autor:

Fara foto

» » Aluaturi si Foietaje

Saleuri (din foietaj)

Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 07 iunie 2005
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Se prepara un foietaj, din aluatul obtinut se intinde, pe planseta pudrata cu faina, o foaie cu grosimea de cca 1 cm care se asaza in tava stropita cu apa.


Se unge cu ou la suprafata, se presara cu sare si se taie suvite cu lungimea de 10 cm si latimea de 2 cm.


Se coc la o temperatura ridicata, la inceput.


Se pot presara si cu cascaval ras sau chimen, dupa ce au fost date cu ou, inainte de a fi introdus tava in cuptor.

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

60 voturi

Ingrediente

  • Pentru 1 kg:
  • * 600 g faina,
  • * 450 g unt sau margarina
  • * 5 - 6 ml oţet,
  • * 30 g sare,
  • * 1 ou.

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Dana Cernat

Cozonac moldovenesc

Se cerne faina intr-un vas adinc si se incalzeste laptele pe foc mic. In 250 de ml lapte se adauga

34 voturi    8 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

Pui Hawaii

Preincalziti cuptorul la 175 de grade C. Amestecati faina, sarea si piperul intr-o punga de plastic.

24 voturi    15 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne

Supa de ciuperci

Intr-o cratita mare, sotati in unt ciupercile si ceapa pana se fragezesc, adaugati cubul Knorr.

22 voturi    16 comentarii
30 min
Supe de legume
Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Aluaturi si Foietaje
Paine din aluat neframantat

Paine din aluat neframantat

Se cerne faina intr-un bol si se amesteca cu sarea. Drojdia, maruntita cu cutitul, si peste care se adauga lingura de miere, se amesteca

22 voturi    15 comentarii
10 min
Aluaturi si Foietaje
Turte umplute

Turte umplute

Cernem faina intr-un bol. Frecam drojdia cu zaharul pana ce se dizolva. Peste faina punem smantana, drojdia dizolvata si sarea. Incepem

6 voturi    9 comentarii
1h 25 min
Aluaturi si Foietaje