Castraveti murati la soare

Reteta de castraveti murati la soare. Castraveti murati de vara, reteta simpla si delicioasa.

Ingrediente

  • 1,5 kg castraveti
  • bete de marar
  • 2-3 crengute de cimbru
  • 4-5 catei de usturoi
  • 1 ardei iute (optional)
  • 75 g sare neiodata
  • 1,5 l apa

Mod de preparare

Spalati bine castravetii si asezati-i in borcan cat puteti de bine, astfel incat sa nu ramana prea multe spatii libere. Printre ei puneti bete de marar, crengute de cimbru, usturoi si ardeiul iute daca ati ales sa-l folositi.

Preparati saramura la rece amestecand pur si simplu apa su sarea, pana cand este complet dizolvata.

Turnati-o in borcan si desupra asezati bete de marar si cimbru, astfel incat castravetii sa stea insaramura.

Puneti capacul borcanului fara a-l infileta sau o farfurioara si asezati borcanul intr-un loc insorit.

In functie de cat este de cald, castravetii vor fi gata in 3-4 zile. Ai mei a doua zi deja au inceput sa fermenteze si au fost gata de mancat in 4 zile la 29-30 de grade C. Spor la treba si pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise