autor:

Fara foto

» » Aperitive cu legume

Zacusca de fasole

Autor: MIHAI ROTARU (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 05 octombrie 2005
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Pentru aceasta reteta de zacusca nu se coace nici o leguma.Ceapa se taie marunt si se topeste in 200 ml.ulei.Vinetele se spala,se dau prin razatoarea cu ochiuri mari,se adauga 4 linguri de sare si se lasa 30 de minute.Amestecam din cand in cand pentru a fi bine cuprinse cu sare.Dupa ce au trecut cele 30 de minute,se trec sub jet de apa si se storc.Gogosarii si ardei se curata de cotoare si seminte,apoi se taie fasii.Fasolea se spala apoi se pune in apa.


Se da un singur clocot dupa care apa se arunca,apoi se clatesc cu apa rece.Cand ceapa devine translucida,se adauga bulionul si apa sau sucul de rosii.


Se lasa sa fiarba aproximativ 10 minute.se adauga legumele si restul de uleiSe fiarbe la foc mic aproximativ o ora avand grija sa amestecam din cand in cand usor pentru a nu se terciui legumele.Boabele de fasole trebuie sa bine fierte fara a se sfarama.cand deasupra se aduna uleiul este semn ca zacusca este fiarta.


Se pune in borcane si se sterilizeaza in functie de capacitatea borcanelor(20 de minute pentru borcane de 400 de grame si 40 de minute pentru borcane de 800 de grame.Poate fi servita atat ca aperitiv ca si ca fel de mancare.

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Fara foto

    virginia52 (Maestru bucatar):

    Nu am pregatit aceasta reteta intrucat m-a derutat faptul ca la ingrediente sunt trecute si 500 g.patlagele verzi, dar mai departe, la modul de preparare, nu se mai pomeneste nimic despre aceste patlagele. Cum si cand sunt incluse in preparat?

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

2h

41 voturi

Ingrediente

  • 500 gr.fasole boabe ( recoltatata din pastai ajunse la maturitate dar inca verzi )
  • 2-3 vinete (aproximativ 1 kg.)
  • 500 gr.ceapa
  • 500 ml ulei
  • 2 kg. gogosari
  • 1 kg.ardei gras
  • 400 gr.pasta de tomate concentratie 20-25% sau 1 litru suc de rosii
  • 400 ml.apa,numai pentru cazul cand folosim pasta de tomate
  • 500 gr.patlagele verzi

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de MIHAI ROTARU

Supa crema de ciuperci

Se spala ciupercile sub jet de apa pentru a indeparta toate firele de nisip. Se pun la calit imreuna

241 voturi    5 comentarii
1h
Supe de legume

Creveti cu smantana

Crevetii se spala sub jet de apa. Intr-o craticioara se incalzeste uleiul, apoi se adauga deodata

102 voturi    1 comentariu
15 min
Mancaruri cu peste

Escalop de soia cu ciuperci

Soia se pregateste in conformitate cu indicatiile de pe ambalaj. Rumenim foarte usor faina.Lasam

12 voturi    2 comentarii
40 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Aperitive cu legume
Pasta de ardei copti

Pasta de ardei copti

Taiem ardeii in doua si ii punem pe o tava cu pergament la cuptor incalzit la 200 de grade ptr 30 de minute pana coaja se desprinde. Scoatem

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu legume
Pasta de masline

Pasta de masline

Punem rosiile intr-o craticioara cu apa fierbinte. Le lasam pana apa se raceste si le strecuram. Maslinele le gaurim de samburi. In

3 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive cu legume