Bulete de cascaval sau branza - reteta simpla, rapida si foarte simplu de facut

Incearca cea mai simpla reteta de bulete de cascaval sau branza, crocante la exterior si moi la interior. O gustare rapida, simpla si delicioasa, perfecta pentru platourile cu aperitive si nu numai.

Portii
18-20
Timp pregatire
15 minute
Timp coacere
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 350 g cascaval/branza sau un mix
  • 2 oua mici
  • o lingurita praf de copt
  • sare dupa gust
  • 3 linguri cu varf de faina
  • ulei pentru prajit (suficient cat sa acopere bilutele)

Mod de preparare

Daca iti plac gustarile rapide si pline de savoare, aceste bulete de cascaval sau branza vor deveni cu siguranta preferatele tale. Sunt ideale ca aperitiv, perfecte pentru o masa in familie sau pentru momentele cand vrei ceva cald si delicios fara prea mult efort. Le prepari in doar cateva minute, cu ingrediente simple, iar rezultatul este minunat.
Daca esti in cautare de inspiratie si pentru alte idei la fel de gustoase, poti descoperi si alte retete similare de pe site. De la aperitive spectaculoase, cum ar fi cubuletele aperitiv cu spanac, branza si ciuperci sau placinta spirala, pana la delicioasele pateuri cu branza si aluat foietaj, care se fac rapid si foarte simplu.


Dati cascavalul pe razatoarea, sfaramati branza cu o furculita sau dati-o pe razatoare, in functie de cat de tare este. Daca doriti, puteti combina mai multe tipuri de branza pentru un gust mai intens.

Intr-un bol mare, adaugati peste cascaval/branza cele doua oua. Sarati dupa gust.
Incorporati treptat faina amestecata in prealabil cu praful de copt.
Framantati pana obtineti un aluat ferm, compact.
Atentie: daca aluatul este prea moale, bilutele se pot desface la prajit, deci adaugati faina pana capata consistenta potrivita.

Rupeti bucati mici de aluat si modelati-le intre palme pana obtineti bilute uniforme, de marimea unei nuci.

Incalziti uleiul intr-un vas adanc, astfel incat bilutele sa fie complet acoperite in timpul prajirii.
Asezati bilutele in uleiul incins, fara a aglomera vasul.
Pe masura ce se prajesc, acestea se vor desprinde de pe fund si vor pluti la suprafata.
Scoateti-le cu o paleta atunci cand sunt aurii si apetisante.

Transferati bilutele pe un prosop de hartie pentru a elimina surplusul de ulei. Pofta buna!

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise