autor:

Timea

» » Torturi

Tort de biscuiti cu budinca

Autor: Timea (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 12 decembrie 2011
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Intr-un bol se zdrobesc biscuitii cu mana si se amesteca cu cele 2 linguri de cacao.


Laptele se pune pe foc impreuna cu zaharul si se fierbe aprox 5 min. Luam de pe foc si adaugam margarina amestecand pana se topeste margarina. Adaugam si esenta de rom.


Se toarna apoi peste biscuitii zdrobiti si amestecam pana se incorporeaza bine.


Compozitia obtinuta o turnam intr-o forma de tort de 26 cm tapetata cu folie de Al. (puteti folosi orice alta forma)


Punem la frigider pt aprox o ora.


Intre timp pregatim budinca, conform instructiunilor de pe plic.


Dupa o ora scoatem tava de la frigider si turnam budinca (e ok daca mai e inca calduta dar sa nu fie fierbinte).


Lasam sa se raceasca sau punem la frigider ctv minute.


Cand am inceput, ideea era sa pun deasupra si glazura de ciocolata (de aceea apare ciocolata in imagine), insa inte timp m-am gandit ca deja este destula cacao in compozitie si am renuntat :).


Am ornat in schimb cu picatele de ciocolata alba topita si mi-a iesit un tort Dalmatian :).


Este un tort destul de rapid si mai ales usor de facut, nu necesita coacere si categoric e gustos.

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Timea

    Timea (Chef de cuisine) , 14 decembrie 2011

    :)) M-ai facut sa zambesc pentru ca si eu am vrut sa folosesc budinca de vanilie si sa pun deasupra glazura de ciocolata, pt ca ma gandeam ca arata foarte bine: negru - alb - negru...Asta a fost ideea inainte de a ma apuca. Doar ca din pacate am avut in casa doar budinca de ciocolata.....Asa ca chiar te rog sa o faci cu vanilie si sa imi zici cum arata. te pup

  • MituPitu

    MituPitu (Chef de cuisine) , 13 decembrie 2011

    Si daca as folosi aceleasi ingrediente in afara de budinca pe care o vreau de vanilie?Multumesc!Super reteta!! :D

  • Timea

    Timea (Chef de cuisine) , 13 decembrie 2011

    Multumesc frumos. chiar e gustos :) !

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 13 decembrie 2011

      Simplu, rapid si super delicios, felicitari !

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 40 min

9 voturi

Ingrediente

  • - 400 gr biscuiti digestivi
  • - 170 ml lapte
  • - 100 gr margarina Rama Maestro
  • - 130 gr zahar
  • - 2 linguri cacao
  • - 1 esenta rom
  • Pentru budinca
  • - i plic praf budinca ciocolata
  • - 450 ml lapte
  • - 3 linguri zahar

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Timea

Rulouri din piept de pui cu ardei si mustar

Pieptul de pui usor batut cu ciocanul de carne (nu foarte tare pt ca nu trebuie sa fie feliile foarte

3 voturi    3 comentarii
1h
Aperitive cu carne

Prajitura cu nuca prajita si caramel

Intr-un bol mixam spuma albusurile cu un varf de sare. Separat intr-un bol mic frecam galbenusurile

2 voturi    2 comentarii
2h
Dulciuri diverse

Suc de sfecla cu fructe

De facut, sucul de sfecla cu fructe e foarte simplu. Spalam bine toate ingredientele. Curatam

0 voturi    1 comentariu
20 min
Sucuri si compoturi de fructe

Timea (Chef de cuisine)

:)) M-ai facut sa zambesc pentru ca si eu am vrut sa folosesc budinca de vanilie si sa pun deasupra glazura de ciocolata, pt ca ma gandeam ca arata foarte bine: negru - alb - negru...Asta a fost ideea inainte de a ma apuca. Doar ca din pacate am avut in casa doar budinca de ciocolata.....Asa ca chiar te rog sa o faci cu vanilie si sa imi zici cum arata. te pup

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Torturi
Cheesecake Sinziana

Cheesecake Sinziana

Blatul: Biscuitii se zdrobesc si se amesteca cu cele 60 gr de zahar si cu untul topit.Eu am amestecat doar biscuiti cu unt, nefolosind

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Retete de Pasti
Tort de post

Tort de post

Cantitatile sunt pentru 2 foi; va recomand sa le coaceti in doua tavi, desi eu (fiindca nu am timp la discretie ;)) am vrut sa scurtez

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Retete de post