Tort cu nuca si cacao

Tort cu nuca si cacao

Ingrediente

  • Blat:
  • 4 oua
  • 100 gr zahar
  • 2 linguri apa clocotita
  • 2 linguri ulei
  • 75 gr faina
  • 75 gr nuca
  • 1 lingura praf de cacao neagra
  • 1/2 lingurita esenta de rom
  • 1 praf de sare
  • 1 lingurita praf de copt
  • Crema:
  • 100 gr zahar tos
  • 80 ml apa
  • 4 galbenusuri
  • 100 gr unt
  • 50 gr zahar pudra
  • 10 gr cacao neagra
  • 3-4 picaturi esenta de rom
  • 100 gr frisca batuta
  • 30 gr mascarpone
  • 180 gr nuca macinata
  • Decor:
  • 100 gr ciocolata topita
  • 50 gr frisca batuta
  • nuca macinata
  • nuci intregi

Mod de preparare

Pentru a pregati blatul mixam galbenusurile cu zaharul pana devin o spuma deschisa la culoare. Punem pe rand uleiul si apa clocotita, amestecand bine dupa fiecare ingredient. Adaugam apoi faina (amestecata cu praful de copt si cacao) si amestecam pana se omogenizeaza compozitia, apoi punem nucile macinate. Batem albusurile spuma tare, ca pentru bezele, cu un praf de sare. Le incorporam in amestecul de galbenusuri, amestecand usor cu o lingura sau o spatula. Turnam aluatul intr-o forma cu pereti detasabili (tapetata cu ulei si faina) si coacem blatul in cuptorul preancalzit in jur de 35 minute. Facem proba cu scobitoarea pentru a verifica daca este copt. Scoatem blatul pe un grilaj si il lasam sa se raceasca. In acest timp pregatim crema de nuca cu cacao: fierbem apa cu zaharul pana devin un sirop gros. Luam de pe foc si lasam sa se raceasca, cat sa fie caldut. In acest moment adaugam galbenusurile pe rand, amestecand continuu. Fierbem amestecul la baine-marie aproximativ 10 minute, amestecand continuu, pana se ingroasa ca o crema. Luam de pe foc si lasam sa se raceasca. Incorporam untul batut spuma cu zaharul pudra, esenta de rom si 10 g cacao neagra. Adaugam pe rand nuca macinata, mascarpone si frisca batuta, amestecand bine dupa fiecare ingredient. Lasam crema o ora la frigider apoi asamblam tortul. Blatul taiat in 3 parti egale il insiropam, apoi ungem fiecare blat cu crema, avand grija sa pastram si pentru decorul tortului. Decoram cu nuca macinata sau jumatati de nuca. Pofta buna!

Alte retete gustoase gasiti pe blogul Diva in Bucatarie.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise