Ardei copti la borcan

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 4 kg ardei capia
  • 350 ml otet tare
  • 100 ml ulei de masline sau floarea soarelui
  • o lingura si jumatate de sare ( sa nu fie fina)
  • 2 linguri zahar
  • o lingura boabe de mustar
  • o lingura boabe de piper
  • 5-6 catei de usturoi
  • 4 borcane de cate 700-800gr

Mod de preparare

Coaceti ardeii, dupa care ii curatati de coaja deasupra unei cratite ca sa curga lichidul din ei in cratita, deoarece apoi ii veti pune in borcane.

Ii desfaceti doar pe o parte si le scoateti cotorul si semintele. Cel mai bine este sa nu ii spalati ca sa isi pastreze aroma de copt si sa isi lase zeama lor delicioasa.

Dupa ce ati terminat de curatat toti ardeii, ii asezati in 4 borcane de 720-800 gr cu tot cu zeama care au lasat-o ardeii si puneti printre ei cate 3-4 feli de usturoi, apoi pregatiti lichidul intr-o craticioara.

Puneti otetul, uleiul, sarea, zaharul, boabele de mustar si piper si lasati sa dea in clocot. Turnati lichidul fierbinte peste ardei si inchideti bine capacele.

Merita incercata reteta!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise