autor:

paduraru alina

» » Torturi

Tort de mere cu biscuiti

Autor: paduraru alina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 27 martie 2010
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

1.


Se pun la inmuiat stafidele in rom, pentru cca 3o min.Merele se spala, se taie cubulete si se pun la fiert cu zaharul si 500 ml apa.


2. Cand merele sunt fierte se adauga budinca ( topita in prealabil in 100 ml apa) si se mai lasa la fiert 2-3 minute, dupa care se opreste focul se adauga stafidele si scortisoara..


3. Intr-o tava se pune un rand de biscuiti, unul din crema de mere si se alterneaza asfel cam 3-4 randuri, avand grija ca deasupra sa ramana un strat de mere.


( eu am trisat putin si am pus pe ultimul rand de biscuiti si finetti si abia apoi crema de mere :) ).


Se serveste rece!

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

6 voturi

Ingrediente

  • 2 kg mere
  • 400 gr zahar
  • 4 plicuri budinca de vanilie ( eu am pus doar 2 )
  • 500 gr biscuiti de post ( eu am folosit petit beure
  • deci nu cred ca sunt de post )
  • scortisoara
  • rom
  • stafide

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de paduraru alina

Mancare de urzici ( ca la mama acasa)

1. Mai intai curatam si spalam bine urzicile , in apa rece ( pentru ca e posibil sa mai gasim tije

33 voturi    4 comentarii
45 min
Retete vegetariene

Cornuri pufoase cu marmelada -pentru ceai

1. Se lasa untura pe foc mic , iar cand s-a inmuiat se freaca pana de vine spuma cu 2 linguri de

11 voturi    4 comentarii
1h 45 min
Aluaturi si Foietaje

rulada cu crema untoasa de cacao

preparare: ouale spalate bine si sterse , se sparg si se se separa albusul de galbenus in 2 vase

5 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Prajituri

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Foarte bun!

Ti-a placut? Da-o mai departe!
coca cola

Adauga cate un ingredient* pe rand si vei gasi retetele dorite pentru cei dragi.
* adauga pe rand si apasa butonul "adauga" dupa fiecare ingredient



Adauga reteta
Retete
din Torturi
Tort cu crema de nectarine

Tort cu crema de nectarine

Blat: 1. Preincalzim cuptorul la 190 grade C. 2. Separam albusurile de galbenusuri. 3. Batem galbenusurile cu 6 lg zahar pana

1 vot    0 comentarii
4h
Torturi
Tort cu crema de prune

Tort cu crema de prune

Blat: 1. Preincalzim cuptorul la 190 grade C. 2. Separam albusurile de galbenusuri. 3. Batem galbenusurile cu 6 lg zahar pana

1 vot    0 comentarii
4h
Torturi