Tarta cu piersici

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
medie
Tarta cu piersici

Ingrediente

  • Pentru blat: 5 oua, 5 linguri de zahar, 5 linguri de ulei, 5 linguri de faina, 1 praf de copt, 2 lingurite da coaja rasa de lamaie/portocala(eu am folosit portocala).
  • Pentru crema: 2 budinci de vanilie, 1l de lapte, 1 compot mare de piersici felii, 1 plic tort gelee rosu.

Mod de preparare

Blatul:

Se bat spuma albusurile cu zaharul, apoi se adauga pe rand galbenusurile, apoi uleiul si coaja de portocala. Se adauga la final faina(care a fost amestecata cu praful de copt in prealabil), se amesteca usor de sus in jos.

Se pune totul intr-o tava de tarta, care a fost unsa cu unt si tapetata cu faina, si se da la cuptor la 180 grade C, aprox.35min (cuptor trebuie incalzit inainte).

Crema:

Se pregatesc budincile dupa instructiunile de pe plic si se lasa la racit.

Piersicile din compot se scurg bine si se taie cubulete , 1 plic tort gelee rosu(sau orice gelatina rosie din comert)

Cand blatul este rece, se siropeaza(se poate siropa cu zeama de la compot sau cu putina apa cu zahar)iar apoi se pun bucatile de piersica iar deasupra se toarna budinca cand este calduta(dar nu fierbinte), iar deasupra se toarna gelatina rosie(care a fost pregatita dupa instructiunile de pe plic).

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise