autor:

gily

» » Mancaruri cu peste

Saramura de scrumbie

Autor: gily (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 23 aprilie 2010
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Pestele se curata, se spala bine, se condimenteaza cu sare si piper si se baga in cuptor 30-40 min. la 180 grade. Pentru saramura: se taie ceapa si usturoiul si se calesc. Intre timp rosiile au fost puse in apa clocotita cca 3-4 min. ca sa se poata decoji mai usor. Dupa ce au fost decojite, au fost taiate in sferturi si adaugate peste caepa si usturoi. Ardeiul dupa ce a fost copt se taie si se adauga in tigaie. Spre final se adauga 300 ml apa, se lasa sa dea in clocot, se adauga verdeata si se opreste focul.


Se poate servi cu mamaliga .


Pofta buna!

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 13 noiembrie 2011

    Am pregatit de multe ori saramura de scrumbie,e preferata mea...

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 09 mai 2010

    O bunatate !

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 25 aprilie 2010

    Foarte bine arata.

    • Camelia Grosu

      Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 25 aprilie 2010

      Esti un adevarat bucatar. Felicitari inca odata.

    • Fara foto

      Agatha_Restaurant (Bucatar sef) , 23 aprilie 2010

      Foarte gustoasa. Restaurantul Agatha o va pune in meniu.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 23 aprilie 2010

      Arata grozav saramurica ta...Imi place tare mult pestele...

    • violette

      violette (Chef de cuisine) , 23 aprilie 2010

      cred ca e foarte buna, nu am mancat niciodata! o sa incerc si eu!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

45 min

12 voturi

Ingrediente

  • 2 scrumbii
  • 4 rosii
  • 3 cepe verzi
  • usturoi verde
  • 3 ardei capia (copti)
  • patrunjel
  • leustean
  • busuioc
  • oregano- toate proaspete
  • sare si piper.

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de gily

parpandelle cu pui si rosii cherry

Se pun pastele la fiert cu ulei si sare. in uleiul incins se pune pieptul de pui maruntit,ciupercile,

9 voturi    4 comentarii
40 min
Paste si pizza

cartofi la cuptor cu salata

Cartofii se curata, se spala, se taie in sferturi si se introduc la cuptorul incins. Cand sunt aproape

7 voturi    7 comentarii
20 min
Salate de legume

Pulpa de pui umpluta cu spanac

Pulpele se dezoseaza partial, separat se trage spanacul in tigaie cu ustroiul si ceapa; dupa care

12 voturi    13 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

constanta proca (Chef de cuisine)

Am pregatit de multe ori saramura de scrumbie,e preferata mea...

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Mancaruri cu peste
Pastrav la cuptor cu sos de lamaie si orez cu legume

Pastrav la cuptor cu sos de lamaie si orez cu legume

Astazi va propun o idee de masa de pranz foarte usoara si sanatoasa: pastrav la cuptor, alaturi de care am servit un orez salbatic cu

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu peste
Couscous cu fructe de mare

Couscous cu fructe de mare

Un wok se tapeteza cu 2 linguri de ulei de masline peste care se adauga couscousul. Se lasa la rumenit si se adauga treptat 600 ml de

3 voturi    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste