autor:

autor

» » Conserve si muraturi

Zacusca din vinete si gogosari

    Reteta postata pe: 18 martie 2005
Ti-a placut? Da-o mai departe!

Alte retete din aceeasi categorie
Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
3-4 kg. vinete, 2 kg. gogosari, ½ -1 kg. ceapa, 3 kg. rosii, citeva foi de dafin, 1/2 lingurita de piper macinat, 750 ml de ulei, sare

Dificultate: Ridicata Timp: 7h

213 voturi

Mod de preparare

Se coc vinetele, se lasa sa se scurga, se spala si se toaca obisnuit, ca pentru salata.


Se coc gogosarii, se curata si se taie in cuburi mici.


Se trec rosiile prin separatorul de seminte, se lasa sucul sa se decanteze si se foloseste numai pulpa.


Se caleste ceapa tocata in ulei. Cind totul este pregatit, in cratita cu ceapa calita, se pune pireul de rosii, vinetele, gogosarii, amestecind usor ca zacusca sa nu se prinda de vas. Cind zacusca a scazut bine, legumele s-au "topit", se potriveste de sare, se pune preparatul in borcane si se tine in cuptorul incalzit in prealabil sau se fierbe pe baia de aburi 30 de minute.


  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Alessandra Ghidoarca , 27 septembrie 2013

    Da a esit forte gustos

  • Fara foto

    Gruianu Mihaela , 28 august 2013

    vreau sa incerc si eu.

  • Fara foto

    Mirea Vasilica , 22 august 2013

    sper sa iasa buna///.

    • Fara foto

      anca , 21 septembrie 2009

      Morcov nu se pune la zacusca de vinete?

    • Fara foto

      coroja mulea doina petruta , 09 septembrie 2009

      Foarte, foarte buna, super!

    • Fara foto

      vichi , 06 septembrie 2009

      Super buna.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Ridicata

Timp

7h

213 voturi

Ingrediente

  • 3-4 kg. vinete
  • 2 kg. gogosari
  • ½ -1 kg. ceapa
  • 3 kg. rosii
  • citeva foi de dafin
  • 1/2 lingurita de piper macinat
  • 750 ml de ulei
  • sare

Raporteaza reteta

Printeaza reteta

Ceapă roşie murată, un pic afrodisiacă

M-a întrebat cineva, de curând, ce reţete pregătesc pentru Sfântul Valentin şi

12 voturi    3 comentarii
nespecificat
Bucate la borcan

Zacusca pentru iarna

Se coc vinetele, gogosarii si ardeii, se curata si se lasa sa se scurga. Se inlatura cotoarele si

169 voturi    15 comentarii
2h
Conserve si muraturi

Zarzavat pentru ciorbe

Se taie marunt (cubulete) zarzavatul, se amesteca cu sarea si conservantul apoi se pune in borcane. Inlocuieste

216 voturi    6 comentarii
2h
Conserve si muraturi

Alessandra Ghidoarca

Da a esit forte gustos



Adauga reteta
Retete
din Conserve si muraturi
Castraveti murati Pikant fix -iute

Castraveti murati Pikant fix -iute

Spalam bine de tot castravetii si ii lasam sa se scurga.Spalam frunzele si ardeii iuti si ii lasam la scurs si pe acestia. Curatam

1 vot    0 comentarii
40 min
Conserve si muraturi
Gogonele asortate

Gogonele asortate

Spalam bine gogonelele si castravetii ,apoi ii lasam sa se scurga bine de tot. Varza o taiem in 4 sau 6 bucati, depinde cat este de

1 vot    0 comentarii
1h
Conserve si muraturi