autor:

tab1ta

» » Supe de legume

Supa crema de dovleac cu ghimbir

Autor: tab1ta (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Austria


    Reteta postata pe: 02 decembrie 2013
Ti-a placut? Da-o mai departe!

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: tab1ta (Chef de cuisine)   
Specific:  

Austria


Reteta postata pe: 02 decembrie 2013

Ingrediente
1,5-2 kg dovleac, 2 morcovi, 2 cartofi, 2 linguri unt, 1 cub de concentrat, 1-2 cm ghimbir, 3 linguri seminte de dovleac prajite putin, sare, piper

Dificultate: Medie Timp: 1h

2 voturi

Mod de preparare

Morcovii se curata, se spala si se taie rondele. Cartofii se curata, se spala si se taie cubulete.


Dovleacul (dovlecii) se curata de coaja si de samburi si se taie in bucatele mici.


Se pun intr-un vas toate legumele si se calesc impreuna cu untul pentru cateva minute.


Ghimbirul se curata de coaja, se spala si se da pe razatoarea mica. Intr-o oala se pun la fiert 2 l de apa si cubul de concentrat. Dupa ce incepe sa fiarba se adauga ghimbirul si legumele sotate.


Se sareaza, se pipereaza dupa gust si se lasa la fiert aproximativ 40 de minute la foc mediu.


Cand au fiert legumele, se pune compozitia intr-un mixer sau blender si se mixeaza pana devine crema.


Se pune crema in vasul in care au fiert si se mai lasa cateva minute pe foc mediu, dar fara sa fiarba!


Samburii de dovleac se curata de coaja si se prajesc putin.


Se pune supa crema in farfurii, iar pe deasupra se presara semintele de dovleac.


Pofta buna!


Inspiratie: Doralinda

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

2 voturi

Ingrediente

  • 1,5-2 kg dovleac
  • 2 morcovi
  • 2 cartofi
  • 2 linguri unt
  • 1 cub de concentrat
  • 1-2 cm ghimbir
  • 3 linguri seminte de dovleac prajite putin
  • sare
  • piper

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de tab1ta

Ciorba taraneasca cu carne de porc si legume

Carnea se spala, se portioneaza si se pune la fiert intr-o oala cu 2 litri de apa si cu putina sare.

50 voturi    27 comentarii
1h 30 min
Borsuri si Ciorbe

Merdenele cu branza

Aluatul de foietaj se scoate din frigider si se lasa sa ajunga la temperatura camerei. Intre timp

35 voturi    28 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje

Chifle umplute cu ciuperci si branza

Drojdia se pune la dospit la in 100 ml apa calduta amestecata cu zaharul. Intr-un bol, se amesteca

10 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje


Adauga reteta
Retete
din Supe de legume
Supă cremă de ştevie

Supă cremă de ştevie

Ştevia se opăreşte în apă clocotită cu sare, se scurge bine şi se toacă mare. Într-o cratiţă se încinge uleiul şi se pun

0 voturi    0 comentarii
55 min
Supe de legume
Supa frantuzeasca de ceapa

Supa frantuzeasca de ceapa

Taiem cele 10 cepe julienne si le punem la calit, preferabil intr-o oala de fonta/tuci pe care am incins-o bine, intr-o lingura de ulei

2 voturi    2 comentarii
1h 50 min
Supe de legume