autor:

autor

» » Conserve si muraturi

Zacusca de ghebe

    Reteta postata pe: 18 martie 2005
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Se spala bine ghebele, se pun la oparit in apa cu sare, se curata ardeiul, rosiile de coaja si seminte, ceapa se taie marunt.


Se dau prin masina de tocat, ghebele, ardeiul si rosiile.


Se pune ceapa la prajit, se adauga ardeiul si cand se inmoaie putin se adauga rosiile.


Se fierb pana se ingroasa, apoi se adauga si ghebele.


Se fierbe pana se ridica uleiul deasupra.


Se pune in borcane si e gata.

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    GETA CIUBI , 21 octombrie 2008

    Este mai buna zacusca daca gogosarii sunt copti.

Dificultate

Medie

Timp

2h

82 voturi

Ingrediente

  • 5 kg ghebe
  • 2 kg gogosari
  • 3 kg rosii
  • 1 kg ceapa
  • 1 kg ulei
  • sare
  • piper

Raporteaza reteta

Printeaza reteta

Ceapă roşie murată, un pic afrodisiacă

M-a întrebat cineva, de curând, ce reţete pregătesc pentru Sfântul Valentin şi

10 voturi    2 comentarii
nespecificat
Bucate la borcan

Zacusca pentru iarna

Se coc vinetele, gogosarii si ardeii, se curata si se lasa sa se scurga. Se inlatura cotoarele si

169 voturi    15 comentarii
2h
Conserve si muraturi

Zarzavat pentru ciorbe

Se taie marunt (cubulete) zarzavatul, se amesteca cu sarea si conservantul apoi se pune in borcane. Inlocuieste

216 voturi    7 comentarii
2h
Conserve si muraturi
Fara foto

GETA CIUBI

Este mai buna zacusca daca gogosarii sunt copti.

Ti-a placut? Da-o mai departe!
coca cola

Adauga ingredientele pe care le ai la dispozitie si vei gasi retetele dorite pentru cei dragi.



Adauga reteta
Retete
din Conserve si muraturi
Catina cu miere

Catina cu miere

Catina o curatam bine de codite, o spalam cu apa calduta si o punem intr-o sita la scurs. Bobitele scurse le trecem prin blender. Pasta

0 voturi    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Sos de legume pentru iarna

Sos de legume pentru iarna

Intr-o oala punem niste apa la fiert. Spalam rosiile si cand apa din oala incepe sa clocoteasca, dam drumul rosiior si le lasam cam

0 voturi    1 comentariu
2h 20 min
Conserve si muraturi