autor:

costy1969

» » Mancaruri cu peste

SARAMURA DE CARAS

Autor: costy1969 (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 26 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: costy1969 (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 26 aprilie 2009

Ingrediente
800 grame caras 100 grame morcovi 100 grame ardei gras 100 grame rosii 2 catei de usturoi 1 ardei iute 30 ml ulei 1 legatura de leustean verde 1 legatura de ceapa verde sare grunjoasa (cca 100 grame), piper.

Dificultate: Medie Timp: 40 min

10 voturi

Mod de preparare

Carasul se eviscereaza si se spala foarte bine sub jet de apa rece,fara a i se indeparta solzii; -morcovii se taie rondele, iar ardeiul feliute; -leusteanul se toaca marunt, usturoiul si ardeiul iute se feliaza; -rosiile se coc usor pe gratar,se curata de pielite si se taie cubulete; -se pune un litru de apa la fiert, iar in aceasta se pune ardeiul iute, morcovii, usturoiul, ardeiul gras, ceapa verde, uleiul si piperul; pestele umed se imbraca in sare grunjoasa si se pune pe gratarul incins la temperatura maxima,iar cand este rumenit, se curata de excesul de sare; -pestele se aseaza intr-o tava, peste el se pun legumele cu supa in care au fiert, leusteanul si rosiile, apoi se introduce la cptor 1o minute, punana mereu peste peste zeama din vasul in care acesta fiebe. SFAT:daca nu faceti pestele la gratar il puteti curata de solzi,acestia se pastreaza numai daca il facem la gratar pentru a nu se lipi.
Retete
Alte retete din Mancaruri cu peste

Saramura de Caras

Se iau 2 carasi se spala se despica pe burta, se curata inauntru NU se curata solzii, se spala din

50 voturi    6 comentarii
50 min
Mancaruri cu peste

File de peste cu legume si cascaval

Se taie rondele cca 500 grame dovlecei(din cele 1 si1/2 kg).Se prajesc f putin;se lasa,pe un servetel,

0 voturi    4 comentarii
2h
Mancaruri cu peste

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

40 min

10 voturi

Ingrediente

  • 800 grame caras 100 grame morcovi 100 grame ardei gras 100 grame rosii 2 catei de usturoi 1 ardei iute 30 ml ulei 1 legatura de leustean verde 1 legatura de ceapa verde sare grunjoasa (cca 100 grame)
  • piper.

Raporteaza reteta

Retete
de costy1969

Paste penne cu sos de branza

Somonul afumat se pune la marinat stropindu-l cu zeama da lamaie, se presara cu piper, ulei de

7 voturi    3 comentarii
40 min
Mancaruri cu peste

Supa de pui cu paste

Carnea de pui se curata, se spala, se strege cu un servet absorbant si se taie bucati mici (fasii). Morcovul

9 voturi    2 comentarii
50 min
Borsuri si Ciorbe

Macaroane cu bacon si cascaval

Baconul se taie fasii subtiri. Cascavalul se rade prin razatoarea cu ochiuri mari. Macaroanele

5 voturi    1 comentariu
30 min
Paste si pizza
Adauga reteta
Retete
din Mancaruri cu peste
Pastrav la cuptor cu cartofi ca la Alba-Iulia

Pastrav la cuptor cu cartofi ca la Alba-Iulia

Se curata cartofii si se taie in ce forma dorim.Se pun intr-un vas Roman(de lut)se pun condimentele pe care le dorim, deasupra punem

18 voturi    12 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu peste
Somon si pastrav la cuptor

Somon si pastrav la cuptor

Se curate pestele si se spala,apoi se aseaza intr-o tava de iena,se ung pestii cu ulei se condimenteaza si se stropesc cu zeama de lamiae. Separat

15 voturi    5 comentarii
1h
Mancaruri cu peste