autor:

autor

» » Aluaturi si Foietaje

Saratele

    Reteta postata pe: 18 martie 2005
Ti-a placut? Da-o mai departe!

Alte retete din aceeasi categorie
Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
500 gr faina, 500 gr. margarina, 500 gr branza sarata, 2 lingurite praf de copt, susan sau chimen(facultativ), un galbenus de ou pt. uns

Dificultate: Redusa Timp: 1h

292 voturi

Mod de preparare

Important este sa fie cantitati egale de faina, margarina si brinza.


Se framinta aluatul si se puna la rece o jumatate de ora.


Se pune pe planseta si se intinde de grosime de jumatate de centimatru.


Se taie in ce forme doriti, adica betisoare, sau putin mai late, se ung cu galbenus, se presara susan sau chimen.


Se coc la foc iute.


Merg linga orice aperitiv sau numai pentru bere.

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Maria Christodoulidou , 16 iunie 2014

    sint foarte bune

  • Fara foto

    :)) , 16 iulie 2009

    Centimetru sau centimatru :))

Dificultate

Redusa

Timp

1h

292 voturi

Ingrediente

  • 500 gr faina
  • 500 gr. margarina
  • 500 gr branza sarata
  • 2 lingurite praf de copt
  • susan sau chimen(facultativ)
  • un galbenus de ou pt. uns

Raporteaza reteta

Printeaza reteta

Tochitura macelareasca cu cus-cus

Carnea o taiem cuburi cu latura de 3 cm, carnatii ii feliem, iar kaizerul il taiem fasii. Curatam

3 voturi    2 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje

Poale-n brau

Reteta de poale-n brau sau placintele moldovenesti umplute cu branza aminteste de copilarie, de momentele

4 voturi    4 comentarii
nespecificat
Aluaturi si Foietaje

Mucenici moldovenesti

Preparam maiaua din drojdie, o lingurita zahar si una de faina. Dupa 10 minute o amestecam cu restul

1 vot    0 comentarii
nespecificat
Aluaturi si Foietaje
Fara foto

:))

Centimetru sau centimatru :))



Adauga reteta
Retete
din Aluaturi si Foietaje
Placinte "Poale-n brâu"

Placinte "Poale-n brâu"

Preparare aluat: Punem drojdia la inmuiat cu 4-5 linguri de lapte caldut,pentru 15-20 de minute. Restul de lapte il punem intr-o

5 voturi    0 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Paine de casa cu cartofi

Paine de casa cu cartofi

Se fierb cartofii in coaja, se lasa la racit si se curata de coaja, se paseaza ca sa iasa un pireu. Peste cartofi se pune faina si

1 vot    0 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje