Tiramisu - varianta mea

Tiramisu rețeta originală

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
redusa
Tiramisu - varianta mea

Ingrediente

  • 2 pachete de piscoturi de sampanie - cred 500 gr
  • 500 gr de brinza moale 5%-9%
  • 1budinca de vanilie ptr crema
  • 1pahar lapte
  • 250 ml smantana de frisca
  • Pentru insiropat
  • 2 linguri cacao
  • 1 si 1/2 pahar de lapte
  • 1lingura lichior de ciocolata
  • Pentru decor
  • 1-2 linguri cacao,
  • 1-2 linguri zahar pudra

Mod de preparare

Se face intii siropul - se incalzeste laptele se pune cacao si 2 linguri zahar si se face o cacao concetrata se ia de pe foc si se adauga lichiorul de ciocolata o lingura sau putin mai mult dupa gust.

Se freaca cu mixerul budinca cu laptele si smantina de frisca pina iese o crema spumoasa si se adauga brinza si 2 linguri din sirop - ca sa-i dea gust cremei.

Intr-o tava dreptunghiulara sau pyrex se pune un strat de piscoturi pe care le-am trecut prin sirop, punem un strat de crema iar un rind de picoturi si la sfarsit crema o nivelam frumos.Intr-o farfurie amestecam cacao cu zaharul pudra pina devine omogen si printr-o sita presaram peste crema, intocmai ca la Tiramisu rețeta originală.

Acoperim prajitura cu o folie de aluminium si lasam peste noapte la frigider. A doua zi se poate servi. Este foarte usor de pregatit si gustos si copii pot gusta din el caci nu are cafea. La reteta originala se face un espreso puternic sau o cafea neagra cea ce nu e sanatoasa ptr copii. Merita incercata.

Se poate face si sub forma de portii individuale la fiecare daca aveti destul loc in frigider.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise