autor:

sorina gabriela

» » , Mancaruri cu legume si zarzavaturi, Retete vegetariene

Spanac cu orez

Autor: sorina gabriela (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 09 aprilie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: sorina gabriela (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 09 aprilie 2011

Ingrediente
700g spanac (ramas dupa curatare dintr-un kg - numai frunzele ), 2 cepe ,o lingura de margarina rama pentru gatit,200g orez (o punga orez salbatic...se poate folosi orice fel de orez ),2 catei de usturoi, si piper.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

30 voturi

Mod de preparare

Se spala bine spanacul ,se scurge si se taie fasi subtiri(strangem in mana un manuchi cat putem cuprinde si tocam fideluta).


La fel procedam si cu cele 2 cepe, punem intr-o cratita sau tigaie cu margarina ,apoi adaugam spanacul crud .Spanacul astfel pregatit v-a pastra toate proprietatile.Acoperim cu capac dupa ce l-am condimentat si sarat dupa gust.In cele 10-15 minute cat fierbe spanacul ,punem si orezul la fiert pentru 10-15 minute(numai jumatate din timpul lui de fiert ).


Punem orezul scurs de apa , (dupa cele 15 minute ),peste spanac si lasam sa fiarba in continuare pana face legatura si se imprietenesc bine. Punem usturoiul tocat,zdrobit sau pisat ,dupa preferita fiecaruia,potrivim de sare daca mai este nevoie . Putem servi aceasta garnitura la Sfanta masa de Paste ,alaturi de friptura de miel.


Pofta buna .
Se spala bine spanacul ,se scurge si se taie fasi subtiri(strangem in mana un manuchi cat putem cuprinde si tocam fideluta).


La fel pro
Retete
Alte retete din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Placinta cu spanac, branza feta si orez

Umplutura: Calim ceapa, adaugam spanacul, care a fost fiert,scurs si tocat,punem cca o cana apa si

17 voturi    4 comentarii
1h 40 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Spanac cu orez si masline

Spanacul se curata,se spala si se lasa la scurs intr-o strecuratoare.In timp ce spanacul este lasat

9 voturi    11 comentarii
40 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

  • 19 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Pop , 20 iulie 2015

    Bleahhh

  • Fara foto

    Pop Constantin , 08 mai 2015

    Mariana Chiva tu poti sa-l faci si frigarui!Gluma nesarata!!!!

  • Fara foto

    Pop Constantin , 08 mai 2015

    Laureta!Pai....fierbi totul pana scade si se face pe gustul tau....neapos...Nu?Realmente este o garnitura buna dar nu numai pentru friptura!Se poate si langa chiftele,carnaciori la gratar,caizer fiert si putin prajit,traditionalele ochiuri,snitele pane,snitel natur,mititei,cordon bleu,rulada cu cascaval,etc!!!

    • Fara foto

      Laura Dørum , 28 august 2014

      e prea mult sos ,prea apos...in rest e destul de ok reteta,o stiu de la maica-mea , am facut-o de zeci de ori , nu e ceva nemaipomenit dar e ok

    • Fara foto

      Miha Ela , 03 martie 2014

      e prea mult sos ,prea apos...in rest e destul de ok reteta,o stiu de la maica-mea , am facut-o de zeci de ori , nu e ceva nemaipomenit dar e ok

    • Fara foto

      Elena Dodocioiu , 03 martie 2014

      foarte bun

    • Fara foto

      Sorina Gabriela Anghel , 14 noiembrie 2013

      e prea mult sos ,prea apos...in rest e destul de ok reteta,o stiu de la maica-mea , am facut-o de zeci de ori , nu e ceva nemaipomenit dar e ok

    • Fara foto

      Sorina Gabriela Anghel , 14 noiembrie 2013

      e prea mult sos ,prea apos...in rest e destul de ok reteta,o stiu de la maica-mea , am facut-o de zeci de ori , nu e ceva nemaipomenit dar e ok

    • Fara foto

      Mariana Chiva , 13 noiembrie 2013

      e prea mult sos ,prea apos...in rest e destul de ok reteta,o stiu de la maica-mea , am facut-o de zeci de ori , nu e ceva nemaipomenit dar e ok

    • Fara foto

      Marian Dragu , 13 noiembrie 2013

      e prea mult sos ,prea apos...in rest e destul de ok reteta,o stiu de la maica-mea , am facut-o de zeci de ori , nu e ceva nemaipomenit dar e ok

    • Fara foto

      Mariana Chiva , 13 noiembrie 2013

      foarte bun

    • Fara foto

      Allina Sorican , 13 octombrie 2013

      Tocmai am facut reteta si pot spune ca a iesit delicios (si eu am folosit spanac congelat). Multumesc pentru reteta!

    • Fara foto

      Andreea Sauciuc , 04 octombrie 2013

      foarte bun

    • Fara foto

      Bedrule Lenutza , 17 septembrie 2013

      super

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 10 august 2012

      O reteta ce merita incercata,cred ca este o bunatate !

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 02 iulie 2011

      ce bunatate!

    • maria

      maria (Chef de cuisine) , 21 mai 2011

      Azi am preparat reteta ta de spanac cu orez a iesit delicioasa...................am adaugat la compozitie carne de miel taiata cubulete iar rezultatul a fost cel dorit.Merci pt reteta

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 12 aprilie 2011

      Foarte aromat!

    • Adriana K.D.

      Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 11 aprilie 2011

      ce bine arata...ai de la mine *****

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

30 voturi

Ingrediente

  • 700g spanac (ramas dupa curatare dintr-un kg - numai frunzele )
  • 2 cepe ,o lingura de margarina rama pentru gatit,200g orez (o punga orez salbatic...se poate folosi orice fel de orez ),2 catei de usturoi, si piper.

Raporteaza reteta

Retete
de sorina gabriela

Salata de dovlecel cu nuca

Se spala dovlecei, se curata de coaja, un rand da unul nu. Se taie felii foarte subtiri. Din aceste

14 voturi    12 comentarii
15 min
Aperitive

Penne Napolitana

Punem pastele la fiert in apa cu sare si un strop de ulei. sfat : Punem un varf de lingurita cu

6 voturi    7 comentarii
20 min
Paste si pizza

Piure de urzici

Pentru ca ne plac foarte mult si locuim intr-o zona cu multe paduri,mergem la cules de urzici si

50 voturi    12 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Pop

Bleahhh

Adauga reteta
Retete
din Retete vegetariene
Tarta cu Ricotta si Rosii Cherry

Tarta cu Ricotta si Rosii Cherry

Blat - Mixați făină cu sarea și cu untul rece, după care adăugați gălbenușurile, pe rând, mixând după fiecare; -

0 voturi    0 comentarii
1h
Retete vegetariene
Budinca de dovlecei cu rosii si mozzarella

Budinca de dovlecei cu rosii si mozzarella

-Se spală toate legumele și se curăță dovleceii de coajă. -Dovleceii, roșiile și mozzarella se taie rondele subțiri, se toacă

1 vot    0 comentarii
1h
Budinci