Supa Crema de Dovleac

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Supa Crema de Dovleac

Ingrediente

  • 1 Kg. de dovleac spalat, curatat de coaja si de seminte si taiat in felii
  • o ceapa curatata si spalata
  • 2 morcovi curatati si spalati
  • un sfert dintr-o radacina de telina mare curatata si spalata
  • 3 cartofi curatati si spalati
  • 4-5 catei de usturoi curatati si spalati
  • 2 mere spalate si curatate de coaja
  • o legatura de patrunjel spalat
  • 2 galbenusuri
  • 200 ml de smantana pentru gatit
  • 2 linguri de ulei
  • sare
  • piper proaspat macinat
  • boia dulce sau iute (dupa preferinte)
  • apa

Mod de preparare

Pasul 1:

Taiem telina in cubulete. Taiem ceapa in bucati mari.Tocam morcovii in rondele. Taiem cartofii in cubulete.

Curatam merele de seminte si le taiem in bucati mari.

Taiem feliile de dovleac in cuburi mari.

Pasul 2:

Pregatim aragazul si o cratita in care punem uleiul. Adaugam in cratita ceapa, morcovul, telina si cateii de usturoi. Amestecam si calim timp de 3 minute.

Pasul 3:

Punem in cratita cartofii, merele si dovleacul. Adaugam apa cat sa acoperim toate legumele. Amestecam si lasam sa fiarba.

Cand toate legumele au devenit moi, inchidem aragazul si lasam supa de legume sa se raceasca.

Pasul 4:

Amestecam galbenusurile si le adaugam peste smantana, apoi omogenizam.

Tocam marunt patrunjelul.

Pasul 5:

Pregatim un blender.

Cand legumele s-au racorit le punem in blender, impreuna cu apa in care au fiert si pasam.

Pasul 6:

Rasturnam crema de legumele pasate inapoi in oala.

Aprindem aragazul si lasam supa crema de dovleac la foc mic, pana cand incepe sa fiarba.

Pasul 7:

Adaugam smantana amestecata cu galbenusurile si inchidem aragazul.

Pasul 8:

Condimentam cu boia, sare si piper macinat. Amestecam si gustam.

Presaram patrunjel tocat deasupra.

Pasul 9:

Servim cu crutoane, biscuiti sarati, paine prajita cu usturoi si branza sau foietaj cu cascaval.

Reteta video completa o gasiti la:

http://www.youtube.com/watch?v=nBUHq1LIYSc

POFTA BUNA!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise