autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Taitei cu lapte

Autor: Mariana Petre (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 30 mai 2008
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Cind laptele clocoteste se pun taietei in forma de ploaie, amestecind mereu cu lingura sa nu se lipeasca uni de altii. Taietei se lasa la fiert cca 10 min , amestecind din cind in cind. Inainte de a lua cratita de pe foc se pune zahar dupa gust si putin zahar vanilat. Cind taietei s-au racit, se desarta in farfuriute de compot, se servesc calzi sau reci

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Andrei Popelca , 05 octombrie 2013

    beautiful

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

22 voturi

Ingrediente

  • 1 l lapte
  • 60 g taietei
  • 50 g zahar vanilat

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Mariana Petre

Salata MARIANA

Toate ingredientele se toaca nu prea marunt, se amesteca si se sareaza, se condimenteaza cu ulei

6 voturi    0 comentarii
20 min
Salate cu peste

Bulgarasi dini lapte de pasare

Albusurile se bat spuma (se pot pune 2 albusuri in plus), se adauga zaharul tos 20 g pentru fiecare

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse

prajitura cu fructe

Fructele se pregatesc si se amesteca cu pesmetul si scortisoara sau vanilia. Se tapeteaza cu margarina

0 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri
Fara foto

Andrei Popelca

beautiful

Ti-a placut? Da-o mai departe!
coca cola

Adauga cate un ingredient* pe rand si vei gasi retetele dorite pentru cei dragi.
* adauga pe rand si apasa butonul "adauga" dupa fiecare ingredient



Adauga reteta
Retete
din Dulciuri diverse
Lapte de pasare

Lapte de pasare

Laptele se fierbe, separat se pun galbenusurile cu 250 gr zahar si se bat bine cu mixerul pana se fac spuma, peste care adaugam si praful

17 voturi    14 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Chec cu struguri

Chec cu struguri

Punem 3 linguri cu faina (din cele 5) peste boabele de struguri si amestecam, astfel incat sa le acoperim cu un strat fin. Incalzim

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse