autor:

husni

» » Prajituri

Prajitura tavalita

Autor: husni (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 04 noiembrie 2009
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Pentru blat, se freaca bine zaharul cu ouale, mierea si margarina (moale, nu topita) se freaca pina se topeste zaharul.


Se adauga apoi faina cu praful de copt si laptele. pune intr-o tava (eu am folosit tava rotunda cu diametrul de 38 de cm).


Tava se unge si se tapeteaza, se pune in cuptorul incalzit dinainte, la foc mediu, cam 35-40 minute.


Cind e gata, se lasa la racit, rece se taie in patrate de cca 4/4.


Pentru glazura, zaharul se fierbe cu cacao (cernuta) si laptele. Cind da in clocot, bine, se ia de pe foc si se pune untul bucati, dupa ce se topeste untul, se da fiecare patrat


prin glazura (unul cite unul, cu o furculita).


Se lasa putin sa se scurga, apoi se dau (se tavalesc) prin nuca de cocos.

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Dana Stefan , 03 august 2013

    adevarata reteta de tavalita! :) delicioasa

  • Fara foto

    devona , 24 ianuarie 2010

    Fata,ies mai bune prajiturile daca freci separat albusurile cu zaharul pudra ,si galbenusurile cu 3 linguri de ulei si apoi se amesteca cele 2 compozitii si se pune faina pana se omogenizeaza.

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 20 ianuarie 2010

    Arata foarte bine tavalita si e si buna!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 20 ianuarie 2010

      Arata grozav...

    • Fara foto

      husni , 05 ianuarie 2010

      Ma bucur,Mirey,ca v-a placut. Intr-adevar e buna si arata bine !

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 29 decembrie 2009

      Am incercat aceasta prajitura si a iesit foarte gustoasa. Felicitari!

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 11 noiembrie 2009

      Bunutzaaaaa

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 09 noiembrie 2009

      AM NOTAT RETETA

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

3h

15 voturi

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • -350 g zahar pudra
  • -3 oua mici
  • -1si 1/2 lingura miere de albine
  • -cam 380-400 g faina
  • -2 lingurite de praf de copt
  • -cca 200 ml lapte
  • -cca 60 g margarina
  • Pentru glazura:
  • -220 g zahar pudra
  • -50 g cacao
  • -220-250 ml lapte
  • -200-250 g unt sau margarina
  • -200 g nuca de cocos

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de husni

Prajitura cu nescafe

Pentru blat,galbenusurile se mixeaza bine cu zaharul;apoi,se adauga nesul amestecat,in prealabil

34 voturi    24 comentarii
3h
Prajituri

Prajitura "chinezeasca"

Aceste componente sint pt o tava de cca 20/30 cm. Pt.blat,zaharul se freaca bine cu untul;se adauga

31 voturi    14 comentarii
3h
Prajituri

Prajitura cu mere

Pt.umplutura,merele,curatate,se taie feliute subtiri si se amesteca cu zaharul,untul,scortisoara,grisul.Se

1 vot    2 comentarii
2h
Prajituri

Dana Stefan

adevarata reteta de tavalita! :) delicioasa

Ti-a placut? Da-o mai departe!
coca cola

Adauga cate un ingredient* pe rand si vei gasi retetele dorite pentru cei dragi.
* adauga pe rand si apasa butonul "adauga" dupa fiecare ingredient



Adauga reteta
Retete
din Prajituri
Prajitura cu piscoturi si crema de vanilie

Prajitura cu piscoturi si crema de vanilie

Blatul: Mixam albusurile spuma cu zaharul pana se intaresc. Adaugam uleiul, laptele si praful de copt. La final incorporam faina,

1 vot    3 comentarii
1h 10 min
Prajituri
Prajitura cu crema de ciocolata alba

Prajitura cu crema de ciocolata alba

Pentru blat separam albusurile de galbenusuri; galbenusurile se freaca cu ulei pana devin ca o maioneza subtire, albusurile se bat spuma

138 voturi    35 comentarii
1h 30 min
Prajituri