Morcovii, cartofii, telina si patrunjelul, toate curatate si spalate, se pun la fiert intr-un vas cu apa si sare. Se scot apoi iar dupa ce s-au racit se taie in cubulete mici,se pun intr-un castron, se amesteca cu ciupercile bine scurse, trecute sub un jet de apa rece si taiate, cu mazarea de asemenea trecuta sub un jet de apa rece si bine scursa, cu sare, piper si se lasa deoparte pana se pregateste maioneza de cartofi.
Cartofii curatati si spalati se pun la fiert in apa cu putina sare si se lasa pe foc pana se crapa; se scurg apoi bine, se pun intr-un bol cu pereti inalti si se paseaza. Se amesteca cu mustar, apoi se mixeaza adaugand cate putin ulei si zeama de lamaie dupa gust,ca la maioneza cu oua. O parte din maioneza obtinuta se amesteca cu legumele taiate; se pun legumele in forma de inima, se niveleaza suprafata si se scoate inelul metalic. Se imbraca cu maioneza dupa care se orneaza,
Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietajSe spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.
Ciorba de miel acrita cu corcoduseRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii