Tarta cu caise si nectarine

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
medie
Tarta cu caise si nectarine

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 150 gr unt
  • 70 gr zahar
  • 1 ou
  • 1 lingurita praf de copt
  • 2 lingurite zahar pudra cu pastai de vanilie
  • un praf de sare
  • 250-280 gr faina
  • Pentru unplutura:
  • 500 gr caise
  • 2 nectarine
  • 4-5 linguri zahar
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 1 lingura cu varf amidon

Mod de preparare

Aluatul:

Intr-un bol punem untul taiat cubulete, oul si le amestecam bine.

Adaugam zaharul, praful de copt, un praf de sare si zaharul cu pastai de vanilie.

Le amestecam pe toate, apoi incorporam faina treptat pana obtinem un aluat omogen.

Formam o bila din el, il invelim in folie si il dam la frigider pentru cel putin 30 de minute.

Umplutura:

Spalam fructele, le stergem cu un servet, scoatem samburii si le taiem felii potrivite.

Le punem intr-un ceaunel sau orice alta cratita, presaram zaharul, zaharul vanilat si le asezam pe foc.

Amestecam in ele pentru a nu se prinde de fundul cratitei.

Dizolvam amidonul cu 2-3 linguri apa si cand zaharul este dizolvat complet il turnam peste fructe.

Mai lasam sa dea cateva clocote umplutura si sa se ingroase putin.

Scoatem aluatul din frigider si il rupem in doua bucati, una putin mai mare.

Presaram faina pe masa de lucru, luam bucata mai mare de aluat si intindem o foaie subtirica.

Ungem o tava de tarta cu margarina, o tapetam cu hartie de copt si asezam foaia presand cu degetele marginile.

Taiem surplusul apoi punem umplutura.

Intindem si a doua foaie de aluat iar cu ajutorul unui pai de baut facem gaurele ( asta nu este obligatoriu).

Acoperim cu acesta foaie tarta si o introducem in cuptorul incins la 180 de grade.

Cand deasupra a prins o crusta aurie o scoatem, o lasam sa se raceasc.

O pudra cu zahar si ne delectam cu o bucatia, doua, trei pana terminam toata tarta ce sa mai...Dar nu singuri ci alaturi de cei dragi :)

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise