autor:

Fara foto

» » Torturi

Tort trunchi de copac

Autor: Skippy (Bucatar)   
   Specific: 

Germania


    Reteta postata pe: 28 decembrie 2010
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Se separa galbenusurile de albusuri, se freaca galbenusurile cu zaharul pina se face o compozitie omogena spumoasa.


Se adauga nuca si faina amestecindu-se mai departe.


Se bat spuma albusurile si se adauga la compozitia de mai sus, se adauga si zaharul vanilat.


Se toarna intr-o tava tapetata cu margarina si faina.


Se da la cuptor cca 30 de minute cind e gata se ruleaza intr-un servet de bucatarie obtinindu-se un tub.


Se lasa sa se raceasca.Cind e rece se unge in interior cu crema galbena si in exterior cu cea maro.


Pe bain marin se fierbe crema din 4 oua si zahar pina devine consistenta.


Se pune la racit. Cind e complet rece se freaca cu untul, se imparte in doua o parte se amesteca cu cacao.

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Andreea Laura , 27 iulie 2013

    tortul asta este specific frantuzesc, nu german :)

Dificultate

Medie

Timp

1h 45 min

2 voturi

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 9 oua
  • 210gr zahar
  • un plic de zahar vanilat
  • 180gr nuca macinata
  • 2gr faina
  • Pentru crema:
  • 4 oua
  • 180gr zahar
  • un plic zahar vanilat
  • un pachet de unt

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Fara foto

Andreea Laura

tortul asta este specific frantuzesc, nu german :)

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Torturi
Tort cu crema de nectarine

Tort cu crema de nectarine

Blat: 1. Preincalzim cuptorul la 190 grade C. 2. Separam albusurile de galbenusuri. 3. Batem galbenusurile cu 6 lg zahar pana

2 voturi    0 comentarii
4h
Torturi
Tort cu crema de prune

Tort cu crema de prune

Blat: 1. Preincalzim cuptorul la 190 grade C. 2. Separam albusurile de galbenusuri. 3. Batem galbenusurile cu 6 lg zahar pana

1 vot    0 comentarii
4h
Torturi