autor:

valentina ionita

» » , Aperitive, Retete de post

Salata boeuf de post

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 09 iunie 2010
Ti-a placut? Da-o mai departe!

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 09 iunie 2010

Ingrediente
10 cartofi, 5 morcovi, 4 albituri, o telina, un mar, 400 g mazare, maioneza de post preparata in casa sau din comert dupa gust, sare,piper,cimbru, 2 -3 lingurite mustar, castraveti acri dupa gust, gogosari acri dupa gust

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

20 voturi

Mod de preparare

Morcovii, se spala , se curata de coaja si se taie in doua,trei bucati in functie de marime si se fierb intr-o oala mai mare alaturi de cartofii spalati foarte bine .Eu folosesc intotdeauna oala sub presiune.


Dupa ce au fiert si s-au racit foarte bine,cartofii se curata de coaja si se dau pe razatoarea cu gauri mari sau se toaca cubulete mici.La fel se procedeaza si cu celelalte legume si marul.


Se adauga mazarea , gogosarii, castraveciorii taiati cubulete, mustarul, sare, dupa gust si se amesteca usor.Compozitia obtinuta se aseaza pe platouri si se orneaza dupa imaginatia si rabdarea dvs...


Maioneza de post 1 :Cantitatile se pot mari sau micsora in functie de necesitate


300 g apa


3 linguri amidon


sofran pentru culoare sau digesta praf - se gasesc la magazinele naturiste


sare


zeama de lamaie


80 ml ulei


o lingurita mustar


Mod de preparare:


Apa se fierbe cu sofranul sau digesta. Apoi se strecoara.


Se lasa sa se raceasca si in ea se dizolva amidonul,amestecandu-se treptat sa nu se faca cocoloase si se fierbe pana devine consistenta si translucida(doar atunci amidonul este fiert).


Se adauga zeama de lamaie dupa gust,sare ,ulei si mustar.


Aceasta maioneza se poate intrebuinta la orice salata dorim sau peste in zilele de dezlegare la peste.


Vegetarienii o pot servi permanent.E usoara si se pregateste usor.


Maioneza de post 2: Cantitatile se pot mari sau micsora in functie de necesitate:


1-2 cartofi fierti


2-3 linguri praf de porumb (digesta)


2 lingurite mustar


zeama de lamaie si sare dupa gust


Se paseaza foarte bine cartofii,se adauga digesta praf,mustarul si se amesteca foarte bine. Treptat,treptat se adauga ulei,zeama de lamaie dupa gust,se amesteca usor ca la o maioneza normala ,iar la sfarsit se sareaza dupa gust.

  • 9 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 18 iunie 2010

    Multumesc...

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 17 iunie 2010

    O bunatate !

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 15 iunie 2010

    Multumesc mult...

    • ALINA BANICA

      ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 14 iunie 2010

      Interesanta reteta...mai ales pentru modul de preparare a maionezei!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 10 iunie 2010

      Cami,Sidy am trecut am adaugat in reteta si cum se poate face maioneza de post...Va multumesc pentru sfat...

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 10 iunie 2010

      Multumesc...Personal fac maioneza de post in mai multe feluri...Cu praf de porumb (digesta),cartof fiert,dar acum am folosit urmatoarea reteta : 300g apa,3 linguri amidon,putin sofran pentru culoare,sare,zeama de lamaie dupa gust,cca 100 g ulei,1-2 lingurite de mustar dupa gust.Apa se fierbe cu sofranul dupa care se strecoara.Dupa ce se raceste se dizolva amidonul amestecandu-se treptat sa nu se formeze cocoloase si se fierbe pana devine consistenta.Se lasa la racorit ,apoi se adauga zeama de lamaie,sare,ulei si mustar.

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 10 iunie 2010

      Arata nemaipomenit de bine si este delicioasa. Am si eu aceeasi intrebare ca si Husny.....

    • Fara foto

      Mihaela11 , 09 iunie 2010

      Delicoasa , aromata si sanatoasa!

    • husni

      husni (Chef de cuisine) , 09 iunie 2010

      Cum se face maioneza de post?

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

20 voturi

Ingrediente

  • 10 cartofi
  • 5 morcovi
  • 4 albituri
  • o telina
  • un mar
  • 400 g mazare
  • maioneza de post preparata in casa sau din comert dupa gust
  • sare,piper,cimbru
  • 2 -3 lingurite mustar
  • castraveti acri dupa gust
  • gogosari acri dupa gust

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de valentina ionita

Salata de sfecla rosie si branza

Este un aperitiv gustos, usor, de efect si care poate fi servit la orice ora ... Taiem branza si

0 voturi    0 comentarii
20 min
Aperitive

Flori de salcâm în aluat de clătite de post şi fără gluten

Spălăm florile de salcâm şi le lăsăm să se scurgă de apă şi să se usuce. Preparăm un

1 vot    0 comentarii
20 min
Dulciuri diverse

Dulceata din flori de salcam

Se spala in apa rece florile de salcam, se indeparteaza coditele alegand numai florile si se lasa

1 vot    0 comentarii
1h
Conserve si muraturi

valentina ionita (Chef de cuisine)

Multumesc...



Adauga reteta
Retete
din Retete de post
Fasole batuta cu ceapa calita

Fasole batuta cu ceapa calita

Fasolea o punem peste noapte in apa la inmuiat. A doua zi o fierbem 10 minute si aruncam apa (procedam asa de 2 ori). Adaugam si a treia

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Retete de post
Dovlecei umpluti cu ciuperci la cuptor

Dovlecei umpluti cu ciuperci la cuptor

Ardeiul kapia, cel galben, ii curatam de seminte, cotor si ii taiem bucati mai mari. Ceapa o curatam, o tocam marunt, iar pe cea verde

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Retete de post