autor:

Doina  Varga

» » Supe de carne

Supa de rosii cu pui

Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 27 septembrie 2009
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Se spala bine carnea si se pune la fiert in 2 litri de apa rece cu putina sare. Cand clocoteste, se ia spuma si se adauga legumele curatate si spalate, intregi.


Se lasa sa fiarba la foc mic cu capac 25 minute.


Se spala rosiile, se taie bucati mai mari scotandu-se cotoarele si se pun la fiert intr-un litru de apa rece cu putina sare, la foc mic, aproximativ 20-25 minute.


Rosiile se lasa sa se racoreasca putin apoi se mixeaza, dar nu prea mult, doar cateva miscari. (vezi video) Se strecoara de coji si seminte, se pun din nou la fiert adaugandu-se zaharul (depinde cat de dulci sunt rosiile), zeama de la pui, concentratul, putin patrunjel tocat si se drege gustul de sare si piper. urma se adauga taiteii si se dau cateva clocote. Daca sunt taitei instant se pun direct in supiera, apoi supa clocotita peste ei. Cine doreste poate pune bucati de carne. Garnisiti cu o frunzulita de patrunjel.


Pofta buna.

  • 11 comentarii
  • Fara foto

  • Doina  Varga

    Doina Varga (Chef de cuisine) , 13 martie 2010

    Dragi prietene, o perioada de timp nu voi mai raspunde la comentariile voastre. Mie imi place de multe ori sa glumesc, dar de aici pana la a fi acuzata de una si de alta este cale lunga. Daca aveti intrebari legate de reteta, va rog sa imi trimiteti un mesaj privat. Va multumesc anticipat.

  • Doina  Varga

    Doina Varga (Chef de cuisine) , 27 octombrie 2009

    Multumesc, Costy.

  • costy1969

    costy1969 (Chef de cuisine) , 25 octombrie 2009

    foarte buna reteta,cu ingrediente sanatoase,delicioasa.felicitari.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 24 octombrie 2009

      Un deliciu...

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 06 octombrie 2009

      Multumesc mult.

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 04 octombrie 2009

      Delicioasa!

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 30 septembrie 2009

      Multumesc mult. Pacat ca nu se vede si video.

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 30 septembrie 2009

      Interesant !!! Cred ca e o bunatate...

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 29 septembrie 2009

      Mmmmmmmmm ce apetisanta este!!!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 29 septembrie 2009

      O bunatate...

    • maria mihalache

      maria mihalache (Chef de cuisine) , 29 septembrie 2009

      Gustoasa si racoritoare...........

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

50 min

20 voturi

Ingrediente

  • 1,5 kg rosii
  • 750 g tacam de pui
  • 60 - 70 g taitei
  • 2 cepe
  • 50 g telina
  • 1 pastarnac
  • 1 legatura patrunjel
  • 2 linguri zahar
  • 2 cuburi/lingurite concentrat pui
  • ciuperci sau legume
  • sare
  • piper dupa gust

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Doina Varga

Pulpa de curcan in suc propriu cu piure de cartofi

Se spala carnea si se pune la fiert, la foc mic, in 3 l apa rece cu putina sare. Cand clocoteste

11 voturi    12 comentarii
1h 15 min
Retete de Pasti

Salata tip "boeuf" cu curcan

Spalati cartofii si puneti-i la fiert in coaja in 1,5 l apa rece, 20-25 minute la foc mic. Intre

48 voturi    21 comentarii
1h
Aperitive cu carne

Ciorba cu perisoare de curcan

Se curata legumele si se spala. O ceapa, morcovul, patrunjelul si rosia se toaca si se pun la calit

28 voturi    11 comentarii
1h
Retete de Pasti

Doina Varga (Chef de cuisine)

Dragi prietene, o perioada de timp nu voi mai raspunde la comentariile voastre. Mie imi place de multe ori sa glumesc, dar de aici pana la a fi acuzata de una si de alta este cale lunga. Daca aveti intrebari legate de reteta, va rog sa imi trimiteti un mesaj privat. Va multumesc anticipat.

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Supe de carne
Supa de curcan

Supa de curcan

Am facut o super supita de curcan cu galuste moi si pufoase si nu aveam cum sa nu impartasesc reteta cu voi. :) Trebuie incercata ca

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Supe de carne
Supa gulas

Supa gulas

Dezosam carnea( alegeti ce fel de carne preferati) si o taiem bucatele. Curatam cartofii si ii taiem in felii potrivite. Morcovii

3 voturi    2 comentarii
2h
Supe de carne