autor:

NicoletaC

» » Aperitive cu brinza

Rulada cu cascaval

Autor: NicoletaC (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 20 aprilie 2009
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Margarina se topeste intr-o cratita cu putina sare si 4 linguri de faina. Cand se rumeneste faina se adauga 500 ml lapte la temperatura camerei si se amesteca pana se face de consistenta unei smantani groase.


Se ia de pe foc si dupa 5-10 minute se adauga pe rand 5 galbenusuri. Apoi se pun albusurile batute spuma, iar compozitia rezultata se toarna in tava mare de la cuptor unsa bine cu unt si faina.


Se coace cam 40 minute pana se rumeneste.


Se rastoarna pe un prosop ud si imediat se presoara cascavalul ras.


Se ruleaza strans. Dupa ce se raceste se taie felii. Este o rulada foarte frecventa in meniurile festive ale restaurantelor.

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • mac myra

    mac myra (Chef de cuisine) , 07 decembrie 2009

    Simpla si foarte buna...

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 01 iunie 2009

    Si eu folosesc acest blat,dar umplutura e cu branza, mai dau putin la cuptor, presar cascaval.Reteta asta e mai simpla, am sa incerc si eu

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 01 iunie 2009

    Am salvat reteta si am s-o incerc cat de curand!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 01 mai 2009

      Interesanta reteta ta.Si eu pregatesc aceasta rulata ,dar altfel.O sa incerc si reteta ta.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

17 voturi

Ingrediente

  • 1 pachet margarina
  • 5 oua
  • 4 linguri cu varf de faina
  • 500ml lapte
  • 200 g cascaval
  • sare

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de NicoletaC

Prajitura cu visine

4 galbenusuri se amesteca cu zaharul pana devine o pasta omogena. Se adauga untul topit, praful de

16 voturi    10 comentarii
20 min
Prajituri

Prajitura cu ananas

Toate ingredientele, mai putin ananasul, se amesteca bine (praful de copt trebuie bine dozat, eu

1 vot    6 comentarii
10 min
Prajituri

Placinta cu cirese

Ciresele, fara samburi, se pun cateva minute la scurs, apoi se amesteca cu amidonul, zaharul si esenta

2 voturi    5 comentarii
20 min
Aluaturi si Foietaje

mac myra (Chef de cuisine)

Simpla si foarte buna...

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Aperitive cu brinza
“Labaneh” cu ierburi aromate

“Labaneh” cu ierburi aromate

Prepararea iaurtului(”laban”) Se incalzeste laptele la foc mic pana fierbe; se lasa sa se raceasca , dar nu de tot, sa fie doar

4 voturi    5 comentarii
48h
Aperitive cu brinza
Placinta cu spanac si telemea de oaie

Placinta cu spanac si telemea de oaie

Spalam frunzele de spanac si le oparim cateva minute ,apoi il scurgem si il tocam marunt. Taiem ceapa verde si ceapa si le calim in

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje