Tarta cu brinza dulce

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Tarta cu brinza dulce

Ingrediente

  • Pt.o tarta cu diametrul 24-26 cm. sunt necesare: 500 gr. faina
  • 250 gr. unt
  • 125 ml. apa rece
  • sare. Pt. crema: 500gr.brinza dulce
  • zahar dupa gust
  • coaja de lamiie netratata
  • 3 oua
  • 2 linguri pesmet
  • 2 clementine sau 2 mandarine pt. decor.

Mod de preparare

Intr-un mixer se pun toate ingredientele pt. aluatul de tarta,cind s-au amestecat, se pun pe masa si se adauga apa rece-rece dela frigider,sarea, si se framinta cit de repede posibil. Se infasoara intr-o foaie de pelicula si se lasa la frigider 1 ora . Ca sa facem crema intr-un bol luam brinza dulce, oule, coaja rasa de la 2 lamii netratate, 2 linguri de pesmet, un praf de sare, iar zaharul dupa gust. Eu am pus 4 linguri de zahar. Cu blenderul le mixam. Intindem aluatul in cerc de cca 24-26 cm. si il asezam pe tava rotunda speciala pt. tarte. Crema facuta deja o adaugam si pe ea, decoram cu clementine sau mandarine,iar marginea o incretim din loc in loc. O dam la cuptorul incins in prealabil pt. 20-25 min. la 200°C. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise