autor:

kok miori

» » Torturi

Tort cu ananas si frisca

Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 12 martie 2011
Ti-a placut? Da-o mai departe!

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 12 martie 2011

Ingrediente
Pentru blat:, , 6 oua, , 6 linguri de zahar, , 2 linguri de ulei, , 4 linguri de faina, , 2 linguri de amidon de porumb, , , , Pentru crema:, , 1 cutie compot de ananas felii, , 250 ml de smantana pentru frisca

Dificultate: Redusa Timp: 50 min

4 voturi

Mod de preparare

Se separa ouale, se bat albusirile cu zaharul pina devine o spuma puternica dupa care se adauga galbenusutile si se bate in continuare, se coboara viteza mixerului si se adauga faina si uleiul.


Se toarna intr-o tava tapetata cu pergament si unsa cu putin ulei si se coace la 180 de grade, cuptorul incalzit dinainte aproape 30 de minute sau pina cind scobitoarea iese uscata.


Se scoate si se lasa sa se raceasca.


Se scoate ananasul din compot si sosul se pune intr-o craticioara pe foc si se lasa sa fiarba putin sa coboare din cantitate. Cu acest sos se insiropeaza blatul punem feliile de ananas pe blat si dupa aceia acoperim cu frisca, pe care o pregatim din smantana.


Frisca o asezam ca moturi ridicate una langa cealalta.


Lasam tortul cateva ore la rece dupa care se poate servi. Iese foarte gustos si racoros.

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Adriana K.D.

    Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 15 martie 2011

    Simplu, usor si tare gustos!

Dificultate

Redusa

Timp

50 min

4 voturi

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 6 oua
  • 6 linguri de zahar
  • 2 linguri de ulei
  • 4 linguri de faina
  • 2 linguri de amidon de porumb
  • Pentru crema:
  • 1 cutie compot de ananas felii
  • 250 ml de smantana pentru frisca

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de kok miori

Pasta din masline negre

Se pun toate ingredientele in robotul de bucatarie sau blender si se macina pana se obtine o pasta

6 voturi    2 comentarii
30 min
Aperitive cu peste

Oua umplute

Se fierb ouale in aceasi zi si se lasa putin sa se raceasca, se cojesc si se taie in doua pe verticala,

1 vot    0 comentarii
45 min
Aperitive cu oua

Dulcinele-biscuiti cu zahar

Se incalzeste cuptorul la 180 de grade sau 200. Se pun ingridentele intr-un bol si se framanta un

2 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Adriana K.D.

Adriana K.D. (Chef de cuisine)

Simplu, usor si tare gustos!



Adauga reteta
Retete
din Torturi
Tort diplomat

Tort diplomat

Pentru blat am separat ouăle și am bătut albușurile spumă tare împreună cu zahărul pe care l-am adăugat treptat ( înainte

0 voturi    0 comentarii
3h
Dulciuri diverse
Tort Inima cu frisca, migdale si capsuni

Tort Inima cu frisca, migdale si capsuni

Este alcatuit din: blat de nuca, crema de vanilie, invelit in frisca si decorat cu migdale macinate si capsuni. Mod de preparare: Blatul: Se

1 vot    0 comentarii
2h
Torturi