autor:

valentina ionita

» » , Aperitive cu legume, Retete de post

Salata boeuf de post

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 09 iunie 2010
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Morcovii, se spala , se curata de coaja si se taie in doua,trei bucati in functie de marime si se fierb intr-o oala mai mare alaturi de cartofii spalati foarte bine .Eu folosesc intotdeauna oala sub presiune.


Dupa ce au fiert si s-au racit foarte bine,cartofii se curata de coaja si se dau pe razatoarea cu gauri mari sau se toaca cubulete mici.La fel se procedeaza si cu celelalte legume si marul.


Se adauga mazarea , gogosarii, castraveciorii taiati cubulete, mustarul, sare, dupa gust si se amesteca usor.Compozitia obtinuta se aseaza pe platouri si se orneaza dupa imaginatia si rabdarea dvs...


Maioneza de post 1 :Cantitatile se pot mari sau micsora in functie de necesitate


300 g apa


3 linguri amidon


sofran pentru culoare sau digesta praf - se gasesc la magazinele naturiste


sare


zeama de lamaie


80 ml ulei


o lingurita mustar


Mod de preparare:


Apa se fierbe cu sofranul sau digesta. Apoi se strecoara.


Se lasa sa se raceasca si in ea se dizolva amidonul,amestecandu-se treptat sa nu se faca cocoloase si se fierbe pana devine consistenta si translucida(doar atunci amidonul este fiert).


Se adauga zeama de lamaie dupa gust,sare ,ulei si mustar.


Aceasta maioneza se poate intrebuinta la orice salata dorim sau peste in zilele de dezlegare la peste.


Vegetarienii o pot servi permanent.E usoara si se pregateste usor.


Maioneza de post 2: Cantitatile se pot mari sau micsora in functie de necesitate:


1-2 cartofi fierti


2-3 linguri praf de porumb (digesta)


2 lingurite mustar


zeama de lamaie si sare dupa gust


Se paseaza foarte bine cartofii,se adauga digesta praf,mustarul si se amesteca foarte bine. Treptat,treptat se adauga ulei,zeama de lamaie dupa gust,se amesteca usor ca la o maioneza normala ,iar la sfarsit se sareaza dupa gust.

  • 10 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Elena Caldararu , 20 mai 2013

    VREI O SILUETA PERFECTA SUNA PENTRU O CONSULTATIE GRATUITA LA 0723363452 PENTRU PROGRAMARE.

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 18 iunie 2010

    Multumesc...

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 17 iunie 2010

    O bunatate !

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 15 iunie 2010

      Multumesc mult...

    • ALINA BANICA

      ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 14 iunie 2010

      Interesanta reteta...mai ales pentru modul de preparare a maionezei!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 10 iunie 2010

      Cami,Sidy am trecut am adaugat in reteta si cum se poate face maioneza de post...Va multumesc pentru sfat...

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 10 iunie 2010

      Multumesc...Personal fac maioneza de post in mai multe feluri...Cu praf de porumb (digesta),cartof fiert,dar acum am folosit urmatoarea reteta : 300g apa,3 linguri amidon,putin sofran pentru culoare,sare,zeama de lamaie dupa gust,cca 100 g ulei,1-2 lingurite de mustar dupa gust.Apa se fierbe cu sofranul dupa care se strecoara.Dupa ce se raceste se dizolva amidonul amestecandu-se treptat sa nu se formeze cocoloase si se fierbe pana devine consistenta.Se lasa la racorit ,apoi se adauga zeama de lamaie,sare,ulei si mustar.

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 10 iunie 2010

      Arata nemaipomenit de bine si este delicioasa. Am si eu aceeasi intrebare ca si Husny.....

    • Fara foto

      Mihaela11 , 09 iunie 2010

      Delicoasa , aromata si sanatoasa!

    • husni

      husni (Chef de cuisine) , 09 iunie 2010

      Cum se face maioneza de post?

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

19 voturi

Ingrediente

  • 10 cartofi
  • 5 morcovi
  • 4 albituri
  • o telina
  • un mar
  • 400 g mazare
  • maioneza de post preparata in casa sau din comert dupa gust
  • sare,piper,cimbru
  • 2 -3 lingurite mustar
  • castraveti acri dupa gust
  • gogosari acri dupa gust

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de valentina ionita

Vinete pane in aluat de clatite de post

Vinetele se taie rondele, se stropesc cu zeama de lamaie , se trec prin aluatul de clatite si se

6 voturi    3 comentarii
30 min
Aperitive cu legume

Macrou afumat

Pestele se tine putin la decongelat,se decapiteaza,se scot intestinele si se curata bine in interior

37 voturi    44 comentarii
2h
Aperitive cu peste

ŞALĂU CU MAIONEZĂ ŞI OUĂ DE PREPELIŢĂ

Şalăul se fierbe, se dezosează, se taie mărunt, se amestecă cu maioneza, se adaugă firele de

2 voturi    2 comentarii
30 min
Aperitive cu peste

Elena Caldararu

VREI O SILUETA PERFECTA SUNA PENTRU O CONSULTATIE GRATUITA LA 0723363452 PENTRU PROGRAMARE.

Ti-a placut? Da-o mai departe!
coca cola

Adauga ingredientele pe care le ai la dispozitie si vei gasi retetele dorite pentru cei dragi.



Adauga reteta
Retete
din Retete de post
Negresa

Negresa

Se face maiaua cu putina faina, lapte cald, zahar si drojdie; intre timp amestecam restul de faina cu cacao si zahar. Dupa 15 minute

6 voturi    4 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Vinete pane in aluat de clatite de post

Vinete pane in aluat de clatite de post

Vinetele se taie rondele, se stropesc cu zeama de lamaie , se trec prin aluatul de clatite si se prajesc in ulei la foc potrivit pana

6 voturi    3 comentarii
30 min
Aperitive cu legume