autor:

Fara foto

» » Torturi

Tort trunchi de copac

Autor: Skippy (Bucatar sef)   
   Specific: 

Germania


    Reteta postata pe: 28 decembrie 2010
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Se separa galbenusurile de albusuri, se freaca galbenusurile cu zaharul pina se face o compozitie omogena spumoasa.


Se adauga nuca si faina amestecindu-se mai departe.


Se bat spuma albusurile si se adauga la compozitia de mai sus, se adauga si zaharul vanilat.


Se toarna intr-o tava tapetata cu margarina si faina.


Se da la cuptor cca 30 de minute cind e gata se ruleaza intr-un servet de bucatarie obtinindu-se un tub.


Se lasa sa se raceasca.Cind e rece se unge in interior cu crema galbena si in exterior cu cea maro.


Pe bain marin se fierbe crema din 4 oua si zahar pina devine consistenta.


Se pune la racit. Cind e complet rece se freaca cu untul, se imparte in doua o parte se amesteca cu cacao.

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Andreea Laura , 27 iulie 2013

    tortul asta este specific frantuzesc, nu german :)

Dificultate

Medie

Timp

1h 45 min

2 voturi

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 9 oua
  • 210gr zahar
  • un plic de zahar vanilat
  • 180gr nuca macinata
  • 2gr faina
  • Pentru crema:
  • 4 oua
  • 180gr zahar
  • un plic zahar vanilat
  • un pachet de unt

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Fara foto

Andreea Laura

tortul asta este specific frantuzesc, nu german :)

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Torturi
Tort alb negru cu crema de martipan capsuni si frisca

Tort alb negru cu crema de martipan capsuni si frisca

Facem blatul alb din galbenusuri frecate bine cu apa si cu zahar.Frecam bine cu mixerul 3 minute. Albusurile cu un praf de sare le

0 voturi    0 comentarii
2h 15 min
Dulciuri diverse
Tort de ciocolata Amandina

Tort de ciocolata Amandina

Prepararea blatului: Batem tare albusurile cu un praf de sare. Adaugam zaharul Urmeaza galbenusurile,romul,faina,cacaoa,praful

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Torturi