autor:

Fara foto

» » Paste si pizza

Spaghete cu sos, la cuptor

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 5 portii): 250 g spaghete, , sare, , 500 g carne tocata (porc+vita), , 4 linguri ulei de masline, , 1 ceapa, , 2 catei de usturoi, , 1 conserva rosii decojite (480 g), , 2 linguri bulion, , eventual 5 sardele, , 3 linguri capere, , 1 ardei iute, , piper, , unt pentru uns forma, , 200 g telemea.

Dificultate: Medie Timp: 35 min

10 voturi

Mod de preparare

Se fierb spaghetele al dente in apa cu sare, se scurg si se toarna peste ele o lingura cu ulei. In uleiul ramas se prajeste putin carnea tocata, dupa care se adauga ceapa si usturoiul taiate marunt si se lasa si ele sa se caleasca cateva minute. Rosiile scurse si taiate bucati se incorporeaza in carne impreuna cu bulionul, sardelele tocate marunt, caperele si ardeiul iute maruntit, se gusta de sare si piper si se mai lasa pe foc, sa fiarba incet, circa 10 minute.


Se amesteca spaghetele cu sosul, se toarna intr-o forma unsa (sau in 5 forme mici), se presara peste ele telemeaua rasa si se lasa sa se rumeneasca circa 20 de minute in cuptorul incins la 200AC.


Se servesc cu salata verde.
Retete
Alte retete din Paste si pizza

Pizza cu porumb si oua de prepelita

Se incalzeste cuptorul la 220ºC.Se amesteca bulionul,2,3 picaturi de sos picant,condimentele pentru

5 voturi    0 comentarii
25 min
Paste si pizza

Spaghete Carbonara

Se bat ouale şi smantana, impreuna cu un varf de cutit de sare. Se incalzeste uleiul si se adauga

18 voturi    9 comentarii
40 min
Paste si pizza

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

35 min

10 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 5 portii): 250 g spaghete
  • sare
  • 500 g carne tocata (porc+vita)
  • 4 linguri ulei de masline
  • 1 ceapa
  • 2 catei de usturoi
  • 1 conserva rosii decojite (480 g)
  • 2 linguri bulion
  • eventual 5 sardele
  • 3 linguri capere
  • 1 ardei iute
  • piper
  • unt pentru uns forma
  • 200 g telemea.

Raporteaza reteta

Retete
de Clementina Stanciu

Prajitura „betiva”

Blatul - Untul se freaca cu zaharul si cacao. Se adauga laptele si esenta de rom, si se pun toate

30 voturi    4 comentarii
25 min
Prajituri

Prajitura cu lamaie

Incingeti cuptorul la 180gr. Radeti coaja uneia dintre lamai, dupa care stoarceti-le pe amandoua

33 voturi    0 comentarii
30 min
Prajituri

Prajitura cu crema de ciocolata

Se incalzesc, pe foc mic, 500 g de frisca nebatuta si se incorporeaza 400 g ciocolata rupta bucatele

5 voturi    0 comentarii
30 min
Prajituri


Adauga reteta
Retete
din Paste si pizza
Paste Caccavella umplute

Paste Caccavella umplute

Se pune la fiert 1 l de apa cu un praf de sare iar cand da primul clocot bagam pastele caccavella sa fiarba aldente,cca 15 minute.Se

0 voturi    0 comentarii
45 min
Paste si pizza
Budinca cu paste si carne tocata

Budinca cu paste si carne tocata

Fierbem pastele conform instructunilor de pe pachet,apoi le scurgem de apa si le trecem printr-un jet de apa rece. Le lasam sa se scurga

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Paste si pizza