Tort cu ciocolata invelit in Finetti de praline cu alune de padure

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru baza:
  • 150 gr zahar
  • 170 gr faina
  • 6 oua
  • 15 gr cacao
  • 15 gr faina de porumb
  • Pentru umplere:
  • 100 gr lapte proaspat
  • 100 gr smantana
  • 50 gr zahar
  • 6 galbenusuri
  • 400 gr glazura de ciocolata
  • 400 gr smantana din lapte usor batuta
  • 2 foi gelatina
  • Pentru glasare:
  • 400 gr Finetti de praline cu alune de padure
  • 30 gr lapte

Mod de preparare

Pentru a prepara baza,bateti intr-un bol cele 6 galbenusuri impreuna cu jumatate din zahar pana se vor spuma si se vor albi.Intr-un alt bol bateti albusurile cu un tel pana se vor face bezea si adaugati si cealalta jumatate de zahar.Adaugati bezeaua in bol cu galbenusurile batute si zaharul si amestecati usor adaugand faina de porumb,faina si cacao.Intr-o forma de cofetarie puneti o hartie pergament,intindeti amestecul cu o spatula si prajiti la 200C pentru 12 minute.Cand se raceste indepartati hartia pergament si taiati trei discuri de 20 cm.In continuare faceti umplutura.Puneti gelatina intr-un bol cu apa rece.Incalziti laptele si cand se inspumeaza adaugati in bol laptele caldut incet-incet amestecand.Puneti din nou intregul amestec in cratita si incalziti fara sa fiarba si adaugati si gelatina pe care ati topit-o si in continuare adaugati si crema batuta.Cand crema s-a racit asezati jumatate pe primul pandispan si adaugati deasupra pe cel de al doilea.Continuati cu restul umpluturii,pana terminati cu ultimul pandispan.Cu o spatula indreptati de jur-imprejur tortul si incalziti ciocolata Finetti de praline cu alune de padure cu putin lapte si varsati-o de jur-imprejur pe tort.Daca doriti puteti cu un cornet sa garnisiti cu Finetti de praline tortul si adaugati fructe proaspete cum ar fi capsuni,cirese si mar verde.Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise