autor:

tab1ta

» » Supe de legume

Supa crema de dovleac cu ghimbir

Autor: tab1ta (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Austria


    Reteta postata pe: 02 decembrie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: tab1ta (Chef de cuisine)   
Specific:  

Austria


Reteta postata pe: 02 decembrie 2013

Ingrediente
1,5-2 kg dovleac, 2 morcovi, 2 cartofi, 2 linguri unt, 1 cub de concentrat, 1-2 cm ghimbir, 3 linguri seminte de dovleac prajite putin, sare, piper

Dificultate: Medie Timp: 1h

5 voturi

Mod de preparare

Morcovii se curata, se spala si se taie rondele. Cartofii se curata, se spala si se taie cubulete.


Dovleacul (dovlecii) se curata de coaja si de samburi si se taie in bucatele mici.


Se pun intr-un vas toate legumele si se calesc impreuna cu untul pentru cateva minute.


Ghimbirul se curata de coaja, se spala si se da pe razatoarea mica. Intr-o oala se pun la fiert 2 l de apa si cubul de concentrat. Dupa ce incepe sa fiarba se adauga ghimbirul si legumele sotate.


Se sareaza, se pipereaza dupa gust si se lasa la fiert aproximativ 40 de minute la foc mediu.


Cand au fiert legumele, se pune compozitia intr-un mixer sau blender si se mixeaza pana devine crema.


Se pune crema in vasul in care au fiert si se mai lasa cateva minute pe foc mediu, dar fara sa fiarba!


Samburii de dovleac se curata de coaja si se prajesc putin.


Se pune supa crema in farfurii, iar pe deasupra se presara semintele de dovleac.


Pofta buna!


Inspiratie: Doralinda
Retete
Alte retete din Supe de legume

Supa cu galuste de gris

Intr-o oala se pune putin ulei apoi se pune morcovul si se incalzeste putin in ulei apoi se adauga

21 voturi    7 comentarii
1h
Supe de legume

Supa de rosii cu dovlecei

Taiati rosiile bucati mai mari si puneti-le la fiert in 1.5 litri apa impreuna cu dovlecelul taiat

24 voturi    16 comentarii
30 min
Supe de legume

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

5 voturi

Ingrediente

  • 1,5-2 kg dovleac
  • 2 morcovi
  • 2 cartofi
  • 2 linguri unt
  • 1 cub de concentrat
  • 1-2 cm ghimbir
  • 3 linguri seminte de dovleac prajite putin
  • sare
  • piper

Raporteaza reteta

Retete
de tab1ta

Ciorba taraneasca cu carne de porc si legume

Carnea se spala, se portioneaza si se pune la fiert intr-o oala cu 2 litri de apa si cu putina sare.

86 voturi    30 comentarii
1h 30 min
Borsuri si Ciorbe

Merdenele cu branza

Aluatul de foietaj se scoate din frigider si se lasa sa ajunga la temperatura camerei. Intre timp

42 voturi    28 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje

Chifle umplute cu ciuperci si branza

Drojdia se pune la dospit la in 100 ml apa calduta amestecata cu zaharul. Intr-un bol, se amesteca

10 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje


Adauga reteta
Retete
din Supe de legume
Supa cu dovlecei

Supa cu dovlecei

Carnea de pui se fierbe într-o oală cu 4 litri de apă, timp de 20-30 de minute, adunând pe parcurs spuma formată în

0 voturi    0 comentarii
1h
Supe de carne
Ciorba de peste cu legume

Ciorba de peste cu legume

Curatam ,spalam si taiem legumele in bucati uniforme . Ghimbirul il taiem in cateva felii si il punem deoparte . Ceapa solzisori ,iar

0 voturi    0 comentarii
1h
Supe de carne