autor:

Fara foto

» » Aluaturi si Foietaje

Saleuri (din foietaj)

Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 07 iunie 2005
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Se prepara un foietaj, din aluatul obtinut se intinde, pe planseta pudrata cu faina, o foaie cu grosimea de cca 1 cm care se asaza in tava stropita cu apa.


Se unge cu ou la suprafata, se presara cu sare si se taie suvite cu lungimea de 10 cm si latimea de 2 cm.


Se coc la o temperatura ridicata, la inceput.


Se pot presara si cu cascaval ras sau chimen, dupa ce au fost date cu ou, inainte de a fi introdus tava in cuptor.

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

60 voturi

Ingrediente

  • Pentru 1 kg:
  • * 600 g faina,
  • * 450 g unt sau margarina
  • * 5 - 6 ml oţet,
  • * 30 g sare,
  • * 1 ou.

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Dana Cernat

Mancare de cartofi cu smantana

Cartofii se curata, se spala si se taie cuburi; ceapa se curata, se spala, se taie marunt si se inabusa

236 voturi    2 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Cozonac moldovenesc

Se cerne faina intr-un vas adinc si se incalzeste laptele pe foc mic. In 250 de ml lapte se adauga

34 voturi    8 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

Pui Hawaii

Preincalziti cuptorul la 175 de grade C. Amestecati faina, sarea si piperul intr-o punga de plastic.

24 voturi    15 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne
Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Aluaturi si Foietaje
Turtite din faina de orez fara gluten

Turtite din faina de orez fara gluten

Amestecam toate ingredientele si framantam pana obtinem un aluat omogen. Impartim aluatul in bilute in functie de marimea tigaii in

0 voturi    0 comentarii
20 min
Aluaturi si Foietaje
Tagliatelle cu leurda și sfecla rosie

Tagliatelle cu leurda și sfecla rosie

Probabil știți deja că ador aluaturile dospite dar și cele fragede. Când mă apuc de făcut produse de patiserie sunt precum

2 voturi    0 comentarii
40 min
Aluaturi si Foietaje