autor:

autor

» » Conserve si muraturi

Zacusca de ghebe

    Reteta postata pe: 18 martie 2005
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Se spala bine ghebele, se pun la oparit in apa cu sare, se curata ardeiul, rosiile de coaja si seminte, ceapa se taie marunt.


Se dau prin masina de tocat, ghebele, ardeiul si rosiile.


Se pune ceapa la prajit, se adauga ardeiul si cand se inmoaie putin se adauga rosiile.


Se fierb pana se ingroasa, apoi se adauga si ghebele.


Se fierbe pana se ridica uleiul deasupra.


Se pune in borcane si e gata.

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    GETA CIUBI , 21 octombrie 2008

    Este mai buna zacusca daca gogosarii sunt copti.

Dificultate

Medie

Timp

2h

82 voturi

Ingrediente

  • 5 kg ghebe
  • 2 kg gogosari
  • 3 kg rosii
  • 1 kg ceapa
  • 1 kg ulei
  • sare
  • piper

Raporteaza reteta

Printeaza reteta

Ceapă roşie murată, un pic afrodisiacă

M-a întrebat cineva, de curând, ce reţete pregătesc pentru Sfântul Valentin şi

11 voturi    2 comentarii
nespecificat
Bucate la borcan

Zacusca pentru iarna

Se coc vinetele, gogosarii si ardeii, se curata si se lasa sa se scurga. Se inlatura cotoarele si

169 voturi    15 comentarii
2h
Conserve si muraturi

Zarzavat pentru ciorbe

Se taie marunt (cubulete) zarzavatul, se amesteca cu sarea si conservantul apoi se pune in borcane. Inlocuieste

216 voturi    7 comentarii
2h
Conserve si muraturi
Fara foto

GETA CIUBI

Este mai buna zacusca daca gogosarii sunt copti.

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Bucatarul stie tot
Adauga reteta
Retete
din Conserve si muraturi
Pasta de ardei capia

Pasta de ardei capia

1.Spalati si curatati ardeii. 2.Dati ardeii capia prin masina de tocat sau ii puteti mixa in robotul de bucatarie. 3.Adaugati sarea

0 voturi    0 comentarii
3h
Conserve si muraturi
Gogosari in sos tomat pentru iarna

Gogosari in sos tomat pentru iarna

Spalam gogosarii, ii curatam de seminte, apoi ii taiem fasii groase cam de un deget. Intr-o cratita mare (de preferat una care stiti

1 vot    1 comentariu
1h 30 min
Conserve si muraturi