autor:

tab1ta

» » Supe de legume

Supa crema de dovleac cu ghimbir

Autor: tab1ta (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Austria


    Reteta postata pe: 02 decembrie 2013
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Morcovii se curata, se spala si se taie rondele. Cartofii se curata, se spala si se taie cubulete.


Dovleacul (dovlecii) se curata de coaja si de samburi si se taie in bucatele mici.


Se pun intr-un vas toate legumele si se calesc impreuna cu untul pentru cateva minute.


Ghimbirul se curata de coaja, se spala si se da pe razatoarea mica. Intr-o oala se pun la fiert 2 l de apa si cubul de concentrat. Dupa ce incepe sa fiarba se adauga ghimbirul si legumele sotate.


Se sareaza, se pipereaza dupa gust si se lasa la fiert aproximativ 40 de minute la foc mediu.


Cand au fiert legumele, se pune compozitia intr-un mixer sau blender si se mixeaza pana devine crema.


Se pune crema in vasul in care au fiert si se mai lasa cateva minute pe foc mediu, dar fara sa fiarba!


Samburii de dovleac se curata de coaja si se prajesc putin.


Se pune supa crema in farfurii, iar pe deasupra se presara semintele de dovleac.


Pofta buna!


Inspiratie: Doralinda

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • 1,5-2 kg dovleac
  • 2 morcovi
  • 2 cartofi
  • 2 linguri unt
  • 1 cub de concentrat
  • 1-2 cm ghimbir
  • 3 linguri seminte de dovleac prajite putin
  • sare
  • piper

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de tab1ta

Merdenele cu branza

Aluatul de foietaj se scoate din frigider si se lasa sa ajunga la temperatura camerei. Intre timp

24 voturi    25 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje

Chifle umplute cu ciuperci si branza

Drojdia se pune la dospit la in 100 ml apa calduta amestecata cu zaharul. Intr-un bol, se amesteca

9 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje

Ciorba de varza

Legumele se curata si se spala. Ceapa se toaca marunt. Ardeiul se taie cubulete. Un morcov se taie

2 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Borsuri si Ciorbe
Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Supe de legume
Ciorba de rosii cu galuste

Ciorba de rosii cu galuste

Se oparesc rosiile (cand coaja a crapat este semn ca rosia este buna de preparat). Se decojesc si se trec prin sita cu ochiuri mari

0 voturi    0 comentarii
1h
Spume si creme dulci
Ciorba de dovlecel cu fasole verde

Ciorba de dovlecel cu fasole verde

Curatam dovlecelul de interior si de coaja, il spalam si il taiem cubulete. Fasolea verde o curatam de capete, o spalam si o rupem

0 voturi    0 comentarii
50 min
Supe de legume