autor:

Fara foto

» » Torturi

Tort trunchi de copac

Autor: Skippy (Bucatar sef)   
   Specific: 

Germania


    Reteta postata pe: 28 decembrie 2010
Ti-a placut? Da-o mai departe!

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Skippy (Bucatar sef)   
Specific:  

Germania


Reteta postata pe: 28 decembrie 2010

Ingrediente
Pentru blat:, 9 oua, 210gr zahar, un plic de zahar vanilat, 180gr nuca macinata, 2gr faina, Pentru crema:, 4 oua, 180gr zahar, un plic zahar vanilat, un pachet de unt

Dificultate: Medie Timp: 1h 45 min

2 voturi

Mod de preparare

Se separa galbenusurile de albusuri, se freaca galbenusurile cu zaharul pina se face o compozitie omogena spumoasa.


Se adauga nuca si faina amestecindu-se mai departe.


Se bat spuma albusurile si se adauga la compozitia de mai sus, se adauga si zaharul vanilat.


Se toarna intr-o tava tapetata cu margarina si faina.


Se da la cuptor cca 30 de minute cind e gata se ruleaza intr-un servet de bucatarie obtinindu-se un tub.


Se lasa sa se raceasca.Cind e rece se unge in interior cu crema galbena si in exterior cu cea maro.


Pe bain marin se fierbe crema din 4 oua si zahar pina devine consistenta.


Se pune la racit. Cind e complet rece se freaca cu untul, se imparte in doua o parte se amesteca cu cacao.

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Andreea Laura , 27 iulie 2013

    tortul asta este specific frantuzesc, nu german :)

Dificultate

Medie

Timp

1h 45 min

2 voturi

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 9 oua
  • 210gr zahar
  • un plic de zahar vanilat
  • 180gr nuca macinata
  • 2gr faina
  • Pentru crema:
  • 4 oua
  • 180gr zahar
  • un plic zahar vanilat
  • un pachet de unt

Raporteaza reteta

Printeaza reteta


Adauga reteta
Retete
din Torturi
Tort cu visine, crema mascarpone si frisca

Tort cu visine, crema mascarpone si frisca

Blatul: Mixam galbenusurile cu zaharul pana se albesc, incorporam uleiul, praful de copt si esenta. Cernem faina, o adaugam peste

0 voturi    0 comentarii
2h
Torturi
Tort pentru Andreea

Tort pentru Andreea

Mod de preparare blat: Amestecam migdalele cu 70 g zahar pudra si cacao. Separat batem albusurile bine cu praful sare, apoi adaugam

1 vot    0 comentarii
8h
Torturi