autor:

gily

» » Mancaruri cu peste

Saramura de scrumbie

Autor: gily (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 23 aprilie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: gily (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 23 aprilie 2010

Ingrediente
2 scrumbii, , 4 rosii, , 3 cepe verzi, , usturoi verde, , 3 ardei capia (copti), , patrunjel, leustean, busuioc, oregano- toate proaspete, , sare si piper.

Dificultate: Medie Timp: 45 min

14 voturi

Mod de preparare

Pestele se curata, se spala bine, se condimenteaza cu sare si piper si se baga in cuptor 30-40 min. la 180 grade. Pentru saramura: se taie ceapa si usturoiul si se calesc. Intre timp rosiile au fost puse in apa clocotita cca 3-4 min. ca sa se poata decoji mai usor. Dupa ce au fost decojite, au fost taiate in sferturi si adaugate peste caepa si usturoi. Ardeiul dupa ce a fost copt se taie si se adauga in tigaie. Spre final se adauga 300 ml apa, se lasa sa dea in clocot, se adauga verdeata si se opreste focul.


Se poate servi cu mamaliga .


Pofta buna!
Retete
Alte retete din Mancaruri cu peste

Peste cu sos de hrean si rosii

Se curata, se spala si se scurge bine pestele dupa care se sareaza, se condimenteaza cu piper si

7 voturi    8 comentarii
30 min
Mancaruri cu peste

Peste cu legume la cuptor

Curatam legumele si le taiem cubulete. Ungem o tava iena cu ulei sau unt si punem legumele in tava,

0 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu peste

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 13 noiembrie 2011

    Am pregatit de multe ori saramura de scrumbie,e preferata mea...

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 09 mai 2010

    O bunatate !

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 25 aprilie 2010

    Foarte bine arata.

    • Camelia Grosu

      Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 25 aprilie 2010

      Esti un adevarat bucatar. Felicitari inca odata.

    • Fara foto

      Agatha_Restaurant (Bucatar sef) , 23 aprilie 2010

      Foarte gustoasa. Restaurantul Agatha o va pune in meniu.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 23 aprilie 2010

      Arata grozav saramurica ta...Imi place tare mult pestele...

    • violette

      violette (Chef de cuisine) , 23 aprilie 2010

      cred ca e foarte buna, nu am mancat niciodata! o sa incerc si eu!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

45 min

14 voturi

Ingrediente

  • 2 scrumbii
  • 4 rosii
  • 3 cepe verzi
  • usturoi verde
  • 3 ardei capia (copti)
  • patrunjel
  • leustean
  • busuioc
  • oregano- toate proaspete
  • sare si piper.

Raporteaza reteta

Retete
de gily

parpandelle cu pui si rosii cherry

Se pun pastele la fiert cu ulei si sare. in uleiul incins se pune pieptul de pui maruntit,ciupercile,

9 voturi    4 comentarii
40 min
Paste si pizza

cartofi la cuptor cu salata

Cartofii se curata, se spala, se taie in sferturi si se introduc la cuptorul incins. Cand sunt aproape

7 voturi    7 comentarii
20 min
Salate

Pulpa de pui umpluta cu spanac

Pulpele se dezoseaza partial, separat se trage spanacul in tigaie cu ustroiul si ceapa; dupa care

13 voturi    13 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

constanta proca (Chef de cuisine)

Am pregatit de multe ori saramura de scrumbie,e preferata mea...

Adauga reteta
Retete
din Mancaruri cu peste
Pastrav la cuptor cu cartofi ca la Alba-Iulia

Pastrav la cuptor cu cartofi ca la Alba-Iulia

Se curata cartofii si se taie in ce forma dorim.Se pun intr-un vas Roman(de lut)se pun condimentele pe care le dorim, deasupra punem

18 voturi    12 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu peste
Somon si pastrav la cuptor

Somon si pastrav la cuptor

Se curate pestele si se spala,apoi se aseaza intr-o tava de iena,se ung pestii cu ulei se condimenteaza si se stropesc cu zeama de lamiae. Separat

15 voturi    5 comentarii
1h
Mancaruri cu peste