autor:

burdulea maria elena

» » Sosuri

Sos cu perisoare

Autor: burdulea maria elena (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 01 mai 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: burdulea maria elena (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 01 mai 2009

Ingrediente
1/2 kg carne tocata amestec(se poate si din piept de pasare tocat), 1 cescuta orez, piper, sare, vegeta, 2 oua, 2 lingurite de gris, 2 lingurite de faina alba, , Pt sos:1 ceapa, boia, 1/2 cescuta ulei, patrunjel tocat marunt, 1 lingura faina, 2 linguri pasta de rosii

Dificultate: Redusa Timp: 50 min

9 voturi

Mod de preparare

Intrun castron amestecam bine ingredientele de mai sus fara cele pt sos.


Intrun cratit, punem uleiul la incins, adaugam ceapa taiata marunt, calim usor pana devine sticloasa, adaugam boiaua, si punem o cana si jumatate de apa, lasam sa fiarba. Intre timp din pasta bine omogenizata, formam perisoare, in palmele umezite cu apa(ies cam 30 bucati). Aceste perisoare se pun la fiert in cratita la foc potrivit, daca e nevoie adaugam apa fiarta atat cat sa fie perisoarele acoperite. Cand sunt fierte, potrivim de sare, adaugam pasta de bulion. Din faina si apa facem o slobozeala(diresatura)ca sa ingrosam sosul, mai lasam putin la foc domol sa dea cateva clocote. Stingem focul si presaram verdeata tocata marunt.
Retete
Alte retete din Sosuri

perisoare in sos de migdale

carnea se amesteca cu:patrunjelul tocat marunt,oul,pesmetul,1 catel de ustruroi taiat marunt,jumatate

11 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Sosuri

Sos de perisoare cu taitei scurti

Pregatim pasta pt perisoare: intrun vas, amestecam carnea cu oul, piper, sare, marar(optional) si

8 voturi    13 comentarii
45 min
Sosuri

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • Manolovici Eugen

    Manolovici Eugen (Chef de cuisine) , 06 iunie 2010

    O fi un secret ? Pentru ca aluatul pentru perisoare sa nu se sfarme, galbenusurile se bat separat si albusurile la fel, inainte de incorporare in amestec.

  • flori de piatra

    flori de piatra (Chef de cuisine) , 04 mai 2009

    Si eu fac aceasta reteta, dar fara sa mai adaug orez. Se poate gati si cu sos de bulion dar si cu sos de smantana cu marar, care este mult mai gustos.

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 03 mai 2009

    Draga Lenuta ti-am dat votul la toate retetele tale, toate sunt la superlativ si tare imi place cum gatesti tu.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 02 mai 2009

      Roda, mi-ai dat o idee pt diversificare.

    • Vekas

      Vekas (Chef de cuisine) , 02 mai 2009

      Super reteta ta, Lenuta!Fiindca nepotelului meu nu ii place bulionul,prepar sosul cu smantana si mult marar.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

50 min

9 voturi

Ingrediente

  • 1/2 kg carne tocata amestec(se poate si din piept de pasare tocat)
  • 1 cescuta orez
  • piper
  • sare
  • vegeta
  • 2 oua
  • 2 lingurite de gris
  • 2 lingurite de faina alba
  • Pt sos:1 ceapa
  • boia
  • 1/2 cescuta ulei
  • patrunjel tocat marunt
  • 1 lingura faina
  • 2 linguri pasta de rosii

Raporteaza reteta

Retete
de burdulea maria elena

Conopida cu maioneza

Buna, ieftina, usor de gatit, prezenta pe mai toate mesele din piata, vedeta retetei de azi este

3 voturi    0 comentarii
20 min
Aperitive

Prajitura Negresa cu cocos

Intr-un vas amestecati zaharul cu cacaua. Intr-un alt vas topiti untul usor, adaugati amestecul de

17 voturi    7 comentarii
1h 10 min
Prajituri

Gomboti cu prune

Se curata, se spala cartofii, se taie in 4 si se pun la fiert in apa cu sare. In timp ce fierb cartofii,

13 voturi    2 comentarii
1h 45 min
Aluaturi si Foietaje

Manolovici Eugen (Chef de cuisine)

O fi un secret ? Pentru ca aluatul pentru perisoare sa nu se sfarme, galbenusurile se bat separat si albusurile la fel, inainte de incorporare in amestec.



Adauga reteta
Retete
din Sosuri
Mujdei de usturoi verde

Mujdei de usturoi verde

Curatam usturoiul(lasand bulbul,tija si frunzele). Taiem usturoiul in bucati mici(de aproximativ 1-2 cm)si mixam. Adaugam rand pe

1 vot    0 comentarii
10 min
Sosuri
Sos Tzatziki

Sos Tzatziki

Castravetele se spala, se curata de coaja,dar si de samburi si se taie cubulete mici. Punem putina sare si lasam sa lase zeama, dupa

4 voturi    0 comentarii
30 min
Sosuri