autor:

Timea

» » Torturi

Tort de biscuiti cu budinca

Autor: Timea (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 12 decembrie 2011
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Intr-un bol se zdrobesc biscuitii cu mana si se amesteca cu cele 2 linguri de cacao.


Laptele se pune pe foc impreuna cu zaharul si se fierbe aprox 5 min. Luam de pe foc si adaugam margarina amestecand pana se topeste margarina. Adaugam si esenta de rom.


Se toarna apoi peste biscuitii zdrobiti si amestecam pana se incorporeaza bine.


Compozitia obtinuta o turnam intr-o forma de tort de 26 cm tapetata cu folie de Al. (puteti folosi orice alta forma)


Punem la frigider pt aprox o ora.


Intre timp pregatim budinca, conform instructiunilor de pe plic.


Dupa o ora scoatem tava de la frigider si turnam budinca (e ok daca mai e inca calduta dar sa nu fie fierbinte).


Lasam sa se raceasca sau punem la frigider ctv minute.


Cand am inceput, ideea era sa pun deasupra si glazura de ciocolata (de aceea apare ciocolata in imagine), insa inte timp m-am gandit ca deja este destula cacao in compozitie si am renuntat :).


Am ornat in schimb cu picatele de ciocolata alba topita si mi-a iesit un tort Dalmatian :).


Este un tort destul de rapid si mai ales usor de facut, nu necesita coacere si categoric e gustos.

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Timea

    Timea (Chef de cuisine) , 14 decembrie 2011

    :)) M-ai facut sa zambesc pentru ca si eu am vrut sa folosesc budinca de vanilie si sa pun deasupra glazura de ciocolata, pt ca ma gandeam ca arata foarte bine: negru - alb - negru...Asta a fost ideea inainte de a ma apuca. Doar ca din pacate am avut in casa doar budinca de ciocolata.....Asa ca chiar te rog sa o faci cu vanilie si sa imi zici cum arata. te pup

  • MituPitu

    MituPitu (Chef de cuisine) , 13 decembrie 2011

    Si daca as folosi aceleasi ingrediente in afara de budinca pe care o vreau de vanilie?Multumesc!Super reteta!! :D

  • Timea

    Timea (Chef de cuisine) , 13 decembrie 2011

    Multumesc frumos. chiar e gustos :) !

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 13 decembrie 2011

      Simplu, rapid si super delicios, felicitari !

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 40 min

9 voturi

Ingrediente

  • - 400 gr biscuiti digestivi
  • - 170 ml lapte
  • - 100 gr margarina Rama Maestro
  • - 130 gr zahar
  • - 2 linguri cacao
  • - 1 esenta rom
  • Pentru budinca
  • - i plic praf budinca ciocolata
  • - 450 ml lapte
  • - 3 linguri zahar

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Timea

Tocanita de legume

Curatam si spalam legumele. Pornim aparatul, punem uleiul in vas si selectam functia Fry pe 15 minute. Calim

3 voturi    3 comentarii
1h 45 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Tarta cu mure si afine

Pentru aluat amestecam ingredientele intr-un bol apoi framantam aluatul obtinut pana incorporam toata

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

Muffins cu afine

Mixam ouale intregi cu un varf de sare pana se deschid la culoare si devin spuma. Adaugam zaharul

3 voturi    1 comentariu
50 min
Dulciuri diverse

Timea (Chef de cuisine)

:)) M-ai facut sa zambesc pentru ca si eu am vrut sa folosesc budinca de vanilie si sa pun deasupra glazura de ciocolata, pt ca ma gandeam ca arata foarte bine: negru - alb - negru...Asta a fost ideea inainte de a ma apuca. Doar ca din pacate am avut in casa doar budinca de ciocolata.....Asa ca chiar te rog sa o faci cu vanilie si sa imi zici cum arata. te pup

Ti-a placut? Da-o mai departe!
coca cola

Adauga cate un ingredient* pe rand si vei gasi retetele dorite pentru cei dragi.
* adauga pe rand si apasa butonul "adauga" dupa fiecare ingredient



Adauga reteta
Retete
din Torturi
Tort cu crema de nectarine

Tort cu crema de nectarine

Blat: 1. Preincalzim cuptorul la 190 grade C. 2. Separam albusurile de galbenusuri. 3. Batem galbenusurile cu 6 lg zahar pana

1 vot    0 comentarii
4h
Torturi
Tort cu crema de prune

Tort cu crema de prune

Blat: 1. Preincalzim cuptorul la 190 grade C. 2. Separam albusurile de galbenusuri. 3. Batem galbenusurile cu 6 lg zahar pana

1 vot    0 comentarii
4h
Torturi