Spaghete cu sos, la cuptor

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 5 portii): 250 g spaghete,
  • sare,
  • 500 g carne tocata (porc+vita),
  • 4 linguri ulei de masline,
  • 1 ceapa,
  • 2 catei de usturoi,
  • 1 conserva rosii decojite (480 g),
  • 2 linguri bulion,
  • eventual 5 sardele,
  • 3 linguri capere,
  • 1 ardei iute,
  • piper,
  • unt pentru uns forma,
  • 200 g telemea.

Mod de preparare

Se fierb spaghetele al dente in apa cu sare, se scurg si se toarna peste ele o lingura cu ulei. In uleiul ramas se prajeste putin carnea tocata, dupa care se adauga ceapa si usturoiul taiate marunt si se lasa si ele sa se caleasca cateva minute. Rosiile scurse si taiate bucati se incorporeaza in carne impreuna cu bulionul, sardelele tocate marunt, caperele si ardeiul iute maruntit, se gusta de sare si piper si se mai lasa pe foc, sa fiarba incet, circa 10 minute. Se amesteca spaghetele cu sosul, se toarna intr-o forma unsa (sau in 5 forme mici), se presara peste ele telemeaua rasa si se lasa sa se rumeneasca circa 20 de minute in cuptorul incins la 200°C. Se servesc cu salata verde.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise