autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Taitei cu lapte

Autor: Mariana Petre (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 30 mai 2008
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Cind laptele clocoteste se pun taietei in forma de ploaie, amestecind mereu cu lingura sa nu se lipeasca uni de altii. Taietei se lasa la fiert cca 10 min , amestecind din cind in cind. Inainte de a lua cratita de pe foc se pune zahar dupa gust si putin zahar vanilat. Cind taietei s-au racit, se desarta in farfuriute de compot, se servesc calzi sau reci

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Andrei Popelca , 05 octombrie 2013

    beautiful

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

22 voturi

Ingrediente

  • 1 l lapte
  • 60 g taietei
  • 50 g zahar vanilat

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Mariana Petre

Salata MARIANA

Toate ingredientele se toaca nu prea marunt, se amesteca si se sareaza, se condimenteaza cu ulei

6 voturi    0 comentarii
20 min
Salate cu peste

Bulgarasi dini lapte de pasare

Albusurile se bat spuma (se pot pune 2 albusuri in plus), se adauga zaharul tos 20 g pentru fiecare

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse

prajitura cu fructe

Fructele se pregatesc si se amesteca cu pesmetul si scortisoara sau vanilia. Se tapeteaza cu margarina

0 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri
Fara foto

Andrei Popelca

beautiful

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Dulciuri diverse
Rulada din dovleac

Rulada din dovleac

Dovleacul a fost copt la cuptor si lasat sa se raceasca. Vom bate ouale cu un praf de sare si treptat adaugam zaharul pudra mixam pana

1 vot    0 comentarii
35 min
Dulciuri diverse
Salam din cozonac glazurat cu ciocolata

Salam din cozonac glazurat cu ciocolata

Pentru ca mi-a ramas cozonac am facut un salam glazurat cu ciocolata din el. Reteta cu mici modificari este din cartea "Delicii in bucatarie".

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse