Tavalita cu nuci

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Tavalita cu nuci

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 6 oua
  • 1 1/2 cana zahar
  • 1 cana lapte
  • 1 praf de copt
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 2 cani faina(poate o lingura, doua in plus sau in minus)
  • 1 lingurita coaja rasa de lamaie
  • Pentru sirop:
  • 2 cani apa
  • 2 cani zahar
  • 4 linguri si 1/2 cacao
  • 1 cub unt
  • 1 esenta rom
  • nuca macinata

Mod de preparare

Blatul:

Ouale le punem intr-un bol si le mixam.

Adaugam zaharul treptat si batem cu mixerul pana se topeste.

Incorporam laptele, apoi zaharul vanilat si coaja de lamaie.

La urma punem faina in ploaie si praful de copt.

Mixam pana obtinem compozitia unui chec.

Ungem o tava dreptunghiulara cu unt si punem hartie de copt.

Turnam compozitia si o dam in cuptorul incins.

Cand este coapt (facem testul cu scobitoarea), il scoatem si il lasam sa se racoresca.

Siropul:

Intr-o cratita punem apa, zaharul si cacaoa.

Punem pe foc si lasam sa fiarba pana se ingroasa putin, timp in care mestecam cu telul din cand in cand.

Dam deoparte cand este gata, incorporam untul, esenta de rom si amestecam bine cu telul sa se topeasca untul .

Lasam sa se racoreasca cat sa fie suportabil la mana.

Prajituta o taiem patratele.

Trecem fiecare bucata prin sirop, apoi le tavalim in nuca macinata ( sau puteti sa le treceti si prin nuca de cocos).

Le asezam pe un platou sa se raceasca, apoi servim!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise