Tort cu mousse de caise, mousse de ciocolata alba si vanilie

Timp pregatire
160 minute
Tort cu mousse de caise, mousse de ciocolata alba si vanilie

Ingrediente

  • Baza si lateralele (piscot)
  • 4 oua medii
  • 100 gr Green Sugar
  • 100 gr faina
  • 1/2 lingurita de tartar
  • 1 praf de sare
  • 1 lingura apa calda
  • 1/2 lingurita extract de vanilie
  • Frangipane cu zmeura
  • 80 gr migdale
  • 70 gr unt
  • 1 ou
  • 70 gr Green Sugar
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • 1 lingurita amaretto
  • 200 gr zmeura
  • Mousse de ciocolata alba si piersici
  • 200 gr ciocolata alba
  • 500 ml smantana pentru frisca
  • 10 gr gelatina
  • 200 gr piure de caise
  • 1 pastaie de vanilie
  • 1 lingurita Green Sugar lichid
  • 1 lingurita zahar praf
  • Decor
  • bomboane rafaello sau de ciocolata alba
  • caise
  • ciocolata alba rasa

Mod de preparare

Pentru baza procedam ca si la reteta de piscoturi. Pregatim tava mare de la cuptor cu hartie de copt. Deasemenea tapetam cu hartie de copt si o tava rotunda de tort de diametru 20-23 cm. Preincalzim cuptorul la 200 de grade.

Separam albusurile de galbenusuri. Galbenusurile le mixam cu 60 grame de zahar Green Sugar la viteza mare pana cand se albesc si isi tripleaza volumul. Miscoram putin viteza si adaugam apa si vanilia, apoi marim din nou viteza si mai mixam 1-2 minute pana cand amestecul redevine spumos. Deasupra galbenusurilor cernem faina si o lasam asa.

Albusurile le mixam usor impreuna cu praful de sare. Cand incep sa devina spumoase adaugam crema de tartar si marim putin viteza mixerului. Continuam sa mixam pana cand obtinem o spuma ferma. Adugam treptat restul de zahar (cele 40 de grame zahar Green Sugar) si mai mixam pana cand zaharul e complet topit.

Amestecam cele doua compozitii. Punem 1/4 din albusuri peste mixul de galbenusuri si-l incorporam usor pana cand obtinem un amestec omogen. Adaugam si restul de albus si amestecam usor cu miscari de jos in sus.

Punem o parte din compozitie in tava de tort astfel incat sa formam o baza subtire. Restul de aluat il punem intr-un pos cu varful rotund cu diametru de 1cm aproximativ. Cu ajutorul lui formam cinci fasii unite de-a-lungul tavii mari. Lasam putin spatiu si mai formam inca 5 fasii, procedam la fel pana cand terminam complet aluatul. Presaram zahar pudra din abundenta peste fasii apoi le bagam la cuptor.

Coacem blatul si fasiile timp de aproximativ 10-12 minute pana cand sunt rumenite frumos. Scoatem tavile din cuptor. Fasiile din tava mare le punem pe lateralele tavii rotunde, astefel incat sa formam o bordura in mijlocul careia vom pune umplutura.

Frangipane cu zmeura. Macinam fin migdalele in robot. Untul moale la temperatura camerei il mixam bine cu zaharul Green Sugar. Adaugam oul si mixam bine pana la omogenizare. La final adaugam migdalele macinate, extractul de vanilie si amaretto si omogenizam usor. Punem compozitia in tava rotunda peste piscot. Acoperim lateralele cu folie de aluminiu si coacem tortul pentru 25-30 de minute pana cand stratul de frangipane se rumeneste usor. Lasam la racit.

Mousse de ciocolata alba si piersici. Piureul de caise il obtinem din aproximativ 300 gr caise coapte. Turnam apa fierbinte peste caisele spalate bine. Dupa 4-5 minute putem sa le curatam de coaja si sa le transformam in piure cu ajutorul blenderului.

Topim ciocolata alba impreuna cu 200 ml frisca lichida pe foc mic. Adaugam semintele de la pastaia de vanilie iar cand amestecul e omogen oprim focul.

Punem gelatina la hidratat in 50 ml apa rece. Restul de 300 ml smantana pentru frisca ii batem bat impreuna cu o lingurita de zahar vanilat. Punem o treime din gelatina hidratata in crema de ciocolata alba. Restul de gelatina il punem peste piureul de caise caldut apoi adaugam si lingurita de Green Sugar lichid. Amestecam bine cele doua compozitii pentru ca se se topeasca gelatina.

Impartim frisca batuta in doua. O parte o adaugam in crema de ciocolata alba cu miscari usoare de jos in sus, iar cealalta parte o punem peste crema de caise si amestecam la fel de usor.

Turnam mousse-ul de ciocolata alba peste stratul de frangipane racit si dam tortul la rece pentru cel putin o ora pana se intareste mousse-ul de ciocolata alba apoi putem sa adaugam si mousse-ul de caise.

Ornam tortul doar dupa ce s-au intarit bine mousse-urile, preferabil a doua zi. Eu l-am ornat simplu cu caise si bomboane de ciocolata alba. Va invit la o felie generoasa si delicioasa de tort!

Reteta pregatita de Paula, @enjoydessert.blogspot.ro, cu produsele oferite de Green Sugar si Laboratoarele Remedia.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinta cu branza proaspata de vaci

Placinta cu branza proaspata de vaci

Placinta cu branza proaspata de vaci
Tarta cu oua pentru micul dejun

Tarta cu oua pentru micul dejun

Tarta cu oua pentru micul dejun

Tarta cu oua pentru micul dejun
Salata cu paste, piept de pui si porumb

Salata cu paste, piept de pui si porumb

Se fierb pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj.

Salata cu paste, piept de pui si porumb
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise