autor:

Doina  Varga

» » Supe de carne

Supa de rosii cu pui

Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 27 septembrie 2009
Ti-a placut? Da-o mai departe!

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 27 septembrie 2009

Ingrediente
1,5 kg rosii, 750 g tacam de pui, 60 - 70 g taitei, 2 cepe, 50 g telina, 1 pastarnac, 1 legatura patrunjel, 2 linguri zahar, 2 cuburi/lingurite concentrat pui, ciuperci sau legume, sare, piper dupa gust

Dificultate: Redusa Timp: 50 min

20 voturi

Mod de preparare

Se spala bine carnea si se pune la fiert in 2 litri de apa rece cu putina sare. Cand clocoteste, se ia spuma si se adauga legumele curatate si spalate, intregi.


Se lasa sa fiarba la foc mic cu capac 25 minute.


Se spala rosiile, se taie bucati mai mari scotandu-se cotoarele si se pun la fiert intr-un litru de apa rece cu putina sare, la foc mic, aproximativ 20-25 minute.


Rosiile se lasa sa se racoreasca putin apoi se mixeaza, dar nu prea mult, doar cateva miscari. (vezi video) Se strecoara de coji si seminte, se pun din nou la fiert adaugandu-se zaharul (depinde cat de dulci sunt rosiile), zeama de la pui, concentratul, putin patrunjel tocat si se drege gustul de sare si piper. urma se adauga taiteii si se dau cateva clocote. Daca sunt taitei instant se pun direct in supiera, apoi supa clocotita peste ei. Cine doreste poate pune bucati de carne. Garnisiti cu o frunzulita de patrunjel.


Pofta buna.

  • 11 comentarii
  • Fara foto

  • Doina  Varga

    Doina Varga (Chef de cuisine) , 13 martie 2010

    Dragi prietene, o perioada de timp nu voi mai raspunde la comentariile voastre. Mie imi place de multe ori sa glumesc, dar de aici pana la a fi acuzata de una si de alta este cale lunga. Daca aveti intrebari legate de reteta, va rog sa imi trimiteti un mesaj privat. Va multumesc anticipat.

  • Doina  Varga

    Doina Varga (Chef de cuisine) , 27 octombrie 2009

    Multumesc, Costy.

  • costy1969

    costy1969 (Chef de cuisine) , 25 octombrie 2009

    foarte buna reteta,cu ingrediente sanatoase,delicioasa.felicitari.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 24 octombrie 2009

      Un deliciu...

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 06 octombrie 2009

      Multumesc mult.

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 04 octombrie 2009

      Delicioasa!

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 30 septembrie 2009

      Multumesc mult. Pacat ca nu se vede si video.

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 30 septembrie 2009

      Interesant !!! Cred ca e o bunatate...

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 29 septembrie 2009

      Mmmmmmmmm ce apetisanta este!!!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 29 septembrie 2009

      O bunatate...

    • maria mihalache

      maria mihalache (Chef de cuisine) , 29 septembrie 2009

      Gustoasa si racoritoare...........

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

50 min

20 voturi

Ingrediente

  • 1,5 kg rosii
  • 750 g tacam de pui
  • 60 - 70 g taitei
  • 2 cepe
  • 50 g telina
  • 1 pastarnac
  • 1 legatura patrunjel
  • 2 linguri zahar
  • 2 cuburi/lingurite concentrat pui
  • ciuperci sau legume
  • sare
  • piper dupa gust

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Doina Varga

Papanasi fierti cu smantana si dulceata

Sunt mai sanatosi fierti si constituie un desert delicios, aromat si foarte apreciat. Puneti branza

67 voturi    18 comentarii
30 min
Dulciuri diverse

Friptura inabusita din carne de porc si vitel

Fripturile inabusite nu pierd nimic din savoarea celor prajite sau la cuptor, sunt foarte moi, gustoase

17 voturi    2 comentarii
1h 45 min
Fripturi

Ciuperci umplute cu praz si sunca (crenvursti)

Se spala ciupercile cu apa rece, se scurg, se rup piciorusele, apoi se aseaza palariutele intr-o

7 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive cu carne

Doina Varga (Chef de cuisine)

Dragi prietene, o perioada de timp nu voi mai raspunde la comentariile voastre. Mie imi place de multe ori sa glumesc, dar de aici pana la a fi acuzata de una si de alta este cale lunga. Daca aveti intrebari legate de reteta, va rog sa imi trimiteti un mesaj privat. Va multumesc anticipat.



Adauga reteta
Retete
din Supe de carne
Bors cu perisoare de somon

Bors cu perisoare de somon

Eu am pus la treaba cookerul de la Philips, m-am obisnuit sa gatesc la el. Curatam si spalam legumele. Pestele il spalam si il curatam

2 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Supa de pui

Supa de pui

Se pun la fiert, intr-o oala incapatoare, apa cu spinarile si aripioarele de pui alaturi de un varf de lingurita de sare. Cand incepe

1 vot    0 comentarii
1h 10 min
Supe de carne