Salata de boeuf

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa
Salata de boeuf

Ingrediente

  • Salata de boeuf
  • 500 g carne de vita
  • 500 g cartofi
  • 5-6 castraveti murati
  • 5 gogosari murati
  • 5 morcovi potriviti
  • o telina mica(radacina)
  • 200 g mazare congelata
  • sare
  • piper
  • Pentru maioneza:
  • 600 ml ulei
  • 2 galbenusuri fierte
  • un galbenus crud
  • o lingurita de mustar
  • sucul de la o lamaie
  • sare

Mod de preparare

Am spalat carnea si am pus-o intr-o oala pe foc la fiert. Am inlaturat spuma care s-a format.

Cartofii i-am spalat si i-am pus la fiert in coaja.

Am curatat morcovul si telina ,le-am spalat si le-am pus la fiert impreuna cu mazarea .

Cat timp au fiert legumele si carnea am taiat castravetii si gogosarii cubulete si i-am lasat la scurs intr-o strecutratoare.

Cand toate au fost fierte, le-am scos si le-am lasat sa se raceasca.

Am decojit cartofii si i-am taiat cubulete.La fel am taiat si carnea , morcovul si telina

Maioneza :pentru maioneza eu am folosit blenderul vertical. Am amestecat bine galbenusurile , am pus un praf de sare,mustarul si am omogenizat. Am inceput sa adaug cate putin ulei alternand cu sucul de lamaie . Am mixat pana am incorporat tot uleiul si sucul de lamaie,

.

Intr-un vas incapator am pus legumele si carnea, le-am amestecat si am condimentat cu sare si piper.

Am adaugat maioneza din care am oprit 3 linguri pentru ornat, am omogenizat totul bine.

Am pus salata intr-o tava si am ornat-o cu restul de maioneza, cateva felii de castravete si gogosar.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise