Tort cu mousse de ciocolată albă și portocale

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Tort cu mousse de ciocolată albă și portocale

Ingrediente

  • Ingrediente pentru blat (26 cm)
  • 4 oua
  • 4 linguri cu apa
  • 4 linguri cu ulei
  • 120 grame de zahar
  • 120 grame de faina
  • 2 linguri cacao neagra
  • 1 lingurita praf de copt
  • un varf de sare
  • un varf de scortisoara.
  • Ingrediente pentru mousse-ul de ciocolata
  • 200 grame ciocolata alba (neaparat cu unt de cacao!)
  • 20 grame de unt
  • 300 ml frisca lichida
  • zeama si pulpa de la 2 portocale
  • 2 pliculete de zahar vanilat
  • 5 grame de gelatina.

Mod de preparare

Se separă ouăle. Albușurile se bat spumă, se adaugă zahărul și se bat din nou. Dupa ce albusurile sunt din nou tari, se adauga, pe rand, cele 4 linguri de apa. Gălbenușurile se freaca spuma cu uleiul, apoi se inglobeaza in albusul batut. Faina, cacaua, praful de copt si scortisoara se amesteca impreuna, apoi se inglobeaza in albus si se omogenizează. Se toarnă in forma de tort tapetata cu hartie si se dă la copt în cuptorul încins, la foc potrivit, până se rumenește ușor deasupra (testul scobitorii trebuie trecut!) Se lasă să se răcească și se taie în trei.

Gelatina se pune la inmuiat cu 5 linguri de apa. Separat, se topeste pe baie de abur ciocolata. Se adauga untul si se omogenizeaza bine. Se bate frisca si se imparte in 2 parti. Prima se combina cu ciocolata topita si se omogenizeaza. Se adauga gelatina topita, zaharul vanilat, 2 linguri de zeama si toata pulpa de portocale si se amesteca bine. Se inglobeaza si restul de frisca. Crema se da la frigider pentru 10 minute.

In forma de tort, puneti primul blat, care se insiropeaza cu zeama de portocale in care ati picurat o lingurita de cognac sau whisky. Adaugati apoi o portie generoasa din mousse-ul de ciocolata cu portocale. Continuati aceeasi operatiune cu blatul doi si blatul trei, peste care insa adaugati doar un strat subtire de crema. Dati tortul la frigider pentru cel putin 3 ore. Il scoateti din forma si il imbracati tot in frisca, apoi il ornati felii de portocale si inimioare de zahar.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise