autor:

tab1ta

» » Supe de legume

Supa crema de dovleac cu ghimbir

Autor: tab1ta (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Austria


    Reteta postata pe: 02 decembrie 2013
Ti-a placut? Da-o mai departe!

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: tab1ta (Chef de cuisine)   
Specific:  

Austria


Reteta postata pe: 02 decembrie 2013

Ingrediente
1,5-2 kg dovleac, 2 morcovi, 2 cartofi, 2 linguri unt, 1 cub de concentrat, 1-2 cm ghimbir, 3 linguri seminte de dovleac prajite putin, sare, piper

Dificultate: Medie Timp: 1h

2 voturi

Mod de preparare

Morcovii se curata, se spala si se taie rondele. Cartofii se curata, se spala si se taie cubulete.


Dovleacul (dovlecii) se curata de coaja si de samburi si se taie in bucatele mici.


Se pun intr-un vas toate legumele si se calesc impreuna cu untul pentru cateva minute.


Ghimbirul se curata de coaja, se spala si se da pe razatoarea mica. Intr-o oala se pun la fiert 2 l de apa si cubul de concentrat. Dupa ce incepe sa fiarba se adauga ghimbirul si legumele sotate.


Se sareaza, se pipereaza dupa gust si se lasa la fiert aproximativ 40 de minute la foc mediu.


Cand au fiert legumele, se pune compozitia intr-un mixer sau blender si se mixeaza pana devine crema.


Se pune crema in vasul in care au fiert si se mai lasa cateva minute pe foc mediu, dar fara sa fiarba!


Samburii de dovleac se curata de coaja si se prajesc putin.


Se pune supa crema in farfurii, iar pe deasupra se presara semintele de dovleac.


Pofta buna!


Inspiratie: Doralinda

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

2 voturi

Ingrediente

  • 1,5-2 kg dovleac
  • 2 morcovi
  • 2 cartofi
  • 2 linguri unt
  • 1 cub de concentrat
  • 1-2 cm ghimbir
  • 3 linguri seminte de dovleac prajite putin
  • sare
  • piper

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de tab1ta

Ciorba taraneasca cu carne de porc si legume

Carnea se spala, se portioneaza si se pune la fiert intr-o oala cu 2 litri de apa si cu putina sare.

52 voturi    28 comentarii
1h 30 min
Borsuri si Ciorbe

Merdenele cu branza

Aluatul de foietaj se scoate din frigider si se lasa sa ajunga la temperatura camerei. Intre timp

36 voturi    28 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje

Chifle umplute cu ciuperci si branza

Drojdia se pune la dospit la in 100 ml apa calduta amestecata cu zaharul. Intr-un bol, se amesteca

10 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje


Adauga reteta
Retete
din Supe de legume
Supa crema de cartofi cu bacon

Supa crema de cartofi cu bacon

Legumele curatate,spalate si taiate cubulete le punem la fiert in apa cu sare, apoi le pasam cu blenderul , pana cand obtinem o crema. Amestecam

0 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Supa crema de mazare

Supa crema de mazare

Mazarea se spala si se pune la fiert cu prazul taiat rondele pt 15-20 de min. Dupa ce s-au fiert, scurgem legumele de zeama, pe care

1 vot    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi