autor:

Fara foto

» » Supe de legume

Supa de linte - reteta turceasca

Autor: jecu oana cristina (Maestru bucatar)   
   Specific: 

Turcia


    Reteta postata pe: 01 februarie 2008
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Spalati bine lintea si lasati-o in apa rece. Taiati ceapa marunt, puneti untul in oala de ciorba si, dupa ce se topeste, caliti ceapa in el pana la aurire. Adaugati rosiile taiate si decojite si lintea scursa de apa, sare si piper. Amestecati putin si adaugati 1 litru de apa pentru o supa deasa. Daca o doriti mai fluida, completati cu apa pana la compozitia dorita.


Se fierbe la foc mediu spre mic 45 minute.


Se serveste fierbinte, insotita de 1/4 lamaie, care se stoarce in supa.

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    jecu oana cristina (Maestru bucatar) , 26 iulie 2010

    reteta acestei supe de linte o am de la o familie din estul Turciei. poate condimentele variaza de la regiune la regiune, dar in varinta pe care am gustat/o si ulterior a carei reteta am postat/o nu era vorba despre menta.

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 18 iulie 2010

    Merita incercata !

  • Fara foto

    esme , 07 iunie 2010

    Buna ziua! Reteta originala e cea cu MENTA! Obligatoriu. Evident poti gati lintea in mai multe feluri, fiecare gospodina isi are stilul ei, dar reteta adevarata, este cea cu menta. O supa de linte foarte gustoasa se gaseste la restaurantele turcesti din orasul Constanta. Merita incercat.

    • Fara foto

      MIHAELA , 26 februarie 2010

      eu cred ca este total gresita reteta.adevarata reteta se face astfel:se spala bine lintea[ cca200g] si spune la fiert intr-o oala de 3 kg cu un morcov,cartof si ceapa.se fierbe la foc mediu cca 35-40min.cind este fiarta se ia oala dupa foc si cu blendarul se incepe pasarea legumelor.separat intr-o alta craticioara topim unt [cca50g]si adaugam o lingura pasta de tomate.dupa ce am calit 2-3 minadaugam peste supa de linte. se sareaza,condimenteaza si adauga menta dupa gust.pofta buna

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 10 noiembrie 2009

      Ce are reteta? Si sarmalele le face fiecare gospodina dupa reteta proprie si nu poate nimeni sa spuna ca nu e bine. Unele gospodina adauga marar, altele nu. Ce poti sa spui ca nu e sarmala cea fara marar? Sau trebuie sa spui musai cate cepe folosesti? ...

    • alisultan

      alisultan (Bucatar sef) , 07 mai 2009

      Maestre, mai invata sau viziteaza tarile unde crema de linte nu lipseste din meniul restaurantelor. Intr-o alta ordine de idei, daca tot postezi o reteta.... atunci fa-o ca la carte cu cantitati/materii prime si nu ca la soacra dumitale acasa (o ceapa, o lingura de ulei, etc.). Inchei cu o precizare... Crema de linte nu se concepe fara MENTA. NOTA: Nu o lua in nume de rau (iti apreciez initiativa), dar tine cont de reteta stanrd si nu schimba piperul alb cu piperul, negru doar ca sa te afirmi cu o reteta proprie asa cum procedeaza majoritatea "specialilstilor in arta culinara". Ali Ibrahim, profesionist in materie cu o experienta de peste 23 de ani.

    • Arif

      Arif (Chef de cuisine) , 11 martie 2009

      Am incercat reteta si e gustoasa si simplu de facut.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

45 min

83 voturi

Ingrediente

  • 1/4pachet unt
  • 2 cepe
  • 1/2 kg linte rosie
  • 250 gr. rosii decojite conserva
  • sare
  • piper

Raporteaza reteta

Printeaza reteta

jecu oana cristina (Maestru bucatar)

reteta acestei supe de linte o am de la o familie din estul Turciei. poate condimentele variaza de la regiune la regiune, dar in varinta pe care am gustat/o si ulterior a carei reteta am postat/o nu era vorba despre menta.

Ti-a placut? Da-o mai departe!
coca cola

Adauga cate un ingredient* pe rand si vei gasi retetele dorite pentru cei dragi.
* adauga pe rand si apasa butonul "adauga" dupa fiecare ingredient



Adauga reteta
Retete
din Supe de legume
Ciorba de Conopida

Ciorba de Conopida

Radem morcovii si telina pe razatoarea mare. Pregatim aragazul si o oala in care punem uleiul. Adaugam morcovul si telina, amestecam

3 voturi    0 comentarii
45 min
Supe de legume
Supa de verzisoare de Bruxelles cu cascaval si crutoane

Supa de verzisoare de Bruxelles cu cascaval si crutoane

Verzisoarele se spala bine ( pot fi proaspete sau congelate) iar daca sunt mai maricele se taie in doua. Curatam morcovul, patrunjelul

1 vot    1 comentariu
50 min
Supe de legume