Soia se poate lasa de seara la inmuiat in apa cu cimbru si putin marar,sau se fierbe 20-30 min.
Se pregatesc in timpul asta frunzele de varza pentru sarmalute. Daca varza este prea sarata se opareste cu apa clocotita sau se lasa frunzele cam 15 minute sa stea in apa la desarat.
Orezul se spala in apa rece.
Ceapa se toaca cubulete, ciupercile se taie in 2 -daca sunt prea mari, apoi se calesc toate impreuna cu soia in uleiul incins. Se adauga si orezul bine spalat. Se condimenteaza cu sare, piper si cimbru.
Se ruleaza sarmalutele, punand o lingura din compozitia de orez pe frunza de varza. Sarmalele se aseaza pe un pat de varza tocata, deasupra lor se pune inca un rand de varza, se umple oala cu apa si se lasa la cuptor 40 de minute. Se adauga rosiile maruntite si se lasa sa mai scada 15 minute.La fier se poate pune si o crenguta de marar, care se scoate cand sunt gata si se presara mararul verde tocat.
Pofta buna
Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Pentru inceput ne ocupam de fructe.
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiateRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii