autor:

roxanika

» » Sosuri

Sos alb cu piept de pui

Autor: roxanika (Maestru bucatar)   
   Specific: 

Italia


    Reteta postata pe: 22 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: roxanika (Maestru bucatar)   
Specific:  

Italia


Reteta postata pe: 22 martie 2009

Ingrediente
1 piept de pui, 500g smantana, 2-3 catei de usturoi, un cub de unt, 250g ciuperci, la alegere se poate adauga si bacon

Dificultate: Medie Timp: 30 min

7 voturi

Mod de preparare

Se ia pieptul, se spala, se indeparteaza pielita, se dezoseaza, apoi se taie cubulete micute.


Se ia o tigaie adanca, se pune pe foc si se adauga untul, punem usturoiul taiat marunt il lasam sa se caleasca putin si adaugam ciupercile. adauga apoi si pieptul de pui. Lasam sa se caleasca toate impreuna pana se face carnita de pui, adaugam condimente dupa gust. Dupa ce carnita este facuta, adaugam smantana si cascaval dat pe razatoare (acesta din urma la alegere), se amesteca in continuu pentru a nu se lipi, dar nu se lasa sa dea in clocot.


Se da de pe foc si se poate servi cu paste sau cu diferite garnituri.
Retete
Alte retete din Sosuri

Piept de pui la gratar cu sos alb de ciuperci

Prima data marinam puiul: Spalam pieptul de pui, il tamponam cu un servetel de bucatarie. Il taiem

2 voturi    0 comentarii
1h
Sosuri

Piept de pui cu miere si mustar in sos alb

Spalam pieptul de pui, il taiem fasiute, apoi condimentam cu sare si piper. Punem untul intr-o tigaie

5 voturi    3 comentarii
45 min
Sosuri

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

30 min

7 voturi

Ingrediente

  • 1 piept de pui
  • 500g smantana
  • 2-3 catei de usturoi
  • un cub de unt
  • 250g ciuperci
  • la alegere se poate adauga si bacon

Raporteaza reteta

Retete
de roxanika

Peperonata mea

Se spala ardeii, se taie cubulete cam de 3-4 cm, la fel procedam si cu puiul si costita. Punem uleiul

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne


Adauga reteta
Retete
din Sosuri
Mujdei de usturoi verde

Mujdei de usturoi verde

Curatam usturoiul(lasand bulbul,tija si frunzele). Taiem usturoiul in bucati mici(de aproximativ 1-2 cm)si mixam. Adaugam rand pe

1 vot    0 comentarii
10 min
Sosuri
Sos Tzatziki

Sos Tzatziki

Castravetele se spala, se curata de coaja,dar si de samburi si se taie cubulete mici. Punem putina sare si lasam sa lase zeama, dupa

4 voturi    0 comentarii
30 min
Sosuri