autor:

kok miori

» » Torturi

Tort cu ananas si frisca

Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 12 martie 2011
Ti-a placut? Da-o mai departe!

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 12 martie 2011

Ingrediente
Pentru blat:, , 6 oua, , 6 linguri de zahar, , 2 linguri de ulei, , 4 linguri de faina, , 2 linguri de amidon de porumb, , , , Pentru crema:, , 1 cutie compot de ananas felii, , 250 ml de smantana pentru frisca

Dificultate: Redusa Timp: 50 min

4 voturi

Mod de preparare

Se separa ouale, se bat albusirile cu zaharul pina devine o spuma puternica dupa care se adauga galbenusutile si se bate in continuare, se coboara viteza mixerului si se adauga faina si uleiul.


Se toarna intr-o tava tapetata cu pergament si unsa cu putin ulei si se coace la 180 de grade, cuptorul incalzit dinainte aproape 30 de minute sau pina cind scobitoarea iese uscata.


Se scoate si se lasa sa se raceasca.


Se scoate ananasul din compot si sosul se pune intr-o craticioara pe foc si se lasa sa fiarba putin sa coboare din cantitate. Cu acest sos se insiropeaza blatul punem feliile de ananas pe blat si dupa aceia acoperim cu frisca, pe care o pregatim din smantana.


Frisca o asezam ca moturi ridicate una langa cealalta.


Lasam tortul cateva ore la rece dupa care se poate servi. Iese foarte gustos si racoros.

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Adriana K.D.

    Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 15 martie 2011

    Simplu, usor si tare gustos!

Dificultate

Redusa

Timp

50 min

4 voturi

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 6 oua
  • 6 linguri de zahar
  • 2 linguri de ulei
  • 4 linguri de faina
  • 2 linguri de amidon de porumb
  • Pentru crema:
  • 1 cutie compot de ananas felii
  • 250 ml de smantana pentru frisca

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de kok miori

Chiftelute in sos de rosii

Se macina carnea de pui cu ceapa si usturoiul si se amesteca cu bostanul ras,se adauga oul, pesmetul

6 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

Prajitura cu gem si cocos

Ingredientele ptr blat se pun in oala mixerului si se amesteca bine, facand un aluat moale.Aluatul

1 vot    0 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse

Fursecuri cu cocos

Se amesteca toate ingredientele impreuna pana se formeaza un aluat moale si uniform (poate fi amestecat

1 vot    0 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Adriana K.D.

Adriana K.D. (Chef de cuisine)

Simplu, usor si tare gustos!



Adauga reteta
Retete
din Torturi
Tort tiramisu

Tort tiramisu

Batem frisca lichida cu cele doua pliculete de zahar vanilat . Galbenusurile le mixam cu zaharul pudra pana devin ca o crema. In crema

1 vot    0 comentarii
30 min
Torturi
Tort Anca

Tort Anca

Blatul: Se separa ouale. Se bat cu mixerul albusurile cu un praf de sare pana se fac spuma, se adauga zaharul si se bat in continuare

1 vot    0 comentarii
3h 10 min
Torturi