autor:

Fara foto

» » Supe de legume

Supa de sfecla rosie

Autor: George Florescu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 16 septembrie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: George Florescu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 16 septembrie 2005

Ingrediente
300 g sfecla rosie (mai mica si nelemnoasa), 1/2 fir de praz, 2 catei de usturoi, 200 ml smantana, 1 l apa fiarta cu concentrat de pasare (Knorr), 2 foi de dafin, sare, piper macinat proaspat, 1-2 linguri de mustar iute, 2-3 linguri otet de mere, 1/2 mar, 1 ceapa verde, 1/2 lamaie, 1/2 lingurita boabe de mustar., (pentru 4 persoane)

Dificultate: Redusa Timp: 1h

16 voturi

Mod de preparare

* Se curata sfecla de coaja, prazul de prima pielita si de mustati, usturoiul de foite.


Se taie toate marunt.


* Se fierbe apa cu concentratul de pasare si cele doua foi de dafin.


Se adauga legumele taiate si se lasa sa fiarba la foc mijlociu, 20 de minute.


Se scot foile de dafin si se paseaza supa cu legumele prin mixer sau sita.


* Intr-un castron, se amesteca mustarul cu sarea, piperul si otetul, apoi se adauga smantana si supa de sfecla. Marul se curata de coaja si se taie felii subtiri, la fel si ceapa. stropesc cu sucul stors de lamaie si se presara, impreuna cu boabele de mustar, peste supa.
Retete
Alte retete din Supe de legume

Supa crema de sfecla rosie cu portocale

Curatam legumele si le spalam bine in apa rece . Le facem cubulete , cu cat le taiem mai marunt

1 vot    0 comentarii
30 min
Supe de legume

Supa crema de sfecla rosie

Incanta-ti ochii si papilele gustative cu o supa crema de sfecla rosie, o mancare colorata si vesela,

7 voturi    4 comentarii
30 min
Supe de legume

Dificultate

Redusa

Timp

1h

16 voturi

Ingrediente

  • 300 g sfecla rosie (mai mica si nelemnoasa)
  • 1/2 fir de praz
  • 2 catei de usturoi
  • 200 ml smantana
  • 1 l apa fiarta cu concentrat de pasare (Knorr)
  • 2 foi de dafin
  • sare
  • piper macinat proaspat
  • 1-2 linguri de mustar iute
  • 2-3 linguri otet de mere
  • 1/2 mar
  • 1 ceapa verde
  • 1/2 lamaie
  • 1/2 lingurita boabe de mustar.
  • (pentru 4 persoane)

Raporteaza reteta

Retete
de George Florescu

Ciuperci umplute

Se spala ciupercile si li se scot piciorusele, care se taie feliute. Se curata usturoiul si ceapa

200 voturi    1 comentariu
1h
Aperitive

Prajitura cu mere (reteta bunicii)

Incingeti cuptorul la 180°C si preparati zaharul ars, punand pe foc, intr-o craticioara cu fundul

142 voturi    5 comentarii
1h
Prajituri

Brocoli cu ciuperci

250 g brocoli se desfac in buchetele mici. 30 g unt se incing si se caleste in el un catel de usturoi.

153 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

Super !



Adauga reteta
Retete
din Supe de legume
Supa crema de gulii

Supa crema de gulii

Se curata si se spala legumele. Se pun la fiert pastrand ceapa si o gulie intreaga, iar telina, restul guliilor si ardeiul se taie cubulete.

0 voturi    0 comentarii
2h
Supe de legume
Supa de mere si ceapa

Supa de mere si ceapa

Se spala si se curata legumele si merele, apoi se mai clatesc putin cu apa. Taiem merele felii si le punem intr-un bol, presarate cu

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Supe de legume