autor:

Timea

» » Torturi

Tort de biscuiti cu budinca

Autor: Timea (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 12 decembrie 2011
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Intr-un bol se zdrobesc biscuitii cu mana si se amesteca cu cele 2 linguri de cacao.


Laptele se pune pe foc impreuna cu zaharul si se fierbe aprox 5 min. Luam de pe foc si adaugam margarina amestecand pana se topeste margarina. Adaugam si esenta de rom.


Se toarna apoi peste biscuitii zdrobiti si amestecam pana se incorporeaza bine.


Compozitia obtinuta o turnam intr-o forma de tort de 26 cm tapetata cu folie de Al. (puteti folosi orice alta forma)


Punem la frigider pt aprox o ora.


Intre timp pregatim budinca, conform instructiunilor de pe plic.


Dupa o ora scoatem tava de la frigider si turnam budinca (e ok daca mai e inca calduta dar sa nu fie fierbinte).


Lasam sa se raceasca sau punem la frigider ctv minute.


Cand am inceput, ideea era sa pun deasupra si glazura de ciocolata (de aceea apare ciocolata in imagine), insa inte timp m-am gandit ca deja este destula cacao in compozitie si am renuntat :).


Am ornat in schimb cu picatele de ciocolata alba topita si mi-a iesit un tort Dalmatian :).


Este un tort destul de rapid si mai ales usor de facut, nu necesita coacere si categoric e gustos.

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Timea

    Timea (Chef de cuisine) , 14 decembrie 2011

    :)) M-ai facut sa zambesc pentru ca si eu am vrut sa folosesc budinca de vanilie si sa pun deasupra glazura de ciocolata, pt ca ma gandeam ca arata foarte bine: negru - alb - negru...Asta a fost ideea inainte de a ma apuca. Doar ca din pacate am avut in casa doar budinca de ciocolata.....Asa ca chiar te rog sa o faci cu vanilie si sa imi zici cum arata. te pup

  • MituPitu

    MituPitu (Chef de cuisine) , 13 decembrie 2011

    Si daca as folosi aceleasi ingrediente in afara de budinca pe care o vreau de vanilie?Multumesc!Super reteta!! :D

  • Timea

    Timea (Chef de cuisine) , 13 decembrie 2011

    Multumesc frumos. chiar e gustos :) !

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 13 decembrie 2011

      Simplu, rapid si super delicios, felicitari !

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 40 min

9 voturi

Ingrediente

  • - 400 gr biscuiti digestivi
  • - 170 ml lapte
  • - 100 gr margarina Rama Maestro
  • - 130 gr zahar
  • - 2 linguri cacao
  • - 1 esenta rom
  • Pentru budinca
  • - i plic praf budinca ciocolata
  • - 450 ml lapte
  • - 3 linguri zahar

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Timea

Dulceata de visine

Probabil ca multa lume o sa imi sara acu repede in cap, vorba aia, ca am pus titlul acesta desi nu

0 voturi    1 comentariu
2h 30 min
Conserve si muraturi

Gem de pepene galben cu caise

Spalam pepenele si il taiem in doua. Cu o lingurita scoatem samburii din mijloc, apoi taiem felii,

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Conserve si muraturi

Clafoutis cu cirese

Un desert de origine franceza foarte usor de facut si la fel de usor de mancat, adica e un desert

11 voturi    6 comentarii
50 min
Budinci

Timea (Chef de cuisine)

:)) M-ai facut sa zambesc pentru ca si eu am vrut sa folosesc budinca de vanilie si sa pun deasupra glazura de ciocolata, pt ca ma gandeam ca arata foarte bine: negru - alb - negru...Asta a fost ideea inainte de a ma apuca. Doar ca din pacate am avut in casa doar budinca de ciocolata.....Asa ca chiar te rog sa o faci cu vanilie si sa imi zici cum arata. te pup

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Torturi
Tort alb negru cu crema de martipan capsuni si frisca

Tort alb negru cu crema de martipan capsuni si frisca

Facem blatul alb din galbenusuri frecate bine cu apa si cu zahar.Frecam bine cu mixerul 3 minute. Albusurile cu un praf de sare le

0 voturi    0 comentarii
2h 15 min
Dulciuri diverse
Tort de ciocolata Amandina

Tort de ciocolata Amandina

Prepararea blatului: Batem tare albusurile cu un praf de sare. Adaugam zaharul Urmeaza galbenusurile,romul,faina,cacaoa,praful

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Torturi