autor:

Fara foto

» » Torturi

Tort cu iaurt si fructe

Autor: melania melania (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 ianuarie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: melania melania (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 ianuarie 2007

Ingrediente
Blat:, 10 oua, 10 linguri de apa, 20 linguri faina, 20 linguri zahar, , Crema:, 600 g iaurt crema, 250 g zahar praf, 30 g gelatina Dr. Oetcker, 500 g frisca, bucati de fructe (ex: 1 compot deananas+1 compot de piersici + fructe de sezon ), , Pentru ornat: 500 g frisca batuta,

Dificultate: Medie Timp: 2h

52 voturi

Mod de preparare

Blatul: se bat spuma 10 albuse cu 10 linguri de apa si 20 linguri de zahar pana cand albusul este tare.


Se adauga galbenusele si 20 linguri de faina.


Se toarna in tava unsa si tapetata cu faina si se coace la foc potrivit. Dupa ce se raceste se taie in 3 foi.


Crema: Se bate frisca si se pune la rece.


Se amesteca iaurtul cu zaharul, se adauga gelatina preparata, fructele si apoi frisca batuta.


Prepararea gelatinei: Se lasa gelatina in apa rece (atat cat sa o acopere bine) timp de 10 minute. Apoi se incalzeste cu grija pana devine lichida. Atentie sa nu fiarba.


Blaturile se insiropeaza cu sucul din compot, iar intre foi se pune crema si apoi se orneaza cu frisca si fructe.
Retete
Alte retete din Torturi

tort cu iaurt de fructe

blatul de tort il stropim cu zeama de compot pt a se inmuia separat se pune intr-un castron continutul

7 voturi    7 comentarii
45h 30 min
Torturi

Tort cu iaurt de fructe

Se bat albusurile spuma cu zaharul,se adauga galbenusurile, apoi faina in ploaie. Compozitia se toarna

3 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Torturi

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Fara foto

    melania melania (Chef de cuisine):

    Mie mi-a iesit din prima foarte bine, desi am avut retineri pentru ca nu am mai lucrat pana atunci cu gelatina. Dar l-am facut de multe ori si in diferite combinatii (cu diferite fructe si cu iaurt cu fructe sau simplu) si de fiecare data a fost super si am avut mult succes. S-a suflat in doi timpi si trei miscari, desi nu e mic de fel!

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 29 martie 2010

    Un tort bun si racoritor !

Dificultate

Medie

Timp

2h

52 voturi

Ingrediente

  • Blat:
  • 10 oua
  • 10 linguri de apa
  • 20 linguri faina
  • 20 linguri zahar
  • Crema:
  • 600 g iaurt crema
  • 250 g zahar praf
  • 30 g gelatina Dr. Oetcker
  • 500 g frisca
  • bucati de fructe (ex: 1 compot deananas+1 compot de piersici + fructe de sezon )
  • Pentru ornat: 500 g frisca batuta

Raporteaza reteta

Retete
de melania melania

Tort cu fructe

Blat: 6 albuse se bat spuma cu 6 linguri de zahar. Apoi se adauga galbenusurile si 6 linguri de

38 voturi    1 comentariu
2h
Torturi

Pulpe de pui la capac

Pulpele se curata bine se spala si se scurg de apa. Se presara cu condimente si cu putin ulei si

22 voturi    1 comentariu
1h
Fripturi
constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

Un tort bun si racoritor !

Adauga reteta
Retete
din Torturi
Tort Frozen

Tort Frozen

Blat cacao: Punem intr-un bol cele 6 oua cu zaharul si un praf de sare. mixam pana cand compozitia isi tripleaza volumul. Adaugam

0 voturi    0 comentarii
3h 20 min
Torturi
Tort cu pepene galben

Tort cu pepene galben

In primul rand se taie din pepene doua felii subtiri, se scot forme diferite cu catere, se pun pe o farfurie si se lasa la frigider;pulpa

1 vot    0 comentarii
1h 45 min
Torturi