies mai bune prajiturile daca freci separat albusurile cu zaharul pudra ,si galbenusurile cu 3 linguri de ulei si apoi se amesteca cele 2 compozitii si se pune faina pana se omogenizeaza.

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 20 ianuarie 2010

    Arata foarte bine tavalita si e si buna!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 20 ianuarie 2010

      Arata grozav...

    • Fara foto

      husni , 05 ianuarie 2010

      Ma bucur,Mirey,ca v-a placut. Intr-adevar e buna si arata bine !

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 29 decembrie 2009

      Am incercat aceasta prajitura si a iesit foarte gustoasa. Felicitari!

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 11 noiembrie 2009

      Bunutzaaaaa

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 09 noiembrie 2009

      AM NOTAT RETETA

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

3h

15 voturi

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • -350 g zahar pudra
  • -3 oua mici
  • -1si 1/2 lingura miere de albine
  • -cam 380-400 g faina
  • -2 lingurite de praf de copt
  • -cca 200 ml lapte
  • -cca 60 g margarina
  • Pentru glazura:
  • -220 g zahar pudra
  • -50 g cacao
  • -220-250 ml lapte
  • -200-250 g unt sau margarina
  • -200 g nuca de cocos

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de husni

Saratele

Se face un aluat din faina margarina sare si atita lapte cit sa se obtina un aluat potrivit. Se

25 voturi    11 comentarii
8h
Aluaturi si Foietaje

Prajitura cu nescafe

Pentru blat,galbenusurile se mixeaza bine cu zaharul;apoi,se adauga nesul amestecat,in prealabil

38 voturi    24 comentarii
3h
Prajituri

Prajitura "chinezeasca"

Aceste componente sint pt o tava de cca 20/30 cm. Pt.blat,zaharul se freaca bine cu untul;se adauga

31 voturi    14 comentarii
3h
Prajituri

devona

Fata,ies mai bune prajiturile daca freci separat albusurile cu zaharul pudra ,si galbenusurile cu 3 linguri de ulei si apoi se amesteca cele 2 compozitii si se pune faina pana se omogenizeaza.

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Prajituri
Prajitura Aurora

Prajitura Aurora

Pentru ca imi plac luminile aurorei boreale, m-am gandit sa fac o prajitura cu foi in culorile aurorei. Astfel, prajitura mea are trei

2 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Prajituri
Prajitura Fanta

Prajitura Fanta

Pentru blat: mixam ouale cu zaharul pana isi dubleaza volumul, adaugam treptat uleiul, iar la final adaugam faina amestecata cu praful

6 voturi    1 comentariu
1h 10 min
Prajituri