autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Taitei cu lapte

Autor: Mariana Petre (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 30 mai 2008
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Cind laptele clocoteste se pun taietei in forma de ploaie, amestecind mereu cu lingura sa nu se lipeasca uni de altii. Taietei se lasa la fiert cca 10 min , amestecind din cind in cind. Inainte de a lua cratita de pe foc se pune zahar dupa gust si putin zahar vanilat. Cind taietei s-au racit, se desarta in farfuriute de compot, se servesc calzi sau reci

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Andrei Popelca , 05 octombrie 2013

    beautiful

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

21 voturi

Ingrediente

  • 1 l lapte
  • 60 g taietei
  • 50 g zahar vanilat

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Mariana Petre

Salata MARIANA

Toate ingredientele se toaca nu prea marunt, se amesteca si se sareaza, se condimenteaza cu ulei

6 voturi    0 comentarii
20 min
Salate cu peste

prajitura cu fructe

Fructele se pregatesc si se amesteca cu pesmetul si scortisoara sau vanilia. Se tapeteaza cu margarina

0 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri

chiftele din legume

toate legumele se dau prin razatoare(cea mare), se amesteca cu celelalte ingrediente, se condimenteaza

7 voturi    0 comentarii
20 min
Aperitive cu legume
Fara foto

Andrei Popelca

beautiful

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Dulciuri diverse
Mar copt cu cus-cus si coacaze

Mar copt cu cus-cus si coacaze

Se incalzeste cuptorul la 180 g C. Se fierbe cus-cus-ul timp de 8 minute apoi se strecoara. Se macina alunele si migdalele

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Estonian Kringel

Estonian Kringel

Eu am facut aluatul la masina de paine si am pus ingredientele in ordinea pe care am scris-o mai sus (aluatul se poate framanta si cu

0 voturi    0 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje