Albusurile se separa de galbenusuri. Galbenusurile se amesteca cu esenta de vanilie, faina cu praful de copt. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, iar cand s-au mai intarit se adauga pe rand lg de zahar. Peste albusurile spuma se pun galbenusurile, se amesteca incet de jos in sus cu o spatula-arc-lg de lemn. Dupa ce s-a omogenizat se pune faina in ploaie.
Se amesteca din nou.
Compozitia astfel obtinuta o punem intr-o tava tapetata cu hartie cu dim 30/35. Blatul nu trebuie se fie gros, ci subtire.
Punem tava in cuptorul incins la 160 grade cam 10 min.
Dupa ce blatul s-a copt(facem testul cu scobitoarea) il punem pe un prosop de bucatarie umed, cu tot cu hartia de copt. Rulam strans prosopul umed cu tot cu blat. Il lasam cam 5 min. Il deschidem si indepartam usor hartia de copt, il ungem cu gem si il rulam din nou strans.
Glazura se face repede:intr-o cratita punem ciocolata rupta bucatele si laptele, o punem pe foc, si amestecam pana s-a topit de tot. Imbracam rulada in ciocolata, iar deasupra putem sa ornam cu ciocolata alba rasa(asa am facut eu), fulgi de migdale, dupa preferinte. :D
Va asigur ca e buna, dar si usor de facut!
Se rupe conopida buchetele si se pune la fiert in apa cu sare timp de 5 minute.
Pasta primavera conopida, rosii cherry si baby spanacReteta de negresa pufoasa de post. Negresa pufoasa de post reteta simpla si delicioasa. Reteta de negresa cu gem. Negresa de...
Negresa pufoasa de postRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii