autor:

burdulea maria elena

» » Sosuri

Sos cu perisoare

Autor: burdulea maria elena (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 01 mai 2009
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Intrun castron amestecam bine ingredientele de mai sus fara cele pt sos.


Intrun cratit, punem uleiul la incins, adaugam ceapa taiata marunt, calim usor pana devine sticloasa, adaugam boiaua, si punem o cana si jumatate de apa, lasam sa fiarba. Intre timp din pasta bine omogenizata, formam perisoare, in palmele umezite cu apa(ies cam 30 bucati). Aceste perisoare se pun la fiert in cratita la foc potrivit, daca e nevoie adaugam apa fiarta atat cat sa fie perisoarele acoperite. Cand sunt fierte, potrivim de sare, adaugam pasta de bulion. Din faina si apa facem o slobozeala(diresatura)ca sa ingrosam sosul, mai lasam putin la foc domol sa dea cateva clocote. Stingem focul si presaram verdeata tocata marunt.

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • Manolovici Eugen

    Manolovici Eugen (Chef de cuisine) , 06 iunie 2010

    O fi un secret ? Pentru ca aluatul pentru perisoare sa nu se sfarme, galbenusurile se bat separat si albusurile la fel, inainte de incorporare in amestec.

  • flori de piatra

    flori de piatra (Chef de cuisine) , 04 mai 2009

    Si eu fac aceasta reteta, dar fara sa mai adaug orez. Se poate gati si cu sos de bulion dar si cu sos de smantana cu marar, care este mult mai gustos.

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 03 mai 2009

    Draga Lenuta ti-am dat votul la toate retetele tale, toate sunt la superlativ si tare imi place cum gatesti tu.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 02 mai 2009

      Roda, mi-ai dat o idee pt diversificare.

    • Vekas

      Vekas (Chef de cuisine) , 02 mai 2009

      Super reteta ta, Lenuta!Fiindca nepotelului meu nu ii place bulionul,prepar sosul cu smantana si mult marar.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

50 min

9 voturi

Ingrediente

  • 1/2 kg carne tocata amestec(se poate si din piept de pasare tocat)
  • 1 cescuta orez
  • piper
  • sare
  • vegeta
  • 2 oua
  • 2 lingurite de gris
  • 2 lingurite de faina alba
  • Pt sos:1 ceapa
  • boia
  • 1/2 cescuta ulei
  • patrunjel tocat marunt
  • 1 lingura faina
  • 2 linguri pasta de rosii

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de burdulea maria elena

Perisoare cu sos de bulion si taitei

Incepem cu prepararea perisorelor. Amestecam carnea tocata cu orezul spalat si scurs de apa, adaugam

10 voturi    8 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Salata de boeuf

Zarzavatul deja fiert se da pe razatoarea cu gauri mari apoi se pune intrun bol, dam pe razatoare

20 voturi    15 comentarii
30 min
Retete de Craciun

Prajitura Negresa cu cocos

Intr-un vas amestecati zaharul cu cacaua. Intr-un alt vas topiti untul usor, adaugati amestecul de

14 voturi    5 comentarii
1h 10 min
Prajituri

Manolovici Eugen (Chef de cuisine)

O fi un secret ? Pentru ca aluatul pentru perisoare sa nu se sfarme, galbenusurile se bat separat si albusurile la fel, inainte de incorporare in amestec.

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Sosuri
Sos de visine pentru friptura

Sos de visine pentru friptura

Pasul 1: Punem amidonul intr-un bol si adaugam incet supa de pui, in timp ce amestecam pana la omogenizarea completa. Pasul 2: Pregatim

0 voturi    0 comentarii
45 min
Sosuri
Unt cu usturoi si marar

Unt cu usturoi si marar

Untul se lasa sa se inmoaie la temperatura camerei. Usturoiul il curatam, se taie in doua, il punem intr-o strecuratoare de metal, punem

2 voturi    6 comentarii
15 min
Sosuri