autor:

Vicky

» » Aluaturi si Foietaje

Saratele cu branza

Autor: Vicky (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 18 martie 2009
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Cu cat branza este mai sarata cu ata ies mai bune saratelele, dar sa nu fie nici prea exagerat de sarata caci nu stiu cat de bune or mai fi,


Drojdia se dizolva in apa cadluta,


Drojdia si restul ingrendientelor se pun la gramada intr-un castron peste faina,


Se adauga si branza si se amesteca bine,


Va rezulta o coca potrivita, care nu se lipeste deloc de maini, si trebuie sa fie putin uleioasa, nu foarte tare.


Din aluatul rezultat se iau mici bucatele din care se formeaza cate o biluta si se aseaza pe un fund uns cu ulei, intre timp ele mai cresc pana le punem in forma,nu trebuie sa stea neaparat in caldura eu cand fac stau cu usa de la balcon deschisa mare,


Se ia cate o biluta si se pune in mijlocul formei incinse. Trebuie sa avem grija ca se fac foarte repede


Asa arata saratelele mele, sunt ffff bune, sunt crocante, si merg foarte bine la serviciu caci parca iti vine sa tot rontai ceva, astea sunt perfecte, eu cand fac saratele in ziua respectiva nu-mi mai iau nimic de mancare mananc doar saratele, sunt super si iti tin bine de foame.

  • 21 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Lenuta Dragut , 11 iulie 2014

    am pregatit dar cu presa de imprumutat si persoana nu mai este linga mine, de unde cumpar presa? nu ma trimiteti in Germania

  • Fara foto

    P , 17 mai 2014

    Si in tarisoara noastra, unde se gasesc presele???

  • Fara foto

    Malviene Hotea , 28 septembrie 2013

    Muss ich mir kaufen ,Danke

    • Fara foto

      Anne Mueller , 28 septembrie 2013

      presa de saratele se gaseste la Bauer-Versand, daca locuiesti in Germania

    • Fara foto

      aurelia , 05 septembrie 2013

      de foarte mult timp am cautat aceasta reteta,imi era dor de ele

    • Fara foto

      Dana (Bucatar) , 07 ianuarie 2013

      De unde as putea sa fac rost de presa?

    • Dan65

      Dan65 (Chef de cuisine) , 02 decembrie 2012

      Sunt extraordinare si merg bine nu numai la servici ci si acasa cu bere.Eu sunt nebun dupa ele,te fac sa rontai intr-una sau cum se spune"una trage alta"

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 16 iulie 2012

      Ce frumoase sunt!

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 30 decembrie 2011

      Tare bune trebuie sa fie.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 27 aprilie 2010

      Bune si frumoase!

    • Fara foto

      Tetea , 27 martie 2010

      Sint super daca le pui si putin chimen

    • vio

      vio (Chef de cuisine) , 25 martie 2010

      eu pun cascaval in loc de branza si sunt super o sa incerc si cu branza

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 13 martie 2010

      Reteta e super ?

    • Vicky

      Vicky (Chef de cuisine) , 21 iulie 2009

      Saptamana trecuta am facut, si am avut pe drum ca am fost in concediu, foarte bune.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 24 iunie 2009

      Iar am ajuns la saratele si mi-e o pofta!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 24 iunie 2009

      Excelenta reteta,chiar daca mie imi plac cu chimen....Felicitari.

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 24 iunie 2009

      Mmmm, preferatele mele.Eu pun in aceasta compozitie si chimen si mi se par foarte gustoase.Nu am mai facut de multa vreme.Mi-ai facut pofta!

    • Vicky

      Vicky (Chef de cuisine) , 24 iunie 2009

      Asa este au aparut prea multe si nu mai face toata lumea, eu sunt topita dupa preparatele facute acasa de mine, nu spun ca nu mananc si cumparat dar mai mult facut de mine.

    • Alexandrina

      Alexandrina (Chef de cuisine) , 24 iunie 2009

      Tare bine arata!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 23 iunie 2009

      Ce frumoase sunt, pe vremuri si eu faceam, dar la casa la mama, ne placeau tare mult, acum de cand au aparut covrigeii si biscuitii nu mai fac.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 05 aprilie 2009

      Mmmmmm, ce as manca!!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

70 voturi

Ingrediente

  • 500 g faina
  • 150-200 ml ulei
  • 200-250g branza de vaca,(sau dupa gustul fiecaruia)
  • 2 oua
  • un cubulet drojdie
  • 200 g apa calduta

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Vicky

Tort diplomat

Galbenusurile se freaca cu zaharul,zaharul vanilat, adaugam laptele treptat si punem la fiert pe

13 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Retete de Pasti

Fasole verde cu usturoi

Fasolea se spala si se pune la fiert. Separat se face mujdeiul de usturoi, tocam usturoiul, punem

17 voturi    15 comentarii
30 min
Retete de post

Sos de usturoi cu smantana

Usturoiul se curata si se piseaza bine, se pune sare si piper, se amesteca bine. Se adauga ulei si

32 voturi    10 comentarii
20 min
Sosuri

Lenuta Dragut

am pregatit dar cu presa de imprumutat si persoana nu mai este linga mine, de unde cumpar presa? nu ma trimiteti in Germania

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Aluaturi si Foietaje
Strudel cu mere

Strudel cu mere

1. Merele se spala, se curata si se taie cubulete mici. Apoi le puneti intr-o tigaie adanca sau ceaun, adaugati 3-4 linguri de apa,

1 vot    0 comentarii
1h 40 min
Aluaturi si Foietaje
Saratele din faina de secara cu seminte

Saratele din faina de secara cu seminte

Intr-o cratita amestecam faina cu uleiul si il facem faramituri, dupa care adaugam quakerul, sarea,si praful de copt si amestecam. Adaugam

1 vot    1 comentariu
45 min
Aluaturi si Foietaje