festivalul blogurilor gustoase

autor:

Fara foto

» » Torturi

Tort cu iaurt si fructe

Autor: melania melania (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 ianuarie 2007
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Blatul: se bat spuma 10 albuse cu 10 linguri de apa si 20 linguri de zahar pana cand albusul este tare.


Se adauga galbenusele si 20 linguri de faina.


Se toarna in tava unsa si tapetata cu faina si se coace la foc potrivit. Dupa ce se raceste se taie in 3 foi.


Crema: Se bate frisca si se pune la rece.


Se amesteca iaurtul cu zaharul, se adauga gelatina preparata, fructele si apoi frisca batuta.


Prepararea gelatinei: Se lasa gelatina in apa rece (atat cat sa o acopere bine) timp de 10 minute. Apoi se incalzeste cu grija pana devine lichida. Atentie sa nu fiarba.


Blaturile se insiropeaza cu sucul din compot, iar intre foi se pune crema si apoi se orneaza cu frisca si fructe.

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Fara foto

    melania melania (Chef de cuisine):

    Mie mi-a iesit din prima foarte bine, desi am avut retineri pentru ca nu am mai lucrat pana atunci cu gelatina. Dar l-am facut de multe ori si in diferite combinatii (cu diferite fructe si cu iaurt cu fructe sau simplu) si de fiecare data a fost super si am avut mult succes. S-a suflat in doi timpi si trei miscari, desi nu e mic de fel!

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 29 martie 2010

    Un tort bun si racoritor !

Dificultate

Medie

Timp

2h

52 voturi

Ingrediente

  • Blat:
  • 10 oua
  • 10 linguri de apa
  • 20 linguri faina
  • 20 linguri zahar
  • Crema:
  • 600 g iaurt crema
  • 250 g zahar praf
  • 30 g gelatina Dr. Oetcker
  • 500 g frisca
  • bucati de fructe (ex: 1 compot deananas+1 compot de piersici + fructe de sezon )
  • Pentru ornat: 500 g frisca batuta

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de melania melania

Tort cu fructe

Blat: 6 albuse se bat spuma cu 6 linguri de zahar. Apoi se adauga galbenusurile si 6 linguri de

38 voturi    1 comentariu
2h
Torturi

Pulpe de pui la capac

Pulpele se curata bine se spala si se scurg de apa. Se presara cu condimente si cu putin ulei si

22 voturi    1 comentariu
1h
Fripturi
constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

Un tort bun si racoritor !

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Torturi
Tort cu fructe de padure

Tort cu fructe de padure

Pentru inceput pregatim blatul. Batem albusurile spuma tare cu un praf de sare. Adaugam zaharul si continuam sa mixam pana se topeste

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Torturi
Tort diplomat

Tort diplomat

Crema: Se bat ouale ca la scrob. Se adauga laptele si zaharul si se pune pe baia de aburi pana se leaga. Se da la o parte sa se raceasca.

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Torturi