autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

SARMALE IN FOI DE VITA DE VIE

Autor: SAVIN EMILIA MIHAELA (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 09 iunie 2008
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Carnea se amesteca cu ceapa, oul, bulionul ,condimentele , sucul de rosii si orezul ales si spalat.


Frunzele se oparesc un minut in apa cu putina sare, se scot apoi si se pun in strecuratoare sa se scurga de apa, apoi se taie nervura de pe dosul lor se ia o lingura din compozitia facuta se ruleaza si se fac sarmalele.


Intr-o oala se aseaza pe fundul ei cateva frunze de vita de vie , apoi se aseaza sarmalele, rand pe rand.


La final se acopera cu frunze de vita de vie, se acopera cu apa,suc de rosii, se pune un pic de bullion si untura deasupra si se dau la cuptor.


Cand sunt gata se pot servi cu smantana

  • Reteta testata de 2 utilizatori Ai testat si tu reteta?
  • mariana scarlat

    mariana scarlat (Chef de cuisine):

    Daca cumpar carnea tocata, tunci ceapa o toc fin de tot. Daca toc eu carnea, atunci dau si ceapa prin masina de tocat. Nu pun niciodata ou pentru ca atunci sarmalele se intaresc. Ca sa fie pufoase pun un pic apa minerala in compozitie.

  • ana catalina focsa

    ana catalina focsa (Chef de cuisine):

    Seamana foarte bine cu sarmalele mele.Poate pentru ca folosim aceeasi reteta.

  • 20 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    victoria , 28 mai 2014

    o reteta f buna ,multumim pentru detalii si pentru faptul ca ati adugat ca frunzele de vita trebuiesc sa fie oparite !

  • Fara foto

    Lili Dinu , 21 mai 2014

    cele mai bune sarmale ca la mama acasa!

  • Fara foto

    Lili Dinu , 21 mai 2014

    vreau si euuuuuuuuuu!

    • Fara foto

      Ioana Nitoiu , 21 mai 2014

      eu le pun o crencuta de marar si o costita afumata pe fundul oalei

    • Fara foto

      Marin Calin , 26 aprilie 2014

      pofta buna foarte gustoase

    • Fara foto

      Anca Roxana , 17 aprilie 2014

      cea mai de rahat prezentare posibila, mai bine nu mai scriai nimic.

    • Fara foto

      Geo Geoko , 08 februarie 2014

      cele mai bune sarmale ca la mama acasa!

    • Fara foto

      Stefania Dragan , 21 noiembrie 2013

      EU LE FIERB IN PUTIN BORS SI VIN MAI GUSTOASE

    • Fara foto

      Undercover , 17 septembrie 2013

      de unde ai luat oul ? nu l-am gasit in "ingrediente"

    • dida

      dida (Bucatar) , 19 mai 2012

      sunt mult mai gustoase daca se fierb in zer de vaca, oaie, capra sau cu sos de marar!!!

    • Fara foto

      aura , 06 februarie 2010

      pentru sarmalutele cu foi de vita la cuptor cand aproape sunt gata turnam un pahar de vin alb ies un deliciu si toata lumea o sa fie incantata.incercati nu aveti ce pierde

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 28 ianuarie 2010

      Imi plac tare mult...

    • cristina i.

      cristina i. (Chef de cuisine) , 22 mai 2009

      Minunate sarmalutele in foi de vita,si eu le fac cu bulion dar fara boia de ardei,in oala de pamant in cuptor.Pentru acrit merge si putina sare de lamaie dar mie imi plac asa cum sunt.

    • Fara foto

      v magdalena (Chef de cuisine) , 09 mai 2009

      Obisnuiesc sa pun pe fundul vasului macris.Da o savoare deosebita preparatului si acrimea necesara.Nu mai este nevoie de bulion; nici nu folosesc bulionul, nici in compozitia de carne , nici peste sarmalute.

    • lucica mihaila

      lucica mihaila (Chef de cuisine) , 23 aprilie 2009

      Mie imi place sa le acresc cu putin bors facut in casa. Sunt delicioase.

    • Fara foto

      GILI , 17 aprilie 2009

      Silarad,in compozitiile care contin orez "crud'nu se pun oua pt ca nu sunt necesare.Totul se leaga datorita orezului,mucilagiului de orez.

    • Fara foto

      Silvia , 16 aprilie 2009

      Da ! din intimplare am gåsit aceastå plantå in Suedia.Stiam de la mama mea cå este folosit ptr.acreala ciorbelor.Si ptr.cå voiam ca sårmålutele mele så-mi iaså gustoase,am intercalat printre altele si måcris.Are un gust acrisor,si dacå mai pui si o bucåticå de costitå afumatå pe fundul vasului...au...au...sunt nemaipomenite !Neapårat så fie bågate si la cuptor.Poftå bunå !

    • Fara foto

      silarad , 07 ianuarie 2009

      Lipseste oul din lista de ingrediente...

    • Fara foto

      moise cornel (Maestru bucatar) , 26 iunie 2008

      cateva rondele de morcov,telina si lamaie feliata pe fundul vasului.pt o aroma deosebita.

    • Vekas

      Vekas (Chef de cuisine) , 24 iunie 2008

      Pentru ca sarmalutele in foi de vita sa aiba un gust desavarsit si sa fie acrisoare,obisnuiesc sa pun pe fundul cratitei un strat de macris proaspat.Nu pun suc de rosii, dar pentru a avea culoare, in rantasul pe care il pun peste sarmalute,adaug 1-2 lingurite de boia dulce.Vekas Maria

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h

85 voturi

Ingrediente

  • 1 / 2 kg carne de vita tocata
  • 1 / 2 kg carne de porc tocata
  • 50-100 g orez
  • 1 ceapa mare dat prin masina de tocat
  • Piper
  • sare
  • cimbru
  • Marar tocat
  • ½ lingurita de boia dulce
  • 2 linguri de bulion
  • 10 -20 g suc de rosii
  • Frunze de vita de vie

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de SAVIN EMILIA MIHAELA

COMPOT DE CAISE

Caisele se spala, se pun intregi in borcane. Apa se pune pe foc cu zaharul ( cam 3-4 linguri de

13 voturi    4 comentarii
30 min
Sucuri si compoturi de fructe

Prajitura Irinel

Blat 1: Se dizolva amoniacul intr-o lingura de lapte cald, se amesteca cu untul frecat spuma cu

393 voturi    81 comentarii
1h
Prajituri

Prajitura Padurea Neagra cu visine

Zaharul se freaca cu untul spuma, dupa care se adauga ouale, vanilia, ciocolata topita, faina

52 voturi    19 comentarii
1h
Prajituri

victoria

o reteta f buna ,multumim pentru detalii si pentru faptul ca ati adugat ca frunzele de vita trebuiesc sa fie oparite !

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Mancaruri cu carne
Musaca de pui cu masline si legume

Musaca de pui cu masline si legume

Se curata cartofii de coaja, se spala si se taie felii, dupa care ii punem la fiert in apa cu sare pana se inmoaie, dar nu foarte mult,

0 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Mancaruri cu carne
Rulada umpluta de porc cu garnitura de orez

Rulada umpluta de porc cu garnitura de orez

Se taie muschiul ca pentru rulada si I se da forma unui dreptunghi indepartandu-se de pe margini carnea in plus. Se bate putin carnea,

1 vot    0 comentarii
40 min
Mancaruri cu carne