festivalul blogurilor gustoase

autor:

Varadi Silvia

» » Mancaruri cu peste

Salau bonne femme

Autor: Varadi Silvia (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 31 ianuarie 2011
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Curatati ceapa si patunjelul si tocati-le marunt.


Ungeti o tava de iena incapatoare, cu unt. punem ceapa si presaram 1 lingura de patrunjel.


Taiati ciupercile in sferturi,sau jumatati in functie de marimea lor.


Pe o farfurie intinsa, amestecati 2-3 linguri de faina cu putina sare si piper. fileurile de pește prin faina, pe ambele parti.


Incingem untul si uleiul intr-o tigaie, Scuturati excesul de faina si prajiti pestele la foc iute pe ambele parti, pana se rumeneste,nu mai mult de 2-3 minute pe fiecare parte.Apoi il scoatem pe hartie la scurs.Dupa aceeia il asezam in tava peste cepa si patrunjel.


Se incinge cuptorul la 160 de grade.


Intr-o cratita topiti 50 de grame de unt impreuna cu uleiul,pentru prepararea sosului.


Adaugati 3 linguri de faina si amestecati timp de 30 de secunde fara sa-si schimbe culoarea.


Stingeti cu lapte si vin amestecand constant pentru a preveni formarea cocoloaselor. (La reteta originala se foloseste supa de peste,dar mine nu imi place asa ca am ales varianata cu lapte.)Adaugam foaia de dafin si nucsoara,apoi punem ciupercile si lasam totul sa fiarba la foc mic 6-8 minute pana se patrund bine.La final adaugam smantana dulce si asezonam cu sare si piper si putina pudra de usturoi. acest sos peste pestele din tava si dam la cuptor pentru 20 de minute pana se rumeneste deasupra.


Se serveste impreuna cu cartofi natur sau cartofi duchesse.

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 05 iulie 2011

    FOARTE BUNA RETETA TA, SILVIA.

  • Vladi

    Vladi (Chef de cuisine) , 02 februarie 2011

    Si mie imi place pestele foarte mult, iar cartofii duchesse mmmmmhm :)*****

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 01 februarie 2011

    Tentatie absoluta!*****

    • mihai

      mihai (Chef de cuisine) , 01 februarie 2011

      Mancarurile de peste sunt pe primul loc in preferintele mele culinare. E o reteta excelenta. Succes pe mai departe!*****

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 31 ianuarie 2011

      E prea bun...vin sa ciugulesc putin si de aici hi,hi,hi. *****

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

50 min

15 voturi

Ingrediente

  • 4 fileuri de salau
  • 300 ml lapte
  • 150 ml vin alb sec
  • 300 ml smantana dulce
  • 50 grame de unt
  • 2-3 linguri de faina
  • 1-2 linguri ulei de masline
  • 300 grame ciuperci albe
  • 1/2 lingurita nucsoara rasa
  • 1 foaie de dafin
  • 1 ceapă alba
  • 1 legătură de patrunjel
  • 100 ml ulei+50 grame de unt pentru prajire
  • sare
  • piper

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Varadi Silvia

Eclere cu crema de vanilie

Se pune in cratita untul,laptele,un praf de sare,zaharul,se aseaza pe foc mic si cand incepe sa clocoteasca

40 voturi    12 comentarii
45 min
Dulciuri diverse

Tort cu mouse de ciocolata alba

Blat: Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, apoi se adauga zaharul si zaharul vanilat.

14 voturi    7 comentarii
2h 10 min
Torturi

Boccelute de clatite cu ciuperci

Pentru acest mic dejun se incepe prepararea de cu seara. Se pregatesc mai intai clatitele. Se curata

1 vot    1 comentariu
1h
Aperitive cu legume

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

FOARTE BUNA RETETA TA, SILVIA.

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Mancaruri cu peste
Creveti si calamari cu legume

Creveti si calamari cu legume

Intr-un wok se pune apa, iar cand aceasta da in clocot se adauga calamarul, crevetii si restul ingredientelor, si se lasa pe foc, dupa

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu peste
Pastrav la cuptor en papillote

Pastrav la cuptor en papillote

Pasul 1: Incalzim cuptorul. Taiem ardeiul in fasii. Pasul 2: Condimentam fiecare peste cu sare si piper macinat pe ambele

1 vot    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste