autor:

autor

» » Conserve si muraturi

Zacusca din vinete si gogosari

    Reteta postata pe: 18 martie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
3-4 kg. vinete, 2 kg. gogosari, ½ -1 kg. ceapa, 3 kg. rosii, citeva foi de dafin, 1/2 lingurita de piper macinat, 750 ml de ulei, sare

Dificultate: Ridicata Timp: 7h

213 voturi

Mod de preparare

Se coc vinetele, se lasa sa se scurga, se spala si se toaca obisnuit, ca pentru salata.


Se coc gogosarii, se curata si se taie in cuburi mici.


Se trec rosiile prin separatorul de seminte, se lasa sucul sa se decanteze si se foloseste numai pulpa.


Se caleste ceapa tocata in ulei. Cind totul este pregatit, in cratita cu ceapa calita, se pune pireul de rosii, vinetele, gogosarii, amestecind usor ca zacusca sa nu se prinda de vas. Cind zacusca a scazut bine, legumele s-au "topit", se potriveste de sare, se pune preparatul in borcane si se tine in cuptorul incalzit in prealabil sau se fierbe pe baia de aburi 30 de minute.

Se coc vinetele, se lasa sa se scurga, se spala si se
Retete
Alte retete din Conserve si muraturi

Gem de zmeura

Gemurile se pot prepara din toate felurile de fructe,intregi sau taiate,curatate de coaja sau nu.

20 voturi    9 comentarii
1h
Conserve si muraturi

Zacusca mea cu ciuciuleţi sau bureţi de rouă

Se curăţă şi se spală bine ciupercile. Se taie bucaţele şi se opăresc în apă clocotită

12 voturi    7 comentarii
2h
Conserve si muraturi

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Alessandra Ghidoarca , 27 septembrie 2013

    Da a esit forte gustos

  • Fara foto

    Gruianu Mihaela , 28 august 2013

    vreau sa incerc si eu.

  • Fara foto

    Mirea Vasilica , 22 august 2013

    sper sa iasa buna///.

    • Fara foto

      anca , 21 septembrie 2009

      Morcov nu se pune la zacusca de vinete?

    • Fara foto

      coroja mulea doina petruta , 09 septembrie 2009

      Foarte, foarte buna, super!

    • Fara foto

      vichi , 06 septembrie 2009

      Super buna.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Ridicata

Timp

7h

213 voturi

Ingrediente

  • 3-4 kg. vinete
  • 2 kg. gogosari
  • ½ -1 kg. ceapa
  • 3 kg. rosii
  • citeva foi de dafin
  • 1/2 lingurita de piper macinat
  • 750 ml de ulei
  • sare

Raporteaza reteta

Ceapă roşie murată, un pic afrodisiacă

M-a întrebat cineva, de curând, ce reţete pregătesc pentru Sfântul Valentin şi

15 voturi    3 comentarii
nespecificat
Bucate la borcan

Zacusca pentru iarna

Se coc vinetele, gogosarii si ardeii, se curata si se lasa sa se scurga. Se inlatura cotoarele si

170 voturi    15 comentarii
2h
Conserve si muraturi

Zarzavat pentru ciorbe

Se taie marunt (cubulete) zarzavatul, se amesteca cu sarea si conservantul apoi se pune in borcane. Inlocuieste

216 voturi    6 comentarii
2h
Conserve si muraturi

Alessandra Ghidoarca

Da a esit forte gustos

Adauga reteta
Retete
din Conserve si muraturi
Dulceata de ardei iute

Dulceata de ardei iute

Se spala ardeii si se curata de codita si de seminte si se taie cubulete la cutit. Se face un sirop din otet fiert peste care se aduga

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Conserve si muraturi
Zacusca de dovlecei

Zacusca de dovlecei

Dovlecelul curatat de coaja si seminte se da pe razatoarea mare, se amesteca cu o mana de sare grunjoasa si se lasa deoparte. Ardeiul

0 voturi    0 comentarii
2h
Conserve si muraturi