autor:

Fara foto

» » Paste si pizza

Spaghete cu sos, la cuptor

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 5 portii): 250 g spaghete, , sare, , 500 g carne tocata (porc+vita), , 4 linguri ulei de masline, , 1 ceapa, , 2 catei de usturoi, , 1 conserva rosii decojite (480 g), , 2 linguri bulion, , eventual 5 sardele, , 3 linguri capere, , 1 ardei iute, , piper, , unt pentru uns forma, , 200 g telemea.

Dificultate: Medie Timp: 35 min

10 voturi

Mod de preparare

Se fierb spaghetele al dente in apa cu sare, se scurg si se toarna peste ele o lingura cu ulei. In uleiul ramas se prajeste putin carnea tocata, dupa care se adauga ceapa si usturoiul taiate marunt si se lasa si ele sa se caleasca cateva minute. Rosiile scurse si taiate bucati se incorporeaza in carne impreuna cu bulionul, sardelele tocate marunt, caperele si ardeiul iute maruntit, se gusta de sare si piper si se mai lasa pe foc, sa fiarba incet, circa 10 minute.


Se amesteca spaghetele cu sosul, se toarna intr-o forma unsa (sau in 5 forme mici), se presara peste ele telemeaua rasa si se lasa sa se rumeneasca circa 20 de minute in cuptorul incins la 200AC.


Se servesc cu salata verde.
Retete
Alte retete din Paste si pizza

Pizza din aluat de cartofi

Ceapa se taie felii subtiri apoi se pune intr-o tigaie antiaderenta cu cateva linguri de supa vegetala

5 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Paste si pizza

Pasta ai fagioli (Paste cu fasole)

Este o mancare italiana care se gateste in mai multe feluri, aproape fiecare provincie din Italia

7 voturi    2 comentarii
1h
Paste si pizza

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

35 min

10 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 5 portii): 250 g spaghete
  • sare
  • 500 g carne tocata (porc+vita)
  • 4 linguri ulei de masline
  • 1 ceapa
  • 2 catei de usturoi
  • 1 conserva rosii decojite (480 g)
  • 2 linguri bulion
  • eventual 5 sardele
  • 3 linguri capere
  • 1 ardei iute
  • piper
  • unt pentru uns forma
  • 200 g telemea.

Raporteaza reteta

Retete
de Clementina Stanciu

Prajitura „betiva”

Blatul - Untul se freaca cu zaharul si cacao. Se adauga laptele si esenta de rom, si se pun toate

30 voturi    4 comentarii
25 min
Prajituri

Prajitura cu lamaie

Incingeti cuptorul la 180gr. Radeti coaja uneia dintre lamai, dupa care stoarceti-le pe amandoua

33 voturi    0 comentarii
30 min
Prajituri

Prajitura cu crema de ciocolata

Se incalzesc, pe foc mic, 500 g de frisca nebatuta si se incorporeaza 400 g ciocolata rupta bucatele

5 voturi    0 comentarii
30 min
Prajituri
Adauga reteta
Retete
din Paste si pizza
Paste (spaghete) cu ton, rosii si busuioc

Paste (spaghete) cu ton, rosii si busuioc

Curatam usturoiul si il tocam marunt. Intr-o cratita nonaderenta punem putin ulei vegetal de pe conserva de ton sau ulei de masline,

1 vot    0 comentarii
3 min
Mancaruri cu peste
Pizza bread

Pizza bread

Feliem cașcavalul și șunca presată, în felii subțiri, sau în cuburi, dar dăm și pe răzătoare, o parte din ele. Batem

0 voturi    0 comentarii
30 min
Paste si pizza