autor:

Fara foto

» » Paste si pizza

Spaghete cu sos, la cuptor

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 5 portii): 250 g spaghete, , sare, , 500 g carne tocata (porc+vita), , 4 linguri ulei de masline, , 1 ceapa, , 2 catei de usturoi, , 1 conserva rosii decojite (480 g), , 2 linguri bulion, , eventual 5 sardele, , 3 linguri capere, , 1 ardei iute, , piper, , unt pentru uns forma, , 200 g telemea.

Dificultate: Medie Timp: 35 min

10 voturi

Mod de preparare

Se fierb spaghetele al dente in apa cu sare, se scurg si se toarna peste ele o lingura cu ulei. In uleiul ramas se prajeste putin carnea tocata, dupa care se adauga ceapa si usturoiul taiate marunt si se lasa si ele sa se caleasca cateva minute. Rosiile scurse si taiate bucati se incorporeaza in carne impreuna cu bulionul, sardelele tocate marunt, caperele si ardeiul iute maruntit, se gusta de sare si piper si se mai lasa pe foc, sa fiarba incet, circa 10 minute.


Se amesteca spaghetele cu sosul, se toarna intr-o forma unsa (sau in 5 forme mici), se presara peste ele telemeaua rasa si se lasa sa se rumeneasca circa 20 de minute in cuptorul incins la 200AC.


Se servesc cu salata verde.
Retete
Alte retete din Paste si pizza

Turtite cu masline la Doubletta

Se incalzeste cana de lapte impreuna cu untul. Drojdia se amesteca cu faina si cu sarea. Se taie

2 voturi    4 comentarii
15 min
Paste si pizza

Lasagna cu carne de vita

Se pregateste carnea astfel: se caleste ceapa in uleiul incins, se adauga carnea tocata si se lasa

5 voturi    2 comentarii
2h
Paste si pizza

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

35 min

10 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 5 portii): 250 g spaghete
  • sare
  • 500 g carne tocata (porc+vita)
  • 4 linguri ulei de masline
  • 1 ceapa
  • 2 catei de usturoi
  • 1 conserva rosii decojite (480 g)
  • 2 linguri bulion
  • eventual 5 sardele
  • 3 linguri capere
  • 1 ardei iute
  • piper
  • unt pentru uns forma
  • 200 g telemea.

Raporteaza reteta

Retete
de Clementina Stanciu

Prajitura „betiva”

Blatul - Untul se freaca cu zaharul si cacao. Se adauga laptele si esenta de rom, si se pun toate

30 voturi    4 comentarii
25 min
Prajituri

Prajitura cu lamaie

Incingeti cuptorul la 180gr. Radeti coaja uneia dintre lamai, dupa care stoarceti-le pe amandoua

33 voturi    0 comentarii
30 min
Prajituri

Prajitura cu crema de ciocolata

Se incalzesc, pe foc mic, 500 g de frisca nebatuta si se incorporeaza 400 g ciocolata rupta bucatele

5 voturi    0 comentarii
30 min
Prajituri


Adauga reteta
Retete
din Paste si pizza
Pizza pe bat

Pizza pe bat

Lasam aluatul pentru pizza sa se decongeleze(sau il framantam noi, daca dorim) ,apoi il punem pe o suprafata plana, unsa cu putin ulei. Cascavalul

0 voturi    0 comentarii
40 min
Aperitive
Paste Baneasa cu sos si piept de pui

Paste Baneasa cu sos si piept de pui

Se curata ceapa ,se toaca marunt si se pune la prajit,adaugam si cateii de usturoi tocati marunt.Cand ceapa este aurie adaugam peste

0 voturi    0 comentarii
40 min
Mancaruri cu carne