autor:

Fara foto

» » Torturi

Tort cu iaurt si fructe

Autor: melania melania (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 ianuarie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: melania melania (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 ianuarie 2007

Ingrediente
Blat:, 10 oua, 10 linguri de apa, 20 linguri faina, 20 linguri zahar, , Crema:, 600 g iaurt crema, 250 g zahar praf, 30 g gelatina Dr. Oetcker, 500 g frisca, bucati de fructe (ex: 1 compot deananas+1 compot de piersici + fructe de sezon ), , Pentru ornat: 500 g frisca batuta,

Dificultate: Medie Timp: 2h

52 voturi

Mod de preparare

Blatul: se bat spuma 10 albuse cu 10 linguri de apa si 20 linguri de zahar pana cand albusul este tare.


Se adauga galbenusele si 20 linguri de faina.


Se toarna in tava unsa si tapetata cu faina si se coace la foc potrivit. Dupa ce se raceste se taie in 3 foi.


Crema: Se bate frisca si se pune la rece.


Se amesteca iaurtul cu zaharul, se adauga gelatina preparata, fructele si apoi frisca batuta.


Prepararea gelatinei: Se lasa gelatina in apa rece (atat cat sa o acopere bine) timp de 10 minute. Apoi se incalzeste cu grija pana devine lichida. Atentie sa nu fiarba.


Blaturile se insiropeaza cu sucul din compot, iar intre foi se pune crema si apoi se orneaza cu frisca si fructe.
Retete
Alte retete din Torturi

Tort cu iaurt si fructe de padure

Ingredientele pentru blat se impart in doua parti egale, pentru ca vom face doua blaturi, fiecare

3 voturi    1 comentariu
2h 30 min
Torturi

Tort cu crema de iaurt si fructe de padure

Mai intai ne ocupam de blat:separam ouale, albusurile la betm spuma tare cu un praf de sare si adugam

2 voturi    0 comentarii
2h
Torturi

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Fara foto

    melania melania (Chef de cuisine):

    Mie mi-a iesit din prima foarte bine, desi am avut retineri pentru ca nu am mai lucrat pana atunci cu gelatina. Dar l-am facut de multe ori si in diferite combinatii (cu diferite fructe si cu iaurt cu fructe sau simplu) si de fiecare data a fost super si am avut mult succes. S-a suflat in doi timpi si trei miscari, desi nu e mic de fel!

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 29 martie 2010

    Un tort bun si racoritor !

Dificultate

Medie

Timp

2h

52 voturi

Ingrediente

  • Blat:
  • 10 oua
  • 10 linguri de apa
  • 20 linguri faina
  • 20 linguri zahar
  • Crema:
  • 600 g iaurt crema
  • 250 g zahar praf
  • 30 g gelatina Dr. Oetcker
  • 500 g frisca
  • bucati de fructe (ex: 1 compot deananas+1 compot de piersici + fructe de sezon )
  • Pentru ornat: 500 g frisca batuta

Raporteaza reteta

Retete
de melania melania

Tort cu fructe

Blat: 6 albuse se bat spuma cu 6 linguri de zahar. Apoi se adauga galbenusurile si 6 linguri de

38 voturi    1 comentariu
2h
Torturi

Pulpe de pui la capac

Pulpele se curata bine se spala si se scurg de apa. Se presara cu condimente si cu putin ulei si

22 voturi    1 comentariu
1h
Fripturi
constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

Un tort bun si racoritor !



Adauga reteta
Retete
din Torturi
Prajitura Fantezia Iubirii

Prajitura Fantezia Iubirii

Se amesteca biscuitii cu miezul de nuca maruntit si cu untul topit apoi se intinde in strat uniform in forma de tort ,cu inel detasabil

1 vot    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tort cu fructe de padure si crema de ciocolata

Tort cu fructe de padure si crema de ciocolata

Pentru blat procedăm astfel: Mixăm ouăle împreună cu zaharul până ce obţinem o compoziţie cremoasă. Încorporăm,

0 voturi    0 comentarii
3h
Dulciuri diverse