autor:

Doina  Varga

» » Supe de carne

Supa de curcan cu taitei

Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 17 iunie 2009
Ti-a placut? Da-o mai departe!

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 17 iunie 2009

Ingrediente
1 kg carne de curcan (pulpa, aripi, tacam), 3-4 morcovi, 1 patrunjel, 2-3 buchetele conopida, 2 cartofi noi, 1/2 dovlecel, optional 1 concentrat legume sau pui (Rollton), 100-150 g taitei (Rollton Instant), 1 legatura patrunjel verde, 1-2 lingurite zahar, 5-6 boabe de piper, sare, piper macinat

Dificultate: Redusa Timp: 1h

30 voturi

Mod de preparare

Se spala bine carnea si se pune la fiert in 4-5 litri apa rece cu putina sare. Cand clocoteste, se da focul mic, se mai adauga cam 50 ml apa rece si se ia bine spuma pana nu se mai formeaza deloc.


Adaugati legumele intregi bine curatate si spalate. Dupa 40-50 minute de fiert cu capac la foc mic, dregeti gustul cu sare (concentratul de legume sau pui), zahar, piper boabe si se mai da cateva clocote.


Puneti in supiera taiteii instant Rollton (sau mammita) sau fierbeti separat ce taitei preferati, clatiti-i cu apa rece si puneti-i in supiera.


Adaugati supa fierbinte, carne si verdeata tocata.


Se poate face si cu galuste de gris.


Cand o serviti condimentati direct in farfurie cu piper macinat.


Pofta buna.

  • 10 comentarii
  • Fara foto

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 17 mai 2010

    Foarte gustoasa si sanatoasa! Eu chiar am apreciat foarte mult faptul ca raspunzi mereu la comentarii.Este semn de respect pentru cei care citesc reteta. Felicitari pentru tot ce faci!

  • Doina  Varga

    Doina Varga (Chef de cuisine) , 10 martie 2010

    Interesant este sa vad ca Natalia posteaza doar comentarii rautacioase fara sa o intereseze reteta. Daca imi raspunde cineva la o reteta, de ce sa nu-i fi raspuns? Acum asa voi face. Dragi prietene, o perioada de timp nu voi mai raspunde la comentariile voastre. Mie imi place de multe ori sa glumesc, dar de aici pana la a fi acuzata de una si de alta este cale lunga. Daca aveti intrebari legate de reteta, va rog sa imi trimiteti un mesaj privat. Va multumesc anticipat.

  • Fara foto

    Natalia , 19 februarie 2010

    Foarte gustoasa pare sa fie. Interesant este sa vad cate comentarii isi posteaza doamna Doina la o reteta personala. Clar ca face mancarea foarte buna.

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 14 august 2009

      Cu placere. Sa mai vii si alta data.

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 13 august 2009

      Daca tot ai lansat invitatia...eu am venit la masa.A fost delicioasa!Sarut mana pentru masa!

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 13 august 2009

      Da, este foarte, foarte buna.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 17 iulie 2009

      O bunatate...

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 22 iunie 2009

      Multumesc mult. Ma bucur ca va place. Poftiti la masa.

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 19 iunie 2009

      Ahhhhhhh ce bine arata si cred ca este si delicioasa.

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 18 iunie 2009

      Asta da, supa!Nota 10 ++!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

30 voturi

Ingrediente

  • 1 kg carne de curcan (pulpa
  • aripi
  • tacam)
  • 3-4 morcovi
  • 1 patrunjel
  • 2-3 buchetele conopida
  • 2 cartofi noi
  • 1/2 dovlecel
  • optional 1 concentrat legume sau pui (Rollton)
  • 100-150 g taitei (Rollton Instant)
  • 1 legatura patrunjel verde
  • 1-2 lingurite zahar
  • 5-6 boabe de piper
  • sare
  • piper macinat

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Doina Varga

Papanasi fierti cu smantana si dulceata

Sunt mai sanatosi fierti si constituie un desert delicios, aromat si foarte apreciat. Puneti branza

68 voturi    19 comentarii
30 min
Dulciuri diverse

Friptura inabusita din carne de porc si vitel

Fripturile inabusite nu pierd nimic din savoarea celor prajite sau la cuptor, sunt foarte moi, gustoase

17 voturi    2 comentarii
1h 45 min
Fripturi

Ciuperci umplute cu praz si sunca (crenvursti)

Se spala ciupercile cu apa rece, se scurg, se rup piciorusele, apoi se aseaza palariutele intr-o

7 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive cu carne

mirey (Chef de cuisine)

Foarte gustoasa si sanatoasa! Eu chiar am apreciat foarte mult faptul ca raspunzi mereu la comentarii.Este semn de respect pentru cei care citesc reteta. Felicitari pentru tot ce faci!



Adauga reteta
Retete
din Supe de carne
Sarmale din varza murata si carne amestec

Sarmale din varza murata si carne amestec

Mai intai spalam varza si o lasam in apa rece, 2-3 ore. Carnea tocata o punem intr-un castron. Peste carne adaugam ceapa data pe

1 vot    0 comentarii
5h
Mancaruri cu carne
Supa crema de branza

Supa crema de branza

Am pus zeama la fiert. Am adăugat boabele de piper, boabele de muștar, cartofii tăiați cubulețe, ceapa și usturoiul. În

0 voturi    0 comentarii
30 min
Supe de carne