autor:

Mrs.Green Foot

» » Torturi

Tort cu crema mascarpone si capsuni

Autor: Mrs.Green Foot (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 28 aprilie 2009
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Pentru inceput se toaca nucile: le puteti trece prin masina de tocat daca doriti nucile tocate mai fin, sau daca dimpotriva va place sa simtiti bucati mai mari de nuca in aluat, atunci puneti nucile in 2 pungi de plastic si folositi sucitorul ca sa maruntiti nucile.


Intr-un vas se freaca galbenusurile de oua cu zaharul. Cand pasta se deschide la culoare incepem sa adaugam cele 10 linguri de apa amestecand mereu.


Se adauga nucile tocate, faina si praful de copt (stins cu otet sau putina zeama de lamaie) si amestecam bine.


Separat cele 4 albusuri se bat spuma tare, apoi se adauga la compozitia anterioara. Va rezulta o pasta putin mai groasa decat cea de chec. Amestecul se toarna in tava tapetata cu hartie de copt si se coace la cuptorul preincalzit pentru 1 ora si 10 minute (verificati dupa 45 minute cu scobitoarea). Dupa ce s-a racit bine, si doar atunci, aluatul se taie in 3 felii.


Crema se prepara doar in momentul in care aluatul s-a racit si este taiat deja in felii. Intr-un vas frecam bine cele 5 galbenusuri cu cele 6 linguri de de zahar. Cand pasta s-a deschis la culoare adaugam branza mascarpone si amestecam pana la omogenizare (nu trebuie sa avem nici un cocolos de branza).


Separat batem spuma 4 albusuri din cele 5 (nu fiti tentate sa adaugati si ultimul albus), si adaugam spuma la amestecul de branza.


Se amesteca usor, de sus in jos, de preferat nu cu mixerul.


Se insiropeaza feliile de aluat cu putina cafea la care puteti adauga si cateva picaturi de rom. Punem prima felie de aluat inapoi in forma de tort, apoi jumatate din cantitatea de crema. Deasupra punem a 2a felie de aluat usor, fara sa presam, restul de crema apoi ultima felie de aluat. Acoperim forma cu o folie si dam tortul la frigider pana a doua zi (trebuie sa stea la frigider cel putin 12 ore pentru ca crema sa se intareasca).


A 2a zi:


Lasam smantana la temperatura camerei, timp in care radem niste ciocolata, spalam capsunile si le taiem in jumatati daca sunt prea mari.


Se bate smantana dulce cu mixerul la viteza cea mai mica. Cand s-a intarit, adaugam 2-3 linguri de zahar tos, sau chiar mai mult in functie de cat de dulce vrem sa fie frisca. Continuam sa batem frisca pana isi pastreaza forma. Apoi imbracam cu frisca tortul, presaram cu ciocolata rasa, punem capsunile dupa imaginatie, si stropim cu ciocolata topita.

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    pop eniko (Bucatar) , 30 aprilie 2013

    Merita sa incercati acest tort ,este delicios .Felicitari pentu aceasta reteta.

  • Fara foto

    irina72 (Bucatar) , 23 aprilie 2013

    Imi place acest tort si sigur am sa il fac si eu dar cu o corectie la crema.Crema din oua crude are o valabilitate de 24 de ore,asta daca nu are salmonella. Pentru cine vrea sa incerce acest tort recomand sa se puna crema la baie-mare 7-8 minute si cand s-a racit sa se amestece cu mascarpone.

  • Lucia

    Lucia (Chef de cuisine) , 18 mai 2012

    Arata superb si sunt convinsa ca este tot asa de bun precum arata! Merci de reteta!

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 06 ianuarie 2010

      Foarte frumos ornat,felicitari.

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 28 iunie 2009

      Arata foarte bine!

    • Fara foto

      sonya65 (Chef de cuisine) , 01 mai 2009

      Sigur ingrasa, ca toate dulciurile, dar dupa cum arata si dupa continut, merita incercat!! Bravo!! Sonia

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

18 voturi

Ingrediente

  • Pentru un tort cu diametrul de 24 cm ne trebuie:
  • Pentru aluat:
  • * 4 oua
  • * 18 linguri cu zahar
  • * 10 linguri de apa
  • * 100 g nuci
  • * 10 linguri cu varf de faina
  • * 1 plic de praf de copt
  • Pentru crema:
  • * 250 g branza mascarpone
  • * 5 oua
  • * 6 linguri cu zahar
  • Pentru decorat:
  • * 500 ml smantana dulce
  • * 2-3 linguri de zahar tos
  • * capsuni
  • * ciocolata menajera

Raporteaza reteta

Printeaza reteta

pop eniko (Bucatar)

Merita sa incercati acest tort ,este delicios .Felicitari pentu aceasta reteta.

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Torturi
Tort de ciocolata Amandina

Tort de ciocolata Amandina

Prepararea blatului: Batem tare albusurile cu un praf de sare. Adaugam zaharul Urmeaza galbenusurile,romul,faina,cacaoa,praful

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Torturi
Tort Cetatea de ciocolata

Tort Cetatea de ciocolata

Blat: Se incalzeste cuptorul la 170 g C. Se bate spuma untul cu zahar; se adauga ouale si se mixeaza. Se adauga faina amestecata

3 voturi    1 comentariu
1h
Torturi