autor:

Fara foto

» » Fripturi

Pui umplut

Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 iunie 2005
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Puiul se dezoseaza cu ajutorul unui cutit mic cu varful ascutit, incepand de la sira spinarii si urmarind oasele, pana se ajunge la piept; se scoate cosul pieptului apoi se trece la scoaterea oaselor de la pulpe.


Dupa dezosare se adauga umplutura formata din carnea tocata, ciuperci, morcov taiat cuburi, mazarea, prazul taiat marunt, oul, patrunjelul taiat fin, condimentele. Peste, se adauga feliile de costita.


Se pliaza puiul, apoi se coase cu un ac si ata subtire pe sira spinarii.


Se unge cu ulei si se introduce la cuptor timp de 30-40 minute la un foc potrivit.


Se stropeste din cand in cand cu apa.


Se adauga vinul cu 5 minute inainte de a fi scos din cuptor.

  • 13 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 25 august 2012

    O mancare foarte gustoasa !

  • Varadi Silvia

    Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 02 iulie 2010

    Foarte bun,eu nu scot oasele.

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 24 aprilie 2010

    Foarte gustoasa mancarea!

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 13 martie 2010

      O bunatatae !

    • Fara foto

      mioara , 13 noiembrie 2009

      mai multe mirodenii

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 23 august 2009

      WAW CE BUNATATE!

    • Fara foto

      florin , 22 februarie 2009

      Cine imi face si mie unul, cred ca e super!

    • Fara foto

      liviu petrosani , 30 decembrie 2008

      Da, o reteta buna, merita probata.

    • Fara foto

      anomis aneliram , 28 decembrie 2008

      Eu am facut de Craciun faraona ripiena si a fost delicioasa, seamana un pic cu aceasta reteta.

    • Fara foto

      flory , 29 noiembrie 2008

      Nu stiu sa il operez...

    • Fara foto

      erika satu mare , 09 octombrie 2008

      Suna bine, numai alta data sa scrii ca in piele se pune umplutura sau cum, nu prea am inteles...

    • Fara foto

      ione , 17 septembrie 2008

      Imi place cum suna, cu siguranta o sa incerc aceasta reteta.

    • Fara foto

      MIHAELA BADEA (Chef de cuisine) , 18 iulie 2008

      Da, e bun. Am facut si eu, dar nu am pus boia, pentru ca nu imi place boiaua.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Ridicata

Timp

1h

215 voturi

Ingrediente

  • 1 pui
  • 150 gr carne tocata
  • 100 gr ciuperci taiate,
  • morcov
  • mazare
  • praz
  • 1 ou
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • 1 legatura patrunjel verde
  • 2 felii costita slaba
  • 150 ml vin alb.

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Dana Cernat

Cozonac moldovenesc

Se cerne faina intr-un vas adinc si se incalzeste laptele pe foc mic. In 250 de ml lapte se adauga

33 voturi    8 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

Pui Hawaii

Preincalziti cuptorul la 175 de grade C. Amestecati faina, sarea si piperul intr-o punga de plastic.

24 voturi    15 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne

Supa de ciuperci

Intr-o cratita mare, sotati in unt ciupercile si ceapa pana se fragezesc, adaugati cubul Knorr.

22 voturi    16 comentarii
30 min
Supe de legume

constanta proca (Chef de cuisine)

O mancare foarte gustoasa !

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Fripturi
Friptura de rata cu sos de cirese

Friptura de rata cu sos de cirese

Crestam pulpele si pieptul de rata pe partea cu pielea si le asezonam bine cu piper negru macinat si sare. Intr-o tigaie teflonata

1 vot    0 comentarii
1h
Fripturi
Cotlet de porc evantai

Cotlet de porc evantai

Facem o pasta din ulei, mustar condimente si frunze tocate de patrunjel cu care ungem cotletul bine pe toate partile. Feliem apoi cotletul

5 voturi    2 comentarii
1h 15 min
Fripturi