autor:

Gustos_Ro

» » Retete cu peste de la bloggeri

Red snapper cu salata de telina si nuci pecan

Autor: Gustos_Ro (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 12 decembrie 2013
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Am obtinut recent doua fileuri de “red snapper” (o denumire generica din limba engleza care acopera mai multe specii de peste oceanic), de toata frumusetea, de la magazinul online www.sea-way.ro, care apartine mai vechilor mei prieteni de la R Family, unul dintre importantii importatori de peste si fructe de mare de pe piata noastra. Am ales o reteta care sa puna in valoare fileurile de peste fragede, cu piele rumenita si crocanta, cu ajutorul unei salate delicioase, usor acrisoare, care ofera contraste interesante de texturi.


Se incinge cuptorul la 170 grade C.


Se curata telina si se taie felii subtiri.


Se taie apoi feliile julienne (bastonase cu latime de 2 mm).


Se prepeveaza cu un cutit special fasiuite subtiri de coaja de portocala.


Se oparesc fasiutele 1 minut, in apa clocotita, apoi se racesc imediat in apa cu gheata, apoi se scurg bine.


Se curata de coaja portocala, taind-o cu un cutit ascutit, apoi se separa feliile, taind printre membrane. Aceasta operatie se face deasupra unui castron, care va capta sucul scurs.


Se spala fileurile de rouget si se usuca bine prin tamponare cu prosoape de hartie.


Se ung cu ulei si se sareaza.


Se incinge o tigaie mare la foc iute si se rumenesc rapid fileurile, mai intai pe partea cu piele, apoi pe cealalta, pana capata culoare.


Se transfera apoi in cuptor timp de 15 minute, sau pana ce pestele este facut, dar ramane fraged si suculent. Atentie, daca aveti fileuri mai subtiri, reduceti timpul de gatit.


Intre timp se amesteca intr-un castron telina cu masline, nuci pecan, ardei gras, felii de portocala, suc de portocala, sare ulei de masline si patrunjel.


Se monteaza fileurile peste salata, ornate cu firisoare de coaja de portocala si frunze de patrunjel si presarate cu piper roz. Daca doriti se pot stropi cu putin ulei de masline extra virgin.


Serviti preparatul alaturi de un vin alb sec, cu aciditate potrivita si post-gust prelung, un Chardonnay, de pilda, racit la 10 grade C.


Nota:


In loc de nuci pecan, puteti folosi nuci de-ale noastre, sau migdale, prajite si curatate de coaja.


Fileurile au fost lungi, circa 30 cm si groase (circa 4-5 cm), asa cum nu prea se vad fileuri pe piata noastra. Aratau superb.


Reteta realizata de Radu Popovici @www.reteteleluiradu.ro cu file de red snapper oferit de Sea-Way.ro

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

35 min

2 voturi

Ingrediente

  • Pentru 4 portii
  • 1 kg file de rouget / red snapper de la Sea-Way.ro
  • sare
  • 1/2 lingurita de piper roz
  • macinat grosier
  • 1 telina medie
  • 1/2 legatura de patrunjel
  • tocata
  • 100 g masline fara samburi
  • taiate rondele
  • 100 g jumatati de nuci pecan
  • prajite si sarate
  • 1 portocala
  • 4 linguri de ulei de masline extra virgin
  • 1 bucata de ardei gras rosu
  • taiata cubulete

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Gustos_Ro

Wild Dragon

Se spala crevetii bine si se curata. Se pregateste un amestec din condimente asiatice tempura,

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive cu peste

Sarbusca bucovineana

Morcovii si patrunjelul se taie in bucati iar ceapa se toaca marunt folosind tocatorul Heinner. Se

3 voturi    6 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Turtita de post

Se amesteca faina Gold Maya cu drojdia, sarea si uleiul, adaugand din cand in cand putina apa calduta. Se

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Retete cu peste de la bloggeri
Midii in sos de vin si sofran

Midii in sos de vin si sofran

Cand am primit pachetul cu produse pentru testat de la Sea-Way.ro cel mai mult m-am bucurat de midii. Aveam de mult timp o reteta pe

2 voturi    0 comentarii
30 min
Retete cu peste de la bloggeri
Inele de calamar pane in aluat cu bere

Inele de calamar pane in aluat cu bere

Punem intr-o farfurie adanca 50 g faina. Tavalim inelele de calamar decongelate prin aceasta. Cernem 150 g faina si o amestecam cu

3 voturi    5 comentarii
30 min
Retete cu peste de la bloggeri