autor:

burdulea maria elena

» » Sosuri

Sos cu perisoare

Autor: burdulea maria elena (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 01 mai 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: burdulea maria elena (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 01 mai 2009

Ingrediente
1/2 kg carne tocata amestec(se poate si din piept de pasare tocat), 1 cescuta orez, piper, sare, vegeta, 2 oua, 2 lingurite de gris, 2 lingurite de faina alba, , Pt sos:1 ceapa, boia, 1/2 cescuta ulei, patrunjel tocat marunt, 1 lingura faina, 2 linguri pasta de rosii

Dificultate: Redusa Timp: 50 min

9 voturi

Mod de preparare

Intrun castron amestecam bine ingredientele de mai sus fara cele pt sos.


Intrun cratit, punem uleiul la incins, adaugam ceapa taiata marunt, calim usor pana devine sticloasa, adaugam boiaua, si punem o cana si jumatate de apa, lasam sa fiarba. Intre timp din pasta bine omogenizata, formam perisoare, in palmele umezite cu apa(ies cam 30 bucati). Aceste perisoare se pun la fiert in cratita la foc potrivit, daca e nevoie adaugam apa fiarta atat cat sa fie perisoarele acoperite. Cand sunt fierte, potrivim de sare, adaugam pasta de bulion. Din faina si apa facem o slobozeala(diresatura)ca sa ingrosam sosul, mai lasam putin la foc domol sa dea cateva clocote. Stingem focul si presaram verdeata tocata marunt.
Retete
Alte retete din Sosuri

Perisoare de primavara cu sos de smantana

Taiem marunt 1/2 legatura marar, frunzele de la ceapa verde si usturoiul si le amestecam cu carnea

4 voturi    1 comentariu
50 min
Sosuri

Perisoare de curcan in sos de rosii cu tarhon

Carnea tocata o amestecam cu ceapa tocata marunt, painea data prin masina de tocat, verdeata, ou,

18 voturi    7 comentarii
40 min
Sosuri

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • Manolovici Eugen

    Manolovici Eugen (Chef de cuisine) , 06 iunie 2010

    O fi un secret ? Pentru ca aluatul pentru perisoare sa nu se sfarme, galbenusurile se bat separat si albusurile la fel, inainte de incorporare in amestec.

  • flori de piatra

    flori de piatra (Chef de cuisine) , 04 mai 2009

    Si eu fac aceasta reteta, dar fara sa mai adaug orez. Se poate gati si cu sos de bulion dar si cu sos de smantana cu marar, care este mult mai gustos.

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 03 mai 2009

    Draga Lenuta ti-am dat votul la toate retetele tale, toate sunt la superlativ si tare imi place cum gatesti tu.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 02 mai 2009

      Roda, mi-ai dat o idee pt diversificare.

    • Vekas

      Vekas (Chef de cuisine) , 02 mai 2009

      Super reteta ta, Lenuta!Fiindca nepotelului meu nu ii place bulionul,prepar sosul cu smantana si mult marar.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

50 min

9 voturi

Ingrediente

  • 1/2 kg carne tocata amestec(se poate si din piept de pasare tocat)
  • 1 cescuta orez
  • piper
  • sare
  • vegeta
  • 2 oua
  • 2 lingurite de gris
  • 2 lingurite de faina alba
  • Pt sos:1 ceapa
  • boia
  • 1/2 cescuta ulei
  • patrunjel tocat marunt
  • 1 lingura faina
  • 2 linguri pasta de rosii

Raporteaza reteta

Retete
de burdulea maria elena

Conopida cu maioneza

Buna, ieftina, usor de gatit, prezenta pe mai toate mesele din piata, vedeta retetei de azi este

4 voturi    0 comentarii
20 min
Aperitive

Prajitura Negresa cu cocos

Intr-un vas amestecati zaharul cu cacaua. Intr-un alt vas topiti untul usor, adaugati amestecul de

17 voturi    7 comentarii
1h 10 min
Prajituri

Gomboti cu prune

Se curata, se spala cartofii, se taie in 4 si se pun la fiert in apa cu sare. In timp ce fierb cartofii,

13 voturi    2 comentarii
1h 45 min
Aluaturi si Foietaje

Manolovici Eugen (Chef de cuisine)

O fi un secret ? Pentru ca aluatul pentru perisoare sa nu se sfarme, galbenusurile se bat separat si albusurile la fel, inainte de incorporare in amestec.

Adauga reteta
Retete
din Sosuri
Carne de pui cu smantana

Carne de pui cu smantana

-Se curata ceapa,se toaca si se undeste,se adauga peste ea morcovul ras, pastarnacul tocat marunut si se undesc pret de cateva minute,cat

1 vot    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Chiftelute in sos de legume

Chiftelute in sos de legume

Îţi plac chiftelele făcute în casă? Încearcă şi această reţetă simplă de chiftele cu sos de legume Dam dovlecel

1 vot    0 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne